Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

do mam ubezpieczonych w krusie czy sa tu takie

Polecane posty

Gość gość

szukam mam ubezpieczonych w krus mam pytanie

Gość gość
słucham?

Gość gość
czy Wam też krus odmówił zasiłku rehabilitacyjnego? przez 180 dni byłam na zasiłku chorobowym, miałam plamienia ciąże zagrożona, po czym lekarz prowadzący ciaże wypisał mi dalsze zwolnienie bo powiedział że mogę ciągnąć dalej zwolnieniem rehabilitacyjnym bo jeszcze nie urodziłam, panie z krus powiedziały, że zasiłek na pewno dostane, kazały iść do lekarza żeby uzupełnił papiery, lekarz papiery wypełnił, zostały dostarczone do krusu po czym wczoraj przyszła decyzja że odmawiają mi "zasiłku chorobowego bo już 180 dni wybrałam " i więcej nie dostanę

Gość gość
nie rozumiem tego wcale ponieważ same urzędniczki z krusu mówiły mi że mogę ciągnąć 3 miesiące jeszcze rehabilitacyjne bo wiadomo po porodzie jest 6tyg połodu i pracować nie będę mogła.

Gość gość
Nie pomogę bo nie miałam takiego zdarzenia. Ale połóg tak czy siak sie nie zalicza w krusie do ZLK (zwolnienia lek.) jeśli masz wypisane zwolnienie np do 28 stycznia a urodzisz 20 to zwolnienie liczone jest tylko do 20 potem juz nie. Jeżeli tak Ci powiedziały to idź do urzędu albo zadzwoń i wyjaśnij sprawę. Po prostu. Albo poproś o rozmowe z kierownikiem.