Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co zrobić z zatkanym uchem?

Polecane posty

Gość gość

Witam. Od paru dni mam silny katar i zatkane ucho. Za pierwszym razem chciałam je odetkać nacierając za uchem olejek kamforowy. Strasznie bolało,a efekty były mizerne,ponieważ gdy się obudziłam znowu się zatkało. Czy jest szansa,że samoistnie się odetka? Pytam,ponieważ z reguły jestem panikarą. Prosiłabym o szybkie odpowiedzi.:) Z góry dziękuję. :)

Gość gość
studentko nie panikuj tylko wsiadaj na konika

Gość gość
wlej sobie kilka kropel podgrzanej lekko wody utlenionej i poloz sie na 15 min na boku mi zawsze pomaga

Gość gość
masz obowiązek je odetkać

Gość gość
Woda utleniona zabija rowniez bakterie zabieg powtorz wieczorem

Gość gość
wleje do ucha trochę olejku parafinowego albo oliwy z oliwek i odczekaj z 15 minut - to powinno rozpuścić woskowine. A potem przepłucz letnią , przegotowaną wodą, lub sola fizjologiczną

Gość gość
ale jest zatkane od srodka czy od zewnątrz? bo to chyba głowne pytanie? jak masz katar, to mysle ze raczej od srodka - wydzielina z nosa przelała ci sie kanałem Eustachiusza do ucha, i to ciut trudniej - pokombinowałbym z nasmarowaniem z zewnątrz czyms rozgrzewajacym, i rozruszaniem tej "okolicy" ******* szczeki, i popracowaniem "miesniami" otaczajacymi ucho od srodka (sama czujesz jak zrobic zeby się "w uchu" cos "ruszalo") ewentualnie jakies inhalacje pary do ust (i kanałów głowy zeby nawilzyc okolicę) i zeby toto wypłyneło przy *****ch x a jak od zewnątrz, to czyms trza 'toto' rozpuscic. woda z mydłem powinna starczyc, jak to przy myciu uszu. ;) x zwykle rozwiazanie jest proste, tylko trzeba ciut pokombinowac, i miec zmysł inzynieryjny /człowiek w gruncie rzeczy to zestaw siłowników na elastycznym szkielecie, z układami hydraulicznymi i okablowaniem nerwowym ;)/ do pomocy: http://szkolnictwo.pl/rysunki_hasla/0/5355/Clipboard01.jpg

Gość gość
KUZWA, dlaczego Kafe cenzuruje słowo R/U/C/H/A/C/H? albo R/U/C/H/A/M/I ? poje/bane, ogarnijcie sie 🖐️

Gość gość
mnie chłopak wsadził w takiej sytuacji peniska i wytrysnął - od razu ucho się przeczyściło :)