Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Przyrodnie rodzeństwo

Polecane posty

Gość gość

Witam, nudzi mi się, więc chętnie poznam Wasze zdanie- jak duże znaczenie ma dla Was to, że Wasze rodzeństwo ma innego ojca/matkę niż Wy? Jak to odbieracie? :)

Gość gość
olewam ten fakt, przyrodnie rodzenstwo to zadne rodzenstwo,moze cos jak kuzynostwo

Gość gość
Moj syn ma przyrodnie rodzeństwo i tez olewam ten fakt.

Gość gość
bez fajerwerkow :P jest bo jest. mam 4 przyrodniego rodzenstwa. mamy ta sama mame. dla mojego taty jestem jedynym dzieckiem.dla mamy 5 :P miedzy mna a moim rodzenstwem jest duza roznica wieku. nie ma miedzy nami wiezi .

Gość gość
Nie mam przyrodniego rodzenstwa (a przynajmniej nic na ten temat nie wiem) wiec nie wiem jak to jest. Z obserwacji - wszystko zalezy, czy mieszkamy z (przyrodnim) rodzenstwem, jakie relacje panuja miedzy naszymi rodzicami itd.

Gość gość
mam takie dwie siostry, jedna córka mojej matki, druga córka mojego ojca. Oboje moi rodzice jak się poznali byli po rozwodzie, każde z nich miało córkę, moja siostra od strony mamy mieszkała z nami, córka taty została ze swoją mamą. Siostrę tą od mamy traktuje tak jakbybyła córką obojga moich rodziców,mam z nią dobry kontakt. Siostra od strony taty nie jest mi tak bliska, ponieważ miałam z nią mały kontakt, widuję ją czasami ale to jest raczej tak, jakbybyła moją znajomą a nie siostrą. Obie siostry mają po dwoje dzieci i też bliższe są mi dzieci siostry od strony mamy

Gość gość
to zależy od własnych potrzeb , jedynak/jedynaczka który/a zawsze chciał/a rodzeństwo będzie dążyć do kontaktu z przyrodnim rodzeństwem i traktować jak "swoje prawdziwe" :D znajdą się tacy co wogóle nie będą potrzebować takich rodzinnych więzi i je oleją.

Gość gość
a ciebie autorko w ogóle dotyczy ten temat tzn masz takie rodzeństwo?

Gość gość
jak mawial pewien Bardzo Madry Czlowiek: nie mamy pieniedzy ale mamy Czas :classic_cool: