Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

chamstwo sprzedający dwa razy odwołał moją ofertę allegro

Polecane posty

Gość gość

raz datego, ze nie miałam żadnych komentarzy i niby nie byłam wiarygodnym kupującym, drugi raz zalogowałam się na konto gdzie miałam pozytywne komentarza i też odwołała, można to gdzieś zgłosić??????

Gość gość
To zależy jaki powod podal przy odwołaniu oferty. Można zglosic do Allegro oczywiście :-)

Gość gość
A zapłaciłabyś? Ode mnie kupiła idiotka bez komentarzy, napisała że prosi o wysyłkę na inny adres tylko "zapomniała" zapłacić. :O teraz się nie odzywa milczy też allegro w sprawie zwrotu prowizji. Pytasz czy można to gdzieś zgłosić- skoro sprzedający ma możliwość odwołania oferty, to znaczy, że jest to zgodne z regulaminem, a więc nie możesz tego zgłosić.

Gość gość
Otoz mylisz się nie można odwolac oferty kupna tak po prostu. Odwolac oferte kupna mozna w scisle określonych przypadkach-poczytaj regulamin Allegro. Niech zgłasza do Allegro-duże prawdopodobieństwo ze sprzedawca otrzyma ostrzeżenie :-)

Gość gość
głupie masz pytania, chyba nie licytuje dla zabawy tylko dlatego, ze jestem zainteresowana kupnem, wiec to chyba normalne, że bym zapłacila

Gość gość
a jak to zgłosic?

Gość gość
Zapłata za zakupiony przedmiot niestety nie jest oczywista dla wszystkich :O

Gość gość
a czy to, że ktos nie ma komentarzy jest przyczyną? nie raz kupowałam ale komentarzy nie mam na jednym koncie, bo po prostu sama też nie wystawiałam.

Gość gość
Tak, sprzedawca może uznać Ciebie za niewiarygodną kupującą

Gość gość
Brak komentarzy nie swiadczy o nieuczciwych zamiarach :-)

Gość gość
mi sie wydaje, ze ta laska nie chce sprzedac po prostu, zostalo do konca 3 h nikt nie licytuje i pewnie jej nie odpowiada moja oferta, ale w takim razie czemu nie ustawi ceny minimalnej, wkurza mnie bo to oszustwo jest, jak to zglosic?

Gość gość
Odwołanie oferty w trwającej licytacji dopuszczalne jest w wyjątkowych, poniższych przypadkach: Licytowany przedmiot został skradziony lub zniszczony. Zwróć uwagę, że jako sprzedający jesteś odpowiedzialny za to, by wystawiony przez Ciebie towar nie został uszkodzony lub skradziony podczas licytacji. Dzięki odpowiedniemu zabezpieczeniu przedmiotu unikniesz problemów z realizacją umowy po zakończeniu licytacji. Licytant poprosił Cię o wycofanie jego oferty kupna. Nie możesz sprawdzić tożsamości licytanta (np. z powodu złego numeru telefonu). Licytant ma wiele komentarzy negatywnych lub z innych, poważnych powodów, nie budzi Twojego zaufania. xxx "Nie budzi twojego zaufania" to dość szerokie pojęcie, więc sprzedający zawsze coś może wymyślić :-) . Może pisałaś do sprzedawcy z pretensjami i się zdenerwował, albo na tym drugim koncie są negatywy?

Gość gość
Mi tez tak kilka razy zrobili sprzedawcy w ostatniej chwili zakonczyli aukcje bo oferta zapewne byla za niska a ty sobie poszukaj gdzie mozna zglosic trudno posiedziec kilka minut i poszukac zamiast pytac glupio na forum leniwa p***a

Gość gość
Zglaszasz przez formularz kontaktowy. Wchodzisz w ,,kontakt" a następnie ,,jestem kupującym" potem odpowiednia rubrykę i piszesz :-)

Gość gość
dzieki juz napisałam