Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dziecko osiąga pełnoletność czy mogę płacić alimenty na konto dziecka

Polecane posty

Gość gość
no to tatuś mógł lepiej wychować - tylko jeden problem - NIE CHCIAŁ!!!

Gość gość
ach! jak sobie tatuś sprytnie wymyślił mamusia pokryje koszty utrzymania (czynsz, prąd, wodę, gaz, jedzenie, chemię, leki, książki, ubrania) i się będzie nazywało, że nic nie dała dziecku i jest złą, podłą matką a on przeleje dziecku kasę na zabawę i będzie cudownym tatusiem, KTÓRY DAJE DZIECKU PIENIĄDZE! cwaniak!

Gość gość
On nie chciał, ty nie umiałaś.... no to masz problem. I jest to TWÓJ własny, osobisty, własną piersią wykarmiony PROBLEM , który powstał w w TOBIE i wyszedł z CIEBIE. I śmierdzi. Radź sobie, albo nie... Kogo to obchodzi!

Gość gość
"cwaniak! " Idiotka!!

Gość gość
jeśli cię to nie obchodzi to rozumie, że zaglądasz tutaj tylko po to żeby obrażać, co?

Gość gość
gość dziś "cwaniak! " Idiotka!! xxx prawda zabolała, nie?

Gość gość
Czy prawda że jesteś idiotką może kogoś boleć oprócz ciebie? Zabolała cię prawda?

Gość gość
Alimentujący musi miec ugodę z dzieckiem(najlepiej na piśmie),że matka zrzeka się ich przesyłania na rzecz dziecka(tu nr konta)!!!!!!!!! xxxx Uśmiałam się do łez :D Jak matka może zrzec się czegoś co nie należy do niej? Alimenty to nigdy nie były i nie są pieniądze matki. To zawsze były i nadal są pieniądze dziecka. Matka jedynie czasowo sprawowała nadzór nad pieniędzmi dopóki dziecko było pod jej władzą. W wieku 18 lat kończy się władza oraz zarząd matki nad pieniędzmi. Od tego momentu dziecko rozlicza się z ojcem bez pośrednictwa matki. No chyba że dziecko zdecyduje inaczej. Ale to już nie jest decyzja matki tylko dziecka. The end.

Gość 19latka
Płacisz do rąk dziecka. Z chwilą uzyskania przeze mnie pełnoletności mama już mnie nie reprezentuje. Moja mnie reprezentuje , gdyż ma moje pełnomocnictwo do spraw związanych z alimentami. Ja wiem ile kosztuje moje utrzymanie i nie jest to 300 zł . Nikt nie jest w stanie utrzymać się za niecałe 10 zł dziennie.

Gość gość
Dziecko! Idź sie pobaw w misie, pojedz ptysie (tylko najpierw spytaj mamusi czy możesz) i nie wpier/dalaj sie jak dorośli dyskutują!! Tym bardziej jeśli nie masz ZADNEJ wiedzy w temacie.

Gość 19latka
Wiedzy może i nie mam, ale wiem ile kosztuje moje utrzymanie. Gdy skończyłam 18 lat wezwano mnie do Komornika i musiałam złożyć pełnomocnictwo, aby mama mnie dalej reprezentowała. W Sądzie też musiałam złożyć ,,pełnomocnictwo procesowe"... Tak więc w temacie autora mam 100% racji, że z chwilą uzyskania pełnoletności matka dziecka już go nie reprezentuje prawnie. Zresztą nawet w pozwie masz : Powód: ...( dziecko) , którego reprezentuje...(matka). Matka nigdy nie była stroną w sprawie, a jedynie osobą reprezentującą małoletnie dziecko.

Gość gość
"do Komornika i musiałam złożyć (....) W Sądzie też musiałam złożyć" A nie czujesz się czasami jak taki kawałek kupy przyczepiony do dopnych włosów mamusi, który nie może sie odczepić i MUSI SIĘ majtać w rytm mamusinej pupy?

Gość 19latka
Z prawnego punktu widzenia to są moje pieniądze, ale patrząc z moralnego punktu widzenia należą się mojej mamie . Ona mnie utrzymuje, ona mnie wychowuje itd.

