Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak zmienić postrzeganie siebie w oczach innych

Polecane posty

Gość gość

Uchodzę powszechnie za osobę nieśmiałą, niedowartościowaną i pesymistycznie nastawioną do życia. Z tego też powodu wiele osób się ode mnie odwróciło. Czy istnieje szanse, że ci ludzie - w tym faceci - zmienią o mnie zdanie?

Gość gość
Proszę o rady. Chciałabym pokazać się im z innej strony, ale boję się, że już na to za późno. A ja nie chcę być nielubiana i samotna. :(

Gość gość
Tak, musisz zacząc myślec pozytywnie, mówic pozytywnie i pozytywnie się zachowywac. To trudne, jeżeli nieśmiałośc i skłonnośc do pesymizmu są Twoimi cechami dominującymi. Musisz pracowac nad sobą. Staraj się dostrzegac pozytywy każdego dnia np. świeci słońce, że udało ci się kupic ładne buty, albo ktoś był miły dla Ciebie w sklepie. Staraj się zauważac pozytywne cechy u innych osób - np. jak widzisz że koleżanka ma ładne włosy, to jej to powiedz, mów że się ładnie uśmiechają, albo że fajnie że są. Staraj się zawsze mówic o pozytywach. Naturalnie nie zawsze mamy ochotę mówic pozytywnie, jak się źle czujemy. Staraj się o trudnych sprawach rozmawiac z rodziną i bliskimi przyjaciółmi. Z dalszymi znajomymi, w szkole, pracy - kładz nacisk na sprawy pozytywne. Uśmiechaj się często. Ćwicz pozytywne zachowania każdego dnia.! Wtedy inni będą Cię postrzegac pozytywnie i będziesz przyciągac ludzi. Ludzie lubią pozytywne osoby i uciekają od tych, kóre mają problemy.

Gość gość
Po pierwsze apart na zeby + wybielanie bo jak jestes polką to pewnie masz krzywe i żółte

Gość gość
Właśnie nieśmiałość i pesymizm strasznie mnie gubią. Będąc smutna, zdarza mi się to okazywać, czego potem żałuję. Kiedyś miałam więcej znajomych, faceci chcieli ze mną rozmawiać, a teraz widzę, że ludzie się odsunęli i tylko nieliczni o mnie pamiętają. Boję się, że na zawsze wyrobili sobie o mnie zdanie. :(

Gość gość
Z urodą akurat u mnie ok, gorzej z nastawieniem do życia. Jestem strasznie płaczliwa, wszystkim się zamartwiam i mam niską samoocenę. Niestety ludzie to widzą i dlatego też się dystansują wobec mojej osoby.

Gość gość
Oj tam, ja akurat lubię takie kobiety.

Gość gość
No nie wiem. ;) Za wrażliwa jestem.

Gość gość
Przerżnie cie ktoś porządnie to przestaniesz taka byc

Gość gość
I po co to chamstwo?

Gość gość
pewnie cie nawet nie znaja

Gość gość
pokaż sobie a oni pewnie to zauważą ,odwrotnie się wywalisz