Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Meh

Powiększone węzły chłonne.

Polecane posty

Gość Meh

Witam, mam pytanie - co robicie z powiększonymi węzłami chłonnymi? Byłam u lekarza i dostałam tylko krem sterydowy. Smaruję regularnie, ale efektu wchłonięcia nie ma. A co Wam lekarze zalecili, jeżeli mieliście też z tym problem? Dzięki i pozdrawiam!

Gość gość
A jakieś badania zlecił? Czy to był dermatolog? Jaki krem sterydowy dał (np. Dermovate), czy krem zawierający steryd + antybiotyk? Powiększone węzły chłonne mogą być związane z infekcjami bądź z niektórymi nowotworami (np. chłoniaki, białaczka, szpiczak mnogi).

Gość Meh
Dziękuję za odpowiedź. Byłam u lekarza rodzinnego, dostałam krem Lorinden A - bez antybiotyku - działanie: przeciwzapalne, przeciwświądowe, obkurczające naczynia krwionośne. Nie dostałam skierowania do specjalisty na jakieś dodatkowe badania. Dlatego podchodzę do sytuacji dość sceptycznie i stąd ten wątek na forum. Węzły powyskakiwały mi po przebytych infekcjach w listopadzie i grudniu. Podejrzewam, że największy wpływ miała infekcja ginekologiczna.

Gość Meh
A co Wam lekarze zalecają na tą przypadłość? Ja smaruje się teraz kremem sterydowym, węzeł przy kroczu się powoli wchłania, ale ten w pachwinie górnej jest chyba głęboko osadzony, bo krem nie dociera i mnie tam nadal uwiera.