Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Asia W

Nauczyciele ile zarabiacie ???

Polecane posty

Gość Asia W

Moja mama - magister, nauczyciel dyplomowany, uczy w szkole podst. klasy 1-3, woj, sląskie, miasto do 50 tys. mieszkancow, staz pracy ponad 20 lat - 2800 zl/ rękę - dla mnie kpina, z tego co wiem, to nauczyciel w Niemczech ma 4000 Euro... A jak u Was??? aha i perspektywy na przytszlosc - praca do 67 roku zycia, podwyzki brak, dodatkow brak, wymagania rosnace, praca dyzurna w wakacje i dni wolne ( kidy to przeciez nauczyciel sie leni - bo ze np. sprawdza sprawdziany czy liczy frekwencje do dziennikato juz nikt nie liczy...), kilkadziesiat darmowych godzin pracy w ciagu roku - na poczert projektów unijnych, dzieci coraz bardziej perfidne, rodzice wymagajacy od nauczyciela, zeby wychowal za nich dziecko, kolezanki z pracy stojace okoniem- bo kazda chce byc najlepsza... U Was lepie???

Gość gość
znajomy magister, 20 lat praktyki w zawodzie, kontraktowy, przedszkole prywatne 1600 na rękę, 8 godzin dziennie, śląskie bez komentarza

Gość gość
ja jestem nauczycielem mianowanym 7 rok pracuje mam etat na reke 3800 zł ucze w klasach dwujęzycznych i mam dobry dod motywacyjny pracuje w Warszawie