Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dlaczego wam tak śpieszno do ołtarza?

Polecane posty

Gość gość
Wiecie co, gdyby każdy tak się zastanawiał, czy aby na pewno to ten i czy za 7 lat się nie rozwiedziemy to nikt by nigdy ślubu nie brał, bo nie ma ludzi ani związków idealnych i zawsze jest jakieś ale. Podejdźcie do tego z większym dystansem: najwyżej się rozwiedziemy to żadna wielka tragedia.

Gość gość
a jak sie obliczy, ze bedzie sie zylo zle, to trzeba sobie poszukac innego obiektu westchnien - to tylko twoja teoria, nikt tu tego nie napisał. Jeśli się obliczy w wieku licealnym, to raczej warto trochę poczekać i o pewne rzeczy zadbać.

Gość gość
Tu autorka. Obie strony maja racje. Ja nie mowie ze w liceum nie mozna spotkac milosci na cale zycie. Chce byc z moim chlopakiem jiz zawsze,ale zdaje sobie sprawe ze jestem jeszcze kupką hormonow z lekkim trądzikiem o eszystko sie moze zmienic za dwa lata. Nie szukam sponsora,ale serio,kolejki po zapomogi sa zdecydowanie za dlugie. I pelne mlodych ludzi. Byla mojego chlopaka z czasow gdy mieli 16 lat soe do niego odezwala. Dziewczyna ma 24 lata,dwojka dzieci ok. 5 lat,chxiala sie z nim spotkac w wiadomym celu,wydawala sie wrecz zdesperowana jakby nie miala "wychodnego"juz dlugo,mowila ze czuje sie nieszczesliwa. Biedna dziewczuna. Pewnie kocha swoje dzieci,ale mysle ze zaluje ze w wieku 19 lat jednak nie kupili durexow. Sad but true. Jesli wy w wieku 20 lat wspolnie z mezem zarobicie w miesiacu 3tys conajmniej to gratuluje,macie leb,ale serio...rzadko kiedy sie to zdarza. Wyjatek poywierdza regule

Gość gość
zeby sie wiazac to trzeba miec 3 tys, wyzsze wyksztalcenie, prace stala, wlasny dom/mieszkanie, zaklepane miejsce w przedszkolu lub zlobku... jakie jeszcze warunki mam y spelnic, bo chlopak mi sie oswiadczyl a ja nie moge sie zgodzic, bo do 3 tys nie dobilismy, mieszkanie wynajmujemy, a on ma tylko zawodowe. Czy tak trudno jest pogratulowac kolezance? Trzeba watki na forum zakladac, bo ktos ma lat 20 i pierscionek na palcu i czuje sie na tyle dojrzaly, by planowac rodzine (chociazby dwu-osobowa)?

Gość gość
Te 3 tys to byla metafora dobrobytu. A moje kolezanki akurat nie sa dojrzale. Jedna to juz w ogole pustoglowie w rozu z rzesami tak pomalowanymi ze sklejonymi do czterech wiec sobie wyobraz :)

Gość gość
Smd

Gość gość
A ja mam 20 lat, z chłopakiem od 3 jesteśmy parą, od roku mieszkamy raz w wynajętej kawalerce. Oboje studiujemy, nie pracujemy, jak już to czasem dorywczo. Utrzymujemy się ze stypendiów. Zaręczyliśmy się w lipcu tego roku a ślub planujemy na 2016 rok. Może i milionów na koncie nie mamy, doświadczenia życiowego równego z naszymi rodzicami, ale się kochamy, jesteśmy siebie pewni i nie jedno razem w życiu przeżyliśmy. Więc wiek nie ma nic do rzeczy