Gość 19latka
,,A nie czujesz się czasami jak taki kawałek kupy przyczepiony do dopnych włosów mamusi, który nie może sie odczepić i MUSI SIĘ majtać w rytm mamusinej pupy?" Nie czuję się tak o dziwo bo mam wspaniałą mamę . Ona mnie o te pełnomocnictwa nie prosiła. To była moja decyzja. Ona mi nawet powiedziała, że mogę zrezygnować z alimentów i podarować mu dług.

Gość gość
...ale ty jako nieodrodna curusia tej wspanialej mamusi postanowiłaś zgnoić gnoja... ...a może faktycznie mamusie masz cudowną, tylko jesteś nieodrodną curusią tego gnoja? Tak-czy-siak - lespiej sie na ciebie nie natknąć!

Gość gość
tak, jasne! dobre dzieci powinny nie brać pieniędzy od tatusiów, prawda?

Gość gość
od kiedy to utrzymywanie własnego dziecka jest "gnojeniem ojca"

Gość 19latka
a co to znaczy,, nieodrodna curusia" ? Nikogo nie muszę gnoić, bo on sam się zgnoił.

Gość gość
Dziecko powinni utrzymywać obydwoje rodziców.Jeśli matka wymaga od ojca żeby płacił 1000zł drugie tyle niech dokłada ona .

Gość gość
" bo on sam się zgnoił. " - no sama widzisz. Walisz teksty jak stara rozwóda. Prawdę mówi stare przysłowie: Jaka matka taka natka.

Gość gość
"1000zł drugie tyle niech dokłada ona " i kto ją do tego zmusi? Ty? :D

Gość 19latka
,,Dziecko powinni utrzymywać obydwoje rodziców.Jeśli matka wymaga od ojca żeby płacił 1000zł drugie tyle niech dokłada ona ." To jeśli mój biologiczny ojciec dałby 300 i mama drugie tyle to miałby dać resztę ?

Gość gość
jaki z ciebie ojciec???????????!!!!!..... to zostaje w dziecku do końca jego życia... nie sprawdziłeś się jako mężczyzna

Gość 19latka
,," bo on sam się zgnoił. " - no sama widzisz. Walisz teksty jak stara rozwóda. Prawdę mówi stare przysłowie: Jaka matka taka natka." Problem w tym , że nie jestem taka jak matka. Ona potrafi wybaczyć wszystko, a ja jednak niektórych rzeczy nie potrafię. Mam to po ojcu nad czym bardzo ubolewam.

Gość 19latka
,,jaki z ciebie ojciec???????????!!!!!..... to zostaje w dziecku do końca jego życia... nie sprawdziłeś się jako mężczyzna" Ktoś to dobrze napisał...zostaje... Ja mu pewnie kiedyś wybaczę, ale nigdy nie zapomnę :-(

Gość gość
A czegóż to mu nie zapomnisz? Tego że przez to że ciebie spłodził został nędzarzem? Na dnie rozpaczy i bezsilności? Lepiej by wyszedł, gdyby sobie drzewo posadził....

Gość gość
Dziecko powinni utrzymywać obydwoje rodziców.Jeśli matka wymaga od ojca żeby płacił 1000zł drugie tyle niech dokłada ona . xxx owszem, ale tylko wtedy, jeśli zajmują się dzieckiem taką samą ilość czas i z takim samym zaangażowaniem!!!

Gość gość
A czegóż to mu nie zapomnisz? Tego że przez to że ciebie spłodził został nędzarzem? Na dnie rozpaczy i bezsilności? Lepiej by wyszedł, gdyby sobie drzewo posadził.... xxx a kto mu kazał r/u/c/h/ać? mógł sobie ręką zwalić i sadzić drzewa a jak nie to niech płaci!

Gość 19latka
,,A czegóż to mu nie zapomnisz? Tego że przez to że ciebie spłodził został nędzarzem? Na dnie rozpaczy i bezsilności? Lepiej by wyszedł, gdyby sobie drzewo posadził...." A skąd ci do głowy przyszło , że on jest nędzarzem czy też bezsilny itp???????????

Gość 19latka
A czego mu nie wybaczę? Tego, że przez 17 lat nawet do mnie nie zadzwonił, że nigdy na żadne święta czy urodziny nawet kartki nie przysłał. Nie wybaczę mu tego , że mnie po prostu zostawił.