Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ortodonta pyt.

Polecane posty

Gość gość

Moja córa skończyła 10 lat i chyba musze iść z nia do ortodonty. Pisze chyba bo nawet jej dentysta się nie określiła.. Mówiła ze być może potrzebna jest wiżyta u ortodonty ale ona się tym.nie zajmuje i niewiem. Córka ma wysunięte gorne zeby do przodu. Nie może jakoś strasznie ale język może wsadzić w ta szczelinę. I teraz pytanie. Czy tak od reki mogę się zapisać do ortodonty na NFZ??

Gość gość
do ortodonty czeka sie nawet 3 lata... idz prywatnie i zmien dentystke bo nawet jesli sie ortodoncja nie zajmuje to bezbłednie powinna zobaczyc wade zgryzu, idz jak najszybciej bo pewnie jeszcze jest mozliwe leczenie aparatem ruchomym

Gość niedopaczenie
Ja też chciałam skorzystać z dofinansowania NFZ, ale okazało się, że aparaty ortodontyczne na fundusz przysługują do 12 roku życia, a mój syn ma już 14 lat. Zapisałam go do Odentu, za tydzień będziemy mieć pierwszą wizytę. Jeśli jesteś zainteresowana możesz tutaj poczytać o tej klinice: http://odent.pl/oferta/stomatologia_dziecieca_o11/

Gość gość
Dziękuję za info. Jestem z Wrocławia a od nowego roku zabiorę się za to

Gość gość
Ja mialam zakladany aparat w http://www.victoriaclinic.pl/. Jestem bardzo zadowolona z tamtejszej obslugi, a ząbki po zakonczeniu leczenia mam jak perelki, cena aparatu tez byla do zaakceptowania

Gość gość
polska ortodoncja ustawia na nfz wylacznie mleczaki :D

A my chodzimy z synem do ortodonty na NFZ i jestem zadowolona ! Specjalista jest świetnym fachowcem , ma sporo zadowolonych pacjentów , wizyty nie są długie jak niektórzy straszą :D :P Owszem mogłabym uczęszczać prywatnie,ale po co ? Na początku tych wizyt jest naprawdę sporo i .... leci kasa jak woda , dodatkowo aparat do 12 roku życia jest refundowany. Ja w każdym razie na 1 wizytę czekałam 3 tygodnie.Kolejne w zależności od potrzeb ( dziecko jeszcze nie ma aparatu bo czekamy aż całkowicie wyjdą górnę dwójki)

Gość gość
Ja ze swojej strony mogę Ci polecic klinike http://www.neodentica.pl/, sama mialam tam prowadzone leczenie ortodontyczne i musze przyznac ze lekarze sa naprawde bardzo profesjonalni, moje ząbki swietnie się teraz prezentuja

Gość gość
Ja z kolei jestem bardzo zadowolona z efektów leczenia ortodontycznego w http://www.victoriaclinic.pl/, moje zęby wyglądają teraz zdrowo i estetycznie, a musze przyznac ze w przeszłości mialam naprawde spora wade zgryzu

Gość gość
Wiesz co mi też dentystka poleciła iść z moim synkiem do ortodonty. Próbowałam zapisać się na nfz, ale musiałabym bardzo długo czekać, więc postanowiłam pójść z dzieckiem do tej ortodontki www.kaiserziorkiewiczbeata.pl poleconej mi przez koleżankę. Ona właśnie zajmuje się wadami zgryzu m.in. u dzieci. Bardzo sprawnie i solidnie nas obsłużyła za przystępną cenę. Pani doktor ma duże doświadczenie, od razu wiedziała co trzeba zrobić. Teraz chodzimy tylko na kontrole, bo synek prawie nie ma już problemu z ząbkami.

Gość gość
Powiedźcie mi z moja córka tez musze iść do ortodonty po aparat i mam takie pytanie czy do aparatu będą jej wyrywać zęby mleczne?

Gość hgg
czy będą usuwać czy nie zależy od sytuacji klinicznej. Przez internet nikt Ci na to pytanie nie odpowie

Gość gość
Właśnie każdy nas straszy ze będą usuwać mleczaki bo na mlecznych sie nie zakłada aparatu a młoda jest strasznie wystraszona

Gość gość
faktycznie na wizyte u ortodonty to trzeba czekac troche. Ale można trafić znacznie wczesniej niż za 3 lata i to na nfz trzeba tylko poszukać. Mi się tu http://www.ortodonta-katowice.eu/ udało umówić na wizytę do ortodonty. A czekałam tylko miesiąc.

Gość gość
Dokładnie podobny przypadek mamy z naszą córką. Czy jesteście w stanie polecić jakiegoś solidnego ortodonte z okolic Wrocławia? Z miejsca wiem, że ten z NFZ odpada..

Gość gość
Ja z córką chodzę na Kozanowie do p. Natalii - specjalnie nie piszę ani nazwy ani nic, jak wpiszesz w wyszukiwarkę to znajdziesz, to nie marketing szeptany :) Jej mąż ma obok gabinet(dentysta), więc jak trzeba było zęby przygotować to u niego robiłyśmy a tam będzie zakładany aparat, już w tym miesiącu.

Gość gość
Jestem z innego miasta ale też mamy przeboje z ortodontą. Na NFZ już w tym roku nie zapisuje żadna placówka oprócz instytutu ale tam wizyty od ręki ale aparat 3lata. Szukaliśmy ortodontów przez portal pacjenta i są tam opinie no ale te kolejki. Ktoś nam podpowiedział żeby udać się do NFZ i tak zrobiliśmy, podali nam parę adresów gdzie powinni przyjąć syna, my wybraliśmy te z najlepszymi opiniami. Na miejscu okazywalo się że jednak nie i wtedy my mówiliśmy magiczne słowo że NFZ twierdzi że tak i nagle znajdywało się miejsce. Limity niby wyczerpane a syn ma wizytę tuż po wakacjach razem z odciskiem i aparatem. Polska to jednak dziwny kraj.