Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sandrusia0887

mamusie jak wywolac (pryspieszyc) porod

Polecane posty

Gość sandrusia0887

Pewnie niejedna z was powie przyjdzie w swoim czasie. Ale ja juz nie daje rady!! Termin mam na 6.01 czuje sie fatalnie boli mnie cale podbrzusze i macica nie moge chodzic :/ Do tego wszystkiego wyszly mi tak okropne hemoroidy ze w nocy nie spie nie moge sie nawet obrocic na drugi bok. Wyczytalam w internecie ze sex moze przyspieszyc porod niestety w moim przypadku byl to bol nie do zniesienia i po wspolzyciu wszystko boli mnie jeszcze bardziej. To moja druga ciaza pierwsza corcia tez nie chciala wyjsc i urodzilam w 42+3, tym razem nie chce juz tak dlugo czekac. Pomozcie moze ktoras z was ma jakies sprawdzone sposoby

Gość gość
Pierwsze słyszę żeby samemu poród wywoływać, idź do swojego giną, powiedz jaka jest sytuacja i niech cię skieruje do szpitala i tam ci wywolaja poród jeśli uznają to za konieczne i tyle w tym temacie

Gość gość
1. Sex, 2. Drażnienie sutków, 3. Picie naparu z liści malin Powodzenia :-)

Gość gość
Podlogi na kolanach wyszoruj . Ja na 2 dzien bylam na porodowce

Gość gość
Chodź po schodach góra dół, góra dół....

Gość gość
Ja chodziłam po schodach i pomoglo

Gość gość
Oleju rycynowego sie napij, przeczysci Cie. Ale i porod wywola, sprawdzilam 3 x, za kazdym razem po kilku godzinach gnalam na porodowke

Gość sandrusia0887
wlasnie slyszalam o tym oleju rycynowym ale podobno niekoniecznie jest to zdrowe :/nie wiem ile w tym prawdy

Gość gość
U mnie przyspieszylo badanie ginekologiczne i to o 3 tygodnie! Lekarz powiedział ze urodze w terminie albo i później a kilka godzin po badaniu odeszły mi wody i inny lekarz powiedział ze to przez badanie. Zgłos się na IP niech ktoś.cie.zbada

Gość gość
Liście malin sobie daruj. To przyspiesza sam poród a nie termin. Trzeba również pić go na jakieś 2 tyg przed terminem.

Gość sandrusia0887
podlogi pomyte, kuchnia posprzatana wszystko mnie boli :) dzis nie bardzo mam gdzie kupic ten olej rycynowy a szkoda :/

Gość gość
Szczypanie delikatne po bokach brzuszka (sprawdzone) wywołuje skurcze w cieplej kąpieli na przemian z szczypaniem sutków tak z 30 min jedno potem tyle drugie . Powodzenia :)

Gość gość
Seksik, i intensywne sprzatanie. Ja NP wieczorem sex, w ciagu dnia odkurzanie nsifitow i syn urodzil sie wieczorem.

Gość gość
seks. O 22 współżyliśmy a o 1 w nocy zaczęłam mieć skurcze :) Ale mała urodziła się dopiero o 18...

Gość gość
Ja robiłam wszystko: sprzątanie, kąpiele, spacery, chodzenie po schodach, masaż piersi... nawet podłogę pozmywałam na kolanach i nic nie pomogło. Tylko sex odpadał, bo główka była za nisko. Urodziłam dopiero 12 dni po terminie, jak leżałam w szpitalu na patologii ciąży

Gość sandrusia0887
za chwile namowie meza na powtoreczke :) moze dzis cos pomoze, myslalam nad tym olejem rycynowymtroche sie naczytalam w necie i nie do konca jestem do tego przekonana. Wspolzyciem nie zrobie sobie ani dziecku krzywdy albo sie uda albo nie a co do oleju to nigdy nie wiadomo jak zareaguje moj organizm no i nie chcialabym jechac na porodowke z biegunka raczej nie czulabym sie komfortowo

Gość sandrusia0887
dziewczyny nadal sie kulam :/

Niestety to nie jest takie proste. Jeśli dziecko nie będzie gotowe to nic nie przyspieszy porodu. Wiem, że ciężko jest w końcówce ( z synem kulalam się jeszcze tydzień po terminie). Ale pomysł, że lada chwila i się może zacząć.

Gość sandrusia0887
wlasnie mialam pytac czy ktoras z was miala cos takiego troche to ochydnie zabrzmi ale wszystkie jestesmy kobietami z pochwy wychodzi mi taki jakby sluz ale jest to strasznie geste doslownie konsystencja przypomina "smarki" (przepraszam za okreslenie ale doslownie tak to wyglada jest bardzo geste i sie ciagnie ) co to moze byc

Gość gość
Ja mialam wywolywany porod. Polozna mi powiedziala że nie ma co próbować tych domowych metod bo one zazwyczaj nic nie dają a jak juz zacznie się poród to kobieta jest tak zmeczona tych myciem podłóg na czworaka i chodzeniem po schodach że nie ma siły rodzić.

Gość gość
to jest czop sluzowy. zaczyna sie porod. takze szykuj sie, Mi zaczal wychodzic w srode a w czwartek w nocy bylam na porodowce.

Gość sandrusia0887
juz wczoraj wieczorem to zaobserwowalam ale bylo tego sporo dzis przed chwila znow ale troche mniej... a niech sie zaczyna ile mozna czekac i sie meczyc :) wiem ze bedzie bolalo bo to drugi porod ale to przynajmniej bol ktory sie konczy i wkoncu malutka juz z nami bedzie a to chyba najwieksza motywacja

Gość gość
Ja sprobowalam oleju 2h temu a teraz prasuje i sprzatam moze sie uda bo juz szalu dostaje. A taki sluz droga autorko mialam juz z dwa tyg temu i tez nie wiem co to ;) pozdrawiam

Gość gość
sluz jeszcze nic nie oznacza mi wypadł czop tydzien przed porodem

Gość sandrusia0887
czyli rownie dobrze moge jeszcze chodzic z dwa tygodnie. Daj znac jak dalej po oleju jestes juz po terminie ???

Gość gość
Termin mam na dzisiaj. Mam biegunke i mdlosci ale poza tym nic sie nie dzieje. Najwyzej poczekam jeszcze ;) ale przynajmniej sprobowalam :)

Gość sandrusia0887
wlasnie dlatego boje sie tego oleju nigdy nie wiemy co nas po tym bedzie czekac ale niby gdzies wyczytalam ze najpierw jest biegunka a skurcze przychodza dopiero po tym wiec moze akurat ci sie uda. zdawaj relacje moze sie odwaze :)

Gość gość
No i chyba cos sie zaczyna dziac. Najpierw przepowiadajace bardzo silne a teraz zaczyna mnie bolec w krzyzu i czuje dziwne dretwienie w pochwie. Nie chce sie nakrecac za bardzo ale mam nadzieje, ze cos rusza.

Gość sandrusia0887
no wlasnie bo my tak mamy chwile boli i juz nadzieja ze sie zaczyna jesli przestaniesz pisac to bede wiedziala ze rodzisz :) ile wypilas tego oleju?

Gość gość
Ja sobie wywołałam poród niechcący. Miałam ustalony termin cesarki na 9 go ( dwa tyg przed terminem ) a 5 go przyniosłam do domu ciężkie zakupy ( wniosłam je na 4 piętro ) podniosłam 15 kg wózek i jeszcze się zdenerwowałam na męża ( już nawet nie pamiętem o co ) dwie godz pozniej zaczęłam rodzić