Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Soczewki i problem z rodzicami.

Polecane posty

Gość gość

Hej, od 4 lat noszę okulary. I ostatnio wpadłam na pomysł, że jednak fajnie byłoby mieć soczewki kontaktowe. Problem leży w rodzicach- matka się niby zgodziła i wgl, ale nie chce ze mną iść do okulisty na wizytę prywatną(ja będę płacić za tą wizytę). Mówi, że nie i że po co teraz, że niczego nie ustalałyśmy, że mam na to dużo czasu, itd. No ja się pytam kur*a na co ja mam czekać?!! :-o Szlag mnie jasny trafi zaraz, chciałam iść w poniedziałek, to kuźwa nie... Brak słów, co powiedzieć matce żeby ze mną poszła??

Gość gość
Skoro matka potrzebna to chyba jesteś niepełnoletnia? Koszt wizyty to jedno a soczewki i płyny to drugie. Koszty dosyć spore są. Soczewki owszem wygoda ale nie dla każdego. Przeszkodą jest np przebywanie w zadymionej atmosferze lub w zapyleniu.

Ja osobiście nie szłam na badanie odnośnie soczewek do okulisty tylko poszłam do optyka i tam mi zbadała wzrok i dobrała je, a później soczewki kupowałam już sama, na allegro, noszę je już od roku i jestem bardzo zadowolona, nie zamieniłabym ich na okulary, co prawda czasem się zdarza, że noszę okulary, ale niezbyt często :)

Gość dominika34
Do okulisty też warto skontrolować i zapytać się jakie będą najlepsze. Ja zaczynałam od krótkoterminowych soczewek. Może spróbuj jednodniowe i zobaczysz czy Ci spasują. Na allegro raz kupiłam jakieś podróbki więc teraz kupuje w sklepie internetowym: http://www.kontaktowe.pl/index.php?cat_id=14&page=0&view=3&sort=default. Myślę, że tam coś powinnaś znaleźć

Gość gość
Dziękuję za odpowiedzi, po małej kłótni z rodzicami, mamuśka się zgodziła i zarejestrowała mnie na następny tydzień ;-)

Gość gość
Moją jedyną radą jest pójście do solidnego optyka. Na miejscu niech zostaną wykonane badania wzroku i jeśli nie bedzie przeciwskazań, dobrane soczewki. Mama na pewno się przekona, kiedy bedzie wiedziała, że nie będą Ci one szkodziły. Ja kupuję je tu: http://www.optyk-promed.pl/ i od razu robie badania wzroku

Gość gość
Nic dodać nic ująć- generalnie wszystko sprowadza się tutaj do dobrego lekarza specjalisty,a samego zakupu soczewek możesz dokonać juz gdzie indziej gdzie bedzie taniej jak na MrOptic.pl