Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Fantemma

Jak duże jest prawdopodobieństwo ciąży?

Polecane posty

Gość Fantemma

Witam! Wiem, że takich tematów jest wiele, jednak test mogę zrobić dopiero za kilka dnia a bardzo mnie to niepokoi. Przechodząc do sedna sprawy: Kochałam się z partnerem w dni płodne (stosunek przerywany), miesiączki mam bardzo regularne, okres powinnam dostać wczoraj. Od jakiś 3 dni boli mnie brzuch (tak jak na miesiączkę właśnie), nie jest to bardzo silny ból no ale zawsze, jednak okresu jak nie było tak nie ma. W międzyczasie przyjmowałam antybiotyk, który skończyłam brać wczoraj (brałam 10 dni) i teraz sama nie wiem czy to przez ten antybiotyk się spoźnia , czy może to ciąża?! Proszę o wszelkie sugestie mądrych kobiet :)

Gość Fantemma
I właśnie przez te bóle na miesiączkę myślałam, że ją dostane a tutaj nic, a brzuch ciągle boli. Słyszałam jednak, że często zdarza się tak, że przez antybiotyk przesuwa się okres.

Gość kaszebka
Tez mam regularne miesiączki, a raz na jakiś czas upsss (rzadko, ale miewam przesunięcia +/- 2 dni). Myślę, że najbardziej obawiasz się tego leku i stąd stres. Zrób test. Gdy sama byłam w ciąży to poza brakiem okresu czułam niesamowity spokój (zupełnie inaczej czułam się niż przed okresem).

Gość gość
za wczesnie zeby cos powiedziec, sex przerywany nie jest metoda antykoncepcyjna choc jak wiadomo trudno przy takim zajsc w ciaze. Jest mase takich tematow wiec poszukaj sobie i nie stresuj sie bo przez to Ci sie okres moze spozniac. Najlepiej sie zabezpieczac i miec problem z glowy niz zakladac pozniej na kafe tematy jak 15 latka :/

Gość kaszebka
Przepraszam, przeoczyłam pytanie. Jak dla mnie p-stwo spore. Tu jest dużo pań, które stosują stosunek przerywany i podobno mają dzieci tyle ile chcę i kiedy chcą. Osobiście w tą metodę słabo wierzę.

Gość Fantemma
Wiem , wiem macie racje Dziewczyny, stosunek przerywany to żadne zabezpieczenie (mądry Polak po szkodzie ;) ). Mam taką nadzieję właśnie, że spóźnia się przez stres! Trochę mnie podniosłyście na duchu! za kilka dni zrobię test i wszystko się wyjaśni, mam jednak nadzieje , że do tego momentu dostanę okres. Dziękuję Wam ! :)

Gość Fantemma
kaszebka , ja też nie wierzę... powiedzmy , że tak wyszło. Cóż żałuję , ale pozostaję mi tylko wyczekiwać okresu :D Jeszcze pociesza mnie fakt , że boli mnie brzuch jak na miesiączkę.

Gość kaszebka
Autorko. Też pomyślałam, że to nie o metodę chodziło, tylko że "tak wyszło". Spoko. Też kiedyś byłam młoda :-D

Gość Fantemma
Witam! To ponownie ja , