Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 30taka jedna ja

Zinnat proszę o opinie

Polecane posty

Gość 30taka jedna ja

Witam, odwiedziłam dwóch lekarzy i już nie wiem co o tym myśleć. Może tutaj ktoś mnie oświeci. Zaczęło się od bólu gardła, takiego porządnego, z racji że nie mogłam dostać się do lekarza, kupiłam w aptece tabletki na gardło i tantum verde. Po tantum pomogło, ból gardła trochę zszedł, za to czułam jak ruszyło mi się coś z zatok (katar i żółte coś). Po kilku dniach czułam już nawet poprawę, za to nagle dostałam wielkiej chrypy, że ledwo mogłam się odezwać. Pojechałam do lekarza, diagnoza zapalenie gardła i zinnat 500 mg 2xdziennie (plus osłona). Dodam, że od wielu lat nie brałam antybiotyków. Po 2 dniach stosowania Zinnatu obudziłam się z bólem brzucha i 5x wizytą w wc (wygląd kału mnie zadziwił), gorączką, przez całą noc miałam suchy kaszel i ruszył mi się katar... Pojechałam do kolejnego lekarza, który stwierdził, że niepotrzebnie dostałam taki antybiotyk i przepisał mi plukankę na gardło + mukolinę. Czytałam, że po tym antybiotyku jest masa efektów ubocznych, m.in. candida. Mam w związku z tym pytanie, czy takie żółte strzępki czegoś w kale świadczą o grzybie, śluzie? Szczerze powiem, nie mam pojęcia, nigdy nie przechodziłam takich rzeczy :/ Czy po odstawieniu antybiotyku wszystko wróci do normy??? I czy w racji, że ruszył mi się katar to znak, że to był jednak wirus i zinnat został przepisany niesłusznie? Dodam, że jestem po 4 dniach stosowania tego antybiotyku, z nosa mi sie leje, nadal jestem zachrypnięta, poprawy nie widzę, tylko brzuch sobie rozwaliłam. Ktoś ma jakieś swoje doświadczenia związane z tym antybiotykiem?

Gość gość
Hej ja bralam brzuch bolal okropnie i oczywiscie grzybica jestem kobieta wiec domysl sie gdzie, nie wzielam do konca i angina wrocila. Lykaj probiotyki.