Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sagaaaa

alergia na gluten, bialko jaja, niemowlak POMOCY

Polecane posty

Gość Sagaaaa

Witam! Mam 3-miesieczna coreczke, ktora wlasciwie od urodzenia robi brzydkie, zielone, sluzowate, wodniste i bardzo smierdzace kupy. Gazow tez ma dosyc sporo. Jest karmiona piersia. Na poczatku myslalam, ze moze to wina kroplowki z antybiotykiem, ktora dostalam przy porodzie (gbs) i ze podawanie probiotykow w kropelkach cos pomoze, ale niestety. Eliminacja mleka z diety nie dala zadnych efektow, teraz zastanawiam sie nad pszenica i ogolnie glutenem i jajkiem kurzym. Miala ktoras mama podobne doswiadczenia? Bo pediatra mowi, ze niby alergia na gluten i jaja zdarza sie bardzo rzadko u niemowlakow. Nie mamy zadnych objawow skornych, corcia ladnie przybiera, ale wyglad i zapach kup wyraznie wskazuje, ze cos jest nie tak. Mamy alergikow, jak bylo u Was?

Gość gość
Ja miałam podobny problem. Od trzeciego tygodnia Maly miał problemy z brzuszkiem i gazami. Nic nie pomagało,ani masaże ani kropelki. No i kupy były dość długo naszą zmorą. Śmierdzące,ze śluzem i niekiedy pieniste. Lekarz zasugerował nietolerancję laktozy i odstawienie nabiału, dodatkowo do teraz dokarmiam raz czy dwa razy dziennie Nutramingenem. Od tamtego momentu z dnia na dzień było coraz lepiej,nawet problemy z brzuszkiem zniknęły:)

Gość Sagaaa
czyli jednak na alergie to wyglada :( tyle, ze u nas wlasnie odstawienie nabialu nic nie dalo, dlatego mysle o tym glutenie i bialku. Jest tu jakas mama, ktorej niemowlak byl wlasnie na to uczulony???

Gość gość
Ile czekałaś na poprawę? 6tygodni? Albo dłużej? Białka mleka obecne są również w wędlinie ze sklepu i wielu innych.dlatego mięso czy pasztet powinnaś piec sama w domu .

Gość gość
Koniecznie skonsultuj się z dobrym alergologiem. Ja chodze do http://larmed.pl/ i jestem bardzo zadowolona, najlepiej żeby specjalista wystawil diagnoze