Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy mozliwe ze test wyszedl pozytywny przed zagniezdzeniem zarodka

Polecane posty

Gość gość

mialam 14 dni po owulacji krwawienie (byc moze miesiaczkowe) a juz jednosczesnie pozytywny test ciazowy i potwierdzona beta hcg we krwi (niska bo 60 ale jednak). czy to mozliwe ze kwawienie implantacyjne wystapilo dopiero po 14-15 dniach i po tych pozytywnych testach?

Gość gość
to nie była w takim razie implantacja. "Domowe testy ciążowe dają wiarygodne wyniki dopiero po 14 dniach od daty ostatniego ryzykownego zbliżenia. 100% pewność dają jedynie testy z krwi, polegające na oznaczeniu stężenia betaHCG w surowicy krwi.Czas wykonania testu jest ściśle uzależniony od daty współżycia. Wykrywalne stężenie HCG ( 1 mIU/ml) w surowicy krwi ma miejsce w 48 godzin po implantacji zarodka, która ma z kolei miejsce w 6-8 dobie po owulacji. Z tego też względu zalecane jest wykonanie testu z krwi nie wcześniej niż w 8-10 dobie po ewentualnym poczęciu."

Gość gość
no wiec skoro to nie byla implantacja to w takim razie byl to termin mojego okresu. A to oznacza ze owulacje mialam na 90% wlasnie 2 tyg wczesniej i dokladnie w tym dniu stosunek. A to z kolei oznacza ze pierwszy test ciazowy wyszedl mi po 6-7 dniach od stosunku lekko blady, a to oznacza ze implantacja byla juz po 4-5 dniach. To teoretycznie wszystko jest mozliwe prawda???

Gość gość
Ale w czym jest problem? Miałaś krwawienie w ciąży więc powinnaś to skonsultować z ginem.

Gość gość
o matko nie problem tylko sie pytam czy to mozliwe. Czy ja mowie ze to problem? Ja chce tylko potwierdzic czy taka dosc wczesna implantacja (bo wychodzi na to ze juz 4-5 dni po stosunku) jest mozliwa.

Gość gość
A może po prostu owulacja była wcześniej niż zakładasz. Te wszystkie tematy o hcg i krwawieniach to twoje?

Gość gość
2 sa moje

Gość gość
Co do implantacji to znalazłam takie info: "Do zagnieżdżenia dochodzi zazwyczaj po około 7-10 dni od owulacji. Może to również nastąpić kilka dni wcześniej lub później." Więc jak widzisz jest to możliwe.

Gość gość
no to chyba ja jestem wlasnie takim przypadkiem. Do tego mialam temperature i czulam sie okropnie slaba. Testowalam 5 dni po stosunku i test byl negatywny a od 6 dnia pojawila sie slabiutka kreska. I taka wychodzila przez 5-6 dni. Dopiero w terminie okresu wyszla mocna ciemna.