Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co robicie dobrego na sylwestra?

Polecane posty

Gość gość

W tym roku siedzimy z mężem i dwójką małych dzieci w domu. Ale chciałabym zrobić coś smacznego i robię sałatkę z cukinią i kurczakiem, ciasto krakersowe, i nie wiem co jeszcze... W Nowy Rok ugotuję pyszny barszczyk na zakwasie. A wy co robicie smacznego. Jak byłam dziś w sklepie to prawie każda kobieta wychodziła z paczką suchych wafli do przełożenia, więc chyba one będą królowały :-)

Gość gość
My też jesteśmy w domu z dziecmi oi nie robie nic specjalnego.) jakieś chrupki, chipsy się kupi, szampana i połówkę. Może jakieś ciacho zrobię. A i pizze tez robie.

Gość gość
A jaką robisz pizze? Daj przepis

Gość gość
z mężem idziemy do znajomych. Ja robię przystawki na zimno: jajka z łososiem, koreczki, panierowany camembert, sałatkę z brokuła, tartinki i tartaletki. I jeszcze jakieś male keski z ciasta francuskiego. I pewnie jeszcze coś przyjdzie mi do głowy.

Gość gość
Cisto na oko. Czyli mąka, drożdże rozpuszczone w widzie, sól i olej. A na wierzch sos pomidorowy z koncentratu kurczak, ser, pieczarki, cebula i kukurydza. Tylko ciasto wiadomo odpowiednio wcześniej żeby wyrosło

Gość gość
My też w domku z syneczkiem, zrobię trochę szaszłyków drobiowych z pieczarkami, papryką, cebulką i boczkiem, piersi z kurczaka pokrojone w paski obtoczone w jajku i bułce tartej wymieszanej z delikatem czerwonym i smażone, jakąś sałatkę, jajka faszerowane, mam bigos i upiekę kurczaczka i nie wiem co jeszcze może barszczyk.

Gość exdebill_rzuca okiem
grzybową, bo nie było na Wigilię - i to sie już powoli staje tradycja:) a tak to jakies drobne przekąski, chłop w pracy bedzie, a dzieci w łóżku to w sumie poza winem i jakimś dobrym wyborem serów nie dużo potrzeba

Gość gość
chleb z masłem i cebulą

Gość gość
Ja robie tez pizze :) . Mam przepis na pyszne ciasto jesli ktos chetny :) . Do tego sos czosnkowy, salatka i jakis sekcik :)

Gość gość
nic nie robie, dzis w nocy wylatujemy do Barcelony, tam mamy oplacony maly hotelik z wyzywieniem i zabawa sylwestrowa ; )

Gość gość
Krazki cebulowe paleczki mozzarelli salatka z tortelinii salatka sw. z salata lodowa, pomid.koktajlowe, papryka, ogorkiem +sos winegret. mam jeszcze rosol i pierogi z miesem i kapusa kiszona.

Gość exdebill_rzuca okiem
a ciasto na pizze jest pyszne z gotowanymi ziemniakami - poszukajcie przepisu:)

Gość gość
Podaj ten przepis na ciasto. Może lepszy niż mój bedzie

Gość gość
To napisz ten przepis na dobre ciasto

Gość gość
My salatka gyros, jajko w szyne i majonezie, sliwka w boczku, skrzydelkq, domtego foccacia i bagietki czosnkowe.

Gość gość
karp w galarecie, krokiety, bigos, szaszłyk, sałatka z wędzonym kurczakiem, paszteciki, żurek z białą kiełbasą, kiełbasa z dzika, ciasto cytrynowe

Gość gość
My tez w domu z dwójka dzieci Bedzie deska serow, kabanosy, winogrona, oliwki. Oraz torcik czekoladowy, juz mam upieczony biszkopt, rano zrobie mase i jakos ozdobie.

Gość gość
też w domu, z niemowlakiem, robię sajgonki i nie mam pomysłu co jeszcze, myślałam o tacos

Gość gość
No będzie ten przepis na to ciasto na pizzę?

Gość gość
Chyba nie... Ale ten przepis na ciasto z ziemniakami jest całkiem całkiem... Jutro go wypróbuję.

Gość gość
a my będziemy wsuwać golonki i kapucha do tego a do popicia Picolo :-)