Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jakbyscie pracowali w pewnym miejscu a ludzie by z was szydzili i wyzywali

Polecane posty

Gość gość

to byscie dalej tam pracowali, czy wolelibyscie byc bezrobotni/tudziez zylibyscie tylko ze stypendium?

Gość gość
To bym poszła zgłosić to do kierownictwa,a jak nie to do sądu o zniesławienie

Gość gość
Gorzej jak kierownictwo wspolpracuje z pracownikami to wszystko zataja a wszystko obróca przeciw Tobie :-)

Gość gość
W takim przypadku najlepsza zmiana pracy i otoczenia.

Gość gość
ale to jest dosc specyficzna praca, tu kazdy wchodzi ze swoimi nastrojami z ulicy i dzis np koles mnie ponizyl taki z 60 lat mial, no dla mnie bylo to ponizajace...

Gość gość
Jak jedna osoba to się odgryz i tyle. Nie daj sobą pomiatać. Jeżeli nie potrafisz być chamska to po prostu ignorować :-)

Gość gość
w ogóle bym do takiej pracy nie poszła, bo nienawidzę pracować z ludźmi. zawsze szukam takiej pracy, żeby być sama na stanowisku i nikogo nie musieć obsługiwać. mieszkam w dużym mieście i nie mam problemu z brakiem odpowiedniej pracy, tutaj zawsze znajdę coś pod siebie

Gość gość
Byłem w takiej sytuacji , męczyłem się dobre pół roku jak nie dłużej , myślałem sobie żeby to przetrwać w pewnien sposób i stać się wartościowym pracownikiem . Po tym czasie rolę się odwróciły , nie dałem już wchodzić na głowę. Zmienili do mnie nastawienie czego oczekiwałem, dalej się starałem i udawałem że wszystko jest ok. Pewnego dnia stwierdziłem że odchodzę co sobie wcześniej zaplanowałem , ich miny były bezcenne

Gość gość
moze ja mam przerosniete ego, a ten pan mial rację... moze powinnam tak jak ktos mojemu sercu bliski sugerowal, robic tylko to, w czym ludzie widza mnie jako dosc wazna osobe, przynajmniej w pewnym otoczeniu... ale wiecie, to tez widac falsz ludzki, a juz zwlaszcza, jak lece z uczelni do tej drugiej pracy tego samego dnia, bo mam na popoludnie - w pierwszym miejscu "oh i eh" ;), w drugim "klient jest moim panem"... no tak to z grubsza wyglada, spoleczenstwo jest straszne :(

Gość gość
pewnie z całym światem

Gość gość
nie, nie z calym swiatem, a z ludzmi, ktorzy przychodza do apteki, dzis po nowym roku 2 starszych panow mi dopieklo ;) bo wyszedl z lekiem i wrocil po godzinie i mowi, ze mu sie odwidzialo, ja mu mowie, ze nie moge przyjac, bo zgodnie z artykulem 36 Prawa farm. jest to niemozliwe, on zaczal wiszczec, ze on jest klientem a klient ma zawsze racje, a ja jestem niedouczona sklepową ... inny z kolei rzucil sie, ze dalam mu lekko podgnieciony banknot, bo on mi dal piekny i prosty... zastanawiam sie, czy nie rzucic tej roboty, moze jakas biedna absolwentka by sie ucieszyla, ze moze pracowac na moim miejscu

Gość gość
Olej ich , jeju , życie jest zbyt krótkie. Pracuj i się nie przejmuj , jak coś Ci nie będzie pasowac to mów o tym głośno , zwracaj uwagę , zachowuj się na luzie , rób swoje , jak oni Cię zwolnią to wtedy mozesz isc do sądu pracy Ja bym miala na to wy***ba***ne i jakby mnie wkurzali to bym im mowiła co o tym mysle , ze nalezy mi sie szacunek , po prostu wogole robilabym sobie z takich pajacy jaja , sama zaczelabym ich traktowac tak jak oni mnie :) Jakby nic sie nie zmienilo a oni by mnie wkurzali bardzo to szukalabym gdzie indziej pracy ale z tej bym nie zrezygnowala , jezeli niczego innego bym nie znalazla to bym zostala i walczyla o to ,żeby bylo mi dobrze. Nie przejmuj się wogole

Gość gość
Niestety taka jest praca z klientem. Pomysl sobie co maja ludzie pracujący na słuchawce w ,,call center". Ludzie sa niestety rozni a swoje frustracje wyrzucają wlasnie w aptekach, sklepach, marketach i zawsze zdarzy się jeden który podniesie ciśnienie na pol dnia. trzeba umiec sobie z tym radzic lub zmienić rodzaj pracy :-)

Gość gość
pfffff no to teraz mnie rozwaliłas , to ty się klientami przejmujesz ? Ludzie są wszędzie , nie da sie uniknąc kontaktu z nimi , mozna zmienic tylko podejście. Gdyby na mnie ktos zaczął krzyczec , to bym kazała grzecznie mu wyjść , i na przyszłość zachowac kulturę osobistą. A gdyby nazwal mnie nieudolną , to bym mu do słuchu nagadała , nawet gdybym miala stracic prace.

Gość gość
to jest moja praca dodatkowa, na pol etatu, generalnie 5 dni w tygodniu jestem na uczelni jako glupia doktorantka ... oczywiscie, nie musze mowic, ze wkladam w to wiecej energii niz 35 godzin tygodniowo... uczelnia nie gwarantuje mi w tym momencie, ze po obronie bedzie tam miejsce dla mnie, tylko dlatego pracuje w aptece, bo jestem mgr farm... jakbym miala pewnosc, ze mnie zatrzymaja, to juz dawno bym zrezygnowala z apteki

Gość gość
ja sie zastanawiam, czy poprostu nie zrezygnowac do czasu ukonczenia studiow doktoranckich i zeby wtedy zadecydowac....? a moze akurat bylby etat, a ja bym nie musiala sie wystawiac na zlosliwosci ludzkie ... co radzicie? rzucic ta prace czy zostac?

Gość gość
Zlosliwosci ludzkie sa w większości prac i chyba lepiej uczyc się umiejetnosci radzenia sobie w takich sytuacjach. Praca w aptece nie należy chyba do ekstremalnie stresujących prac.

Gość gość
niby nie, ale jak przyjdzie 5-ciu takich pod rzad, to mnie potem nosi kilka godzin... moze rzeczywiscie potraktowac to jako poligon szkoleniowy ;) podziwiam ludzi, po ktorych zlosliwosci ludzkie splywaja, ja chyba mam po mamie, to ze wszystko biore do siebie

Gość gość
A dlaczego mieliby? Pracowałam kiedyś w takim miejscu gdzie wszyscy wyszydzali z szefa i jego przydupasa a szef ze swoim przydupasem wyszydzał ze wszystkich. Jak szef zaczął nas straszyć że nas zwolni to w naj mniej odpowiednim czasie posypały mu się wypowiedzenia na biurku i został sam z przydupasem swoim! Z innych źródeł wiem że źle się to dla niego skończyło.

Gość gość
Bo jak szef został sam ze swoim przydupasem to nie miał się komu do tyłka dobrać więc z czasem zaczął się dobierać do tyłka przydupasa Kiedyś ten przydupas zwierzył się koledze mojego przyjaciela jak to mu źle i nie może roboty nowej znaleźć. Szef w końcu został sam i podobno sfiksował.

Gość gość
Wszystko przychodzi z wiekiem i doswiadczeniem. Jak przychodzi agresywny klient to po prostu ignorujesz jego reakcje, patrzysz na niego z szyderczym uśmiechem i zazwyczaj on sam gasnie :-)

Gość gość
kurde, nie wiem, p oco wogle takie studia wybralam, ale krwi sie brzydzilam, jak widzialam chorych takich naprawde chorych ludzi, to plakalam mocno... chcialam ciszy i spokoju i jednoczesnie zdrowiem sie troche interesowalam, i zdecydowalam sie na najglupsze studia w zyciu... na lek zabraklo kilku punktow 2 razy :( moze ja jestem do d... i wiedza, ze mnie trzeba ponizac i dlatego tak robia