Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Do mam wcześniaczków żółtaczka fizjologiczna

Polecane posty

Gość gość

Hej dziewczyny mam pytanko. U mojego synka w drugiej dobie życia pojawiła się żółtaczka. Leżał pod lampkami i zostaliśmy wypisani do domu z bezpiecznym poziomem bilirubiny. Wiem, że żółtaczka u wcześniaków trwa dość długo. Położna która nas odwiedza sprawdza małego pod tym kątem i sytuacja wygląda tak że maluchowi utrzymuje sie jeszcze zażółcenie na twarzy. Bylismy w szpitalu żeby zbadać poziom bilirubiny i jest w porządku, nie kwalifikuje sie do pobyty w szpitalu, nie przekracza norm. Tylko zastanawiam sie ile jeszcze moze utrzymać sie taki kolorek na buźce, białka oczu są już ok. Maluch ma trzy tyg skończone, w poniedzialek mamy wizyte pediatry, ale chciałam zasięgnąć też opinii mam , których dzieciaczki przechodzily żółtaczke.

Gość gość
moja córka lezała 6 dni w inkubatorze i też wyszłysmy ze szpitala z bezpiecznym poziomem bilirubiny ale idac na pierwsz eszczepienie była ciagle żółta

Gość gość
No to mnie pocieszylas bo troche sie zmartwilam. U nas brzuszek nozki i raczki juz nabraly różowego odcienia tylko buzka dalej zazólcona.

Gość gość
U nas to chyba z 2 miesiace synek byl zazolcony

Gość gość
mi pani pediatra powiedziala ze żółtaczka moze utrzymywac sie nawet do12 tygodnia , coreczce minela po 4 tygodniach

Gość gość
U nas chyba ze 3 tygodnie utrzymywal sie kolor na buzi i bialkach oczu. Podobno najwazniejsze zeby raczki i nozki nie byly zazolcone