Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ciasto drożdżowe bez glutenu jak długo wam wyrasta?

Polecane posty

Gość gość

Ja już od 16.30 przygotowuję i jestem już 30 minut przed pieczeniem. Strasznie długo to wszystko trwa a ponieważ robię to pierwszy raz to nie wiem czy nie siądzie pod wpływem kruszonki i owoców. Jakie macie doświadczenia z takim ciastem z mąk bez glutenu?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
tak samo szybko jak kaktus na dloni :classic_cool:

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Właśnie wstawiłam do pieca na 30 minut(160Ctermoobieg) ale nie wiem czy nie wydłużę, nie wiem bo nie lubie przesuszonego i spalonego. Wyrosło na wysokość blachy. Już pewnie nie urośnie wyższe nie wiem. Jak skończę to napiszę i może fotkę wrzucę...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość autooorkategotopiku
Jednak najsmaczniejsze ciasto bezglutenowe jakie piekłam i jadłam to biszkoptowe na bazie migdałów i mąki jaglanej. Mąka jaglana ma taki śmietankowy posmak a te inne to :O... jak na razie to eksperymentuje, ale łatwo mi nie będzie bo wybredna jestem....

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
extra - z jakiej mąki i z jakiego przepisu robilas?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość autooorkategotopiku
Z różnych mąk to piekłam Tak pół na pół Trochę jaglanej(moja ulubiona) Trochę ryżowej(trudno mi coś o nie powiedzieć pierwszy raz mam z nią do czynienia) Trochę gryczanej(również nie ma z nią doświadczenia) Trochę kukurydzianej(nie wiem czy ją lubię bo, jasne pieczywo bez glutenu nie smakuje mi a na ogół właśnie z kukurydzianej to robią) Jak na razie to kruche ciasto lubię z jaglanej zaś biszkopt z migdałów i naprawdę pyszne mi to wychodzi. A tego drożdżowego już chyba nie powtórzę bo to tak nie wyrasta jak na pszenicy i smakuje inaczej:O

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość autooorkategotopiku
A jeśli o przepis chodzi to nie mogłam znaleźć przepisu i upiekłam tak z głowy. Ostatnio piekłam chleb na bazie maślanki z przepisu z netu i wyszedł za słony i w ogóle mi nie smakował Z maślanki to nie dla mnie niestety:O Chyba widać że jestem nowa w tym bezglutenowym świecie bo póki co strasznie marudzę:O

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość autooorkategotopiku
A tak sobie leżę i zajadam popcorn i zastanawiam się co by się stało gdyby te ziarenka popcornu zmielić na mąkę zmieszać z jakimś tłuszczem, jajem i do pieca włożyć? Pewnie nic, ale tak mi wyobraźnia wibruje że, może by coś wystrzeliło i powstałby jakiś styropianowy chlebek;) Ale ma fazę po tym cieście;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×