Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćMamaSynkaAutorka

kp dużego dziecka

Polecane posty

Młody ma 19mscy jak nie chce mu dac piersi to jest wielki ryk! Służy mu do usypiania. Szlag mnie trafi! Nie mogę go odstawić, szkoda mi go. Kur... mać! Przy drugim dziecku nie będę taka głupia! F**k!!!

Gość gość
Pewnie nie ma smoczka. Dobrze myślę? Jak nie odstawi się ok roczku, to potem jest problem. Nie wiem co ci doradzić. Nasze babki smarowały czymś sutki, żeby były niesmaczne. Spróbuj może czymś co jest bardzo gorzkie, a dziecku nie zaszkodzi.

no nie ma skoczka, używał tak do 6 czy 7mies później sam odrzucił i nie chciał za żadne skarby tak samo z butelka

oczywiście tam miało być smoczka

no właśnie trwa było go odstawic ale też płakał pomyślałam że jak będzie straszy trochę to będzie bardziej rozumniejszy i mu wytłumaczę że nie ma już mleka a tu d....a blada

Gość mam tak samo000
No mój ma 14mcy i mam tak samo. Próbowałam odstawiać kilka razy i zawsze się łamię... Żal mi go strasznie. Jestem za kp, ale trochę żałuję, że jednak nie przestawiłam na butelkę po 6 mcu. Wtedy też sam odrzucił smoczek (a ja się głupia cieszyłam).

Gość gość
1,5 roczne dziecko, to maleńkie dziecko i bardzo kiepski czas na odstawianie, bo nasila się wtedy lęk separacyjny a po drugie zazwyczaj występuje duży skok intelektualny.

Gość gość
Nie win piersi. Jakby zasypial przy butli karmiony mm tez bylby ryk przy odstawianiu. Starsze dzieci placza jak sie im zabiera smoczka wiec to nie o piers chodzi a o rutyne. Konsekwentnie odstawiaj po jednym karmieniu. Te nocne potem w dzien a na koncu przy zasnieciu. Ja corke 16 miesieczna odsstawilam w trzy dni ale twoj syn potrzebuje chyba wiecej czasu wiec po co go meczyc. Niestety bycie mama jest trudne czy karmisz piersia czy mm. Zycze cierpliwosci.

Gość gość
Ja zanim urodziłam wiedziałam że będę karmić rok chociaż nie wiem co by się działo ale dzięki. Bogu tydzień przed roczkiem sama się odstawila bo inaczej tez byłby problem.

Gość gość
A ja Wam zazdroszczę:-\ Moja córcia od poczatku nie potrafiła prawidłowo złapać piersi i daje jej swoje mleko z butelki.Odciągam ręcznie juz pól roku...Nie pije modyfikowanego.Narazie mam dużo pokarmu.

Gość gość
A z jakiego powodu odstawiasz? Nie chcesz już karmić, czy to presja społeczna, bo za duże dziecko, czy leci woda?

Chciałam go dostawić, dlatego że już kurde duży jest :-) karmię go raz w dzień jak idzie spać i na noc przed snem i oczywiście w nocy czasem budzi się 2 razy czasem 6! Tylko po to żeby cycka w buzi potrzymac.

Gość gość
To jemu wytlumacz, ze jest za duzy ;) Jak zdecydowalas, ze odstawiasz to po jednym karmieniu. Ja bym odstawila w nocy najpierw. Jak zaczniesz sie wysypiac cala perspektywa ci sie zmieni :) Plus taki malec piwinien zrozumiec jak powiesz, ze w nocy nie ma mleka. Moj 18miesieczny szybko sie z tym pogodzil, wystarczylo kilka nocy i zaczal przesypiac. Ja karmilam do drugich urodzin jeszcze. Rano i wieczorem do spania wlasnie. Ale ja tak chcialam zeby nie bawic sie w podawanie mm tylko dac mu po odstawieniu zwykle mleko. A jakie mleko ty planujesz dac jak odstawisz? Maly pije juz jakies mm? Zasmakowalo mu inne mleko?

Nie oprócz kaszy zjedzonej tak na gęsto łyżką nie jadł nic innego mlecznego. Myślałam, że ta kasza mu wystarczy... nie wiem kurde co z nim zrobić. Obawiam się, że mój synio nie zrozumie jak mu powiem, że w nocy nie ma mleka. Będzie płakał, rozbudzi się i noc z głowy. Dzięki za wszystkie odpowiedzi.

Gość gość
Autorko niekoniecznie dziecko zrozumie, że mleka nie ma. Musiałoby go faktycznie już nie być, bo tak to się dziecko nie nabierze. A tak sprawdzi i faktycznie nie ma. Z tego co piszesz to mm w ogóle mu nie podawałaś. Tylko ta mleczna kaszka. No to ciężko będzie, bo nie masz zamiennika, a nie wiadomo czy mu mm zasmakuje. A do tego jeszcze zwykłego krowiego lepiej nie podawać, jak już to bardzo, bardzo sporadycznie. xxxgość wczoraj Tak, tak maleńkie dziecko i kiepski czas. Tylko, że takie dziecko ma początki diabełka za skórą, a za moment zaczyna się bunt dwulatka. Sama powiedz, zrezygnowałabyś sama z czegoś co masz na masz na zawołanie i jest słodkie? Raczej nie, a takie dziecko już zaczyna kombinować jak manipulować rodzicem, aby dostać to co się chce. I tutaj jest potem problem.

Hej dziewczyny! Mój synek poszedł spać dzisiaj bez piersi tak jakby o niej zapomniał! I kurczę nie wiem teraz jak obudzi się w nocy to co odmawiać definitywnie? Czy najpierw oduczyć go zasypiają z piersią, a później nocnych pobudek?? Czy iść za ciosem??