Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Sprzątanie bez chemii

Polecane posty

Gość gość

Cześć dziewczyny,coraz częściej myślę o tym żeby pozbyć się chemii z domu(może nie całkowicie) tylko jeżeli chodzi o sprzątanie.Napaliła się swego czasu na myjkę parową ale z uwagi na to,że mam większość powierzchni drewnianych,lakierowanych-zrezygnowałam.Niedawno moja koleżanka w pracy zaczęła opowiadać o cudownych szmatkach firmy Raypath(była na pokazie).I znowu mnie wzięło więc proszę o opinie o tych czyścikach,może któraś z Was jest w ich posiadaniu?

Gość gość
naciągactwo typu kołdry z wielbłąda; idź do jakiegolwiek sklepu, kup mikrofibrę i będzie dokładnie to samo 20 razy taniej

Gość gość
dodkladnie, znalazl sie cwaniak, co szuka naiwnych..hahahaaa pelno jest takich szmatek za prawie darmoche, a wasze drogie gooowno mozesz sobie w doo.pe wsadzic:D

Gość gość Sander
Ja tam sprzątam mikrofibrą i świetnie zbiera kurz. Teraz sobie jeszcze kupiłam do polerowania. Co do innych pomieszczeń. Jakbym wiedziała parę lat wczesniej jak rewelacyjnie działa soda i ocet na czyszczenie łazienki i kuchni to bym zaoszczędziła dużo kasy na produktach które okazały się mało skuteczne.

Gość gość
daj sobie spokuj z ta badziewna reklama, czuc cie z daleka...:-o

Gość gość
A mi sie podoba, ze w wielu sprzątających firmach, np. http://www.mbt-engineering.pl/ jest teraz popularne sprzątanie za pomocą ekologicznych środków przyjaznych dla srodowiska. Warto wziać też to pod uwagę.

Gość gość
polecam produkty firmowe opatentowane, z naturalnych składników jak gliceryna i kwas cytrynowy, niemieckiej firmy .Ja jestem zachwycona, mają cudowne mopy, szmatki itp. Sprzątają bezpyłowo -idealna rzecz dla alergików i w ogóle. Ja się zakochałam! Fima nazywa się Ha-ra.pl poszukajcie, poczytajcie!!!

Gość fiffoo0221
A ja uważam, że chemia do sprzątania mimo wszystko jest potrzebna, aby wszystko dokładnie wyczyścić. Można oczywiście zdecydować się na jakieś łagodniejsze środki. Sprawdźcie, co jest dostępne na stronie https://www.leifheitsklep.pl/ bo z tego, co mi wiadomo, to mają całkiem dobrą ofertę.