Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zalamanaciezarna

wstydliwy intymny problem

Polecane posty

Gość zalamanaciezarna

Aktualnie jestem w 29 t.c, a od jakis dwóch tyg cierpie katusze wrecz mianowicie okropne uporczywe swedzenie i pieczenie warg sromowych wiekszych i tylko tych okolic nic poza tym. Staram sie nie drapac ale najgorzej jest w nocy i przez to ze dzidzius kopie i przez to swędzenie po prostu nie sypiam nie wypoczywam. Wizyte u gin mam z tydzien nie wiem już co robic. Zmienilam kosmetyki do higieny intymnej z zapachowych na hipoalergiczne z ziaji, dużą ulgę przynosi mi dermatologiczna baza z tlenkiem cynku ale nie na tyle dlugo zeby przespac spokojnie noc. Przestalam uzywac zapachowych wkladek i w ogole wkladek i podpasek kupilam bawelniana bielizne i fakt dolegliwosci odrobine ustapily zelzaly ale nadal sa nie wiem juz co robic nawet nie moge sie wydepilowac bo po prostu czuje bol jak probuje. Nie mam uplawow patologicznych sluz tez jest ok blagqm o jakas rade co robic do czasu wizyty.

Gość gość
To nic innego jak infekcja, biegiem do ginekologa, bo to grozi peknieciem worka plodowego a tym samym przedwczesnym porodem!

Gość gość
na moje oko zaczyna ci się grzybica doraźnie może rób nasiadówki z rumianku bez recepty jest clotrimazolum maść, ale nie wiem czy można używać w ciąży nie jedz cukru lactovaginal kilka razy dziennie, i bierz też jakiś probiotyk doustny, doustny nie musi być ginekologiczny tylko np trilac

Gość gość
nasiadówki w korze dębu, tantum rosa do podmywania, clotrimazolum na zewnatrz farmaceutka

Gość gość
Ja tak mialam w 3 trymestrze. Okropny swiad, tak na granicy owlosienia. Nie byla to infekcja, tylko reakcja na hormony (zauwaz,ze wszystko masz TAM :-P nabrzmiale, przekrwione). Lekarz zalecil mi nawilzanie i stosowalam na zmiane Alantan masc, Cikatridina krem i globulki, linomag, a nawet zwykly krem niwea. Nie bylo rewaelacji, ale przynajmnie dalo sie wytrzymac. Zmiana plynu do higieny intymnej i wkladek nic nie dala. Pociesze cie, ze po porodzie wszystko przeszlo :-D

Gość gość
Ja właśnie od wtorku się kuruję bo też mi się to przyplątało:/ jestem w 32tc. I też mnie tam swędziało niemiłosiernie a wargi sromowe to chyba mi dwukrotnie się powiekszyły od drapania bo taki był świąd niesamowity że szok a oprócz tego miałam takie żółtawe upławy niewiele ale jednak były:/ i tak jak pisałam od wtorku biorę gyno-femidazol bo to mi ginka zapisała i swędzenie przeszło jak ręką odjął a i śluz jest prawie przeźroczysty.. tak wiec jak pisały poprzedniczki od razu się zapisz do lekarza i niech ci coś przepisze..bo mi już po 3 tabletkach sie o niebo polepszyło żeby nie powiedzieć że przeszło..

Gość gość
I jeszcze jedno..to o czym pisano wyżej tylko łagodzi swedzenie ale jeśli masz faktycznie jakiegoś grzybka to tantum rosa ani kora ani ten krem ci nie pomoże..tylko złagodzi na chwile. Lekarz musi ci jakieś globulki przepisać typowe na infekcje grzybicze i dopiero ci przejdzie.

Gość gość
W temacie Gyno-Femidazol mam do odsprzedania opakowanie - 14 tabletek. Użyłam jednej i dostałam silnej reakcji alergicznej: zapalenia pęcherza i krwawienia z pochwy. Lekarz się zdziwił jak mu powiedziałam o tych objawach. Brałam inne globulki w przeszłości, włącznie z antybiotykami i nic takiego się nie działo. Dostałam inne leki. Może komuś przyda się kuracja, a zna ten lek i wie, że nie ma uczulenia? Termin ważności - 2017 rok. Kontakt: labrava@poczta.fm, 10 zł.

Gość gość
masz grzybka w ciazy to czeste, ja dostalam w ciazy nystatyne globulki, zapytaj w aptece moze do czasu wizyty sprzeda ci ktos clotrimazol w globulkach, mnie kiedys gin postraszyl ze trzeba leczyc bo jak przejdzie przez szyjke to zainfekuje dzidzie wiec nie powinnas z tym czekac

musisz iść do ginekologa da ci antybiotyk,bo pewnie grzybica ja miałam i dostałam globulki i przeszło,a takie infekcje nie sa dobre a w ciazy bardzo łatwo o nie