Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

sinlac czy zwykła kaszka???

Polecane posty

Gość gość

Planuje wkrótce podawać dziecku kasszke, nie jest wczesniakiem. Zaczynalyscie od kasszki sinlac czy normalnej np.waniliowej bobovity??? Proszę o radę.

Gość gość
Jeśli nie jest uczulony na białko mleka i na gluten to dlaczego zaczynać od sinlaca? Myślę że spokojnie można zacząć od ryzowej

sinlac jest tak mocno słodzony, że aż mnie skręciło. Wyrzuciłam do dziadostwo do śmieci.

Gość gość
Najlepiej zwykłe kleiki ryżowe, kukurydziane. Te kaszki typu Waniliowa są megasłodkie ;-( sinlac nie używałam i chyba nic nie straciłam. Czasami dawałam małej takie wielozbożowe z bobovity, niezłe były.

Gość gość
Sinlac ponieważ jest to produkt wartościowy, kaszka ryżowa to zwykły zapychacz który ma na celu zapchanie żołądka i nic wiecej, poczytaj skład.

sinlac skład: Mąka ryżowa, mączka chleba świętojańskiego, sacharoza, oleje roślinne, węglan wapnia, kwas cytrynowy, fosforan sodu, witaminy (C, niacyna, E, B1, A, kwas pantotenowy, B2, B6, biotyna, kwas foliowy, D3, B12), mleczan żelazawy, maltodekstryna, siarczan cynku, jodek potasu. No, rzeczywiście :D skład jak miód ;) sacharoza i maltodekstryna no i zapychacz- mąka ryżowa ;) oraz zagęstnik mączka chleba Ja najlepiej lubię dawać dziecku kaszki wielozbożowe bez cukru z bobowity

Gość gość
Sinlac to syn je na spadek wagix, normalnie lepsze są inne kaszki, np.zwykła kasza manna, jaglana, pęczak. Zdrowiej

kaszka manna jest praktycznie bezwartościowa

Gość gość
Ja zaczynałam właśnie od sinlaca. 3pediatrów zalecało mi podawanie jej ale ja mam alergika. Napewno nie zaczynałabym od kaszki ryżowej bo zapierają a na początku łatwo o to. Bardziej lekkostrawny jest kleik kukurydziany. Do tego można dodać świeżego jabłka dla smaku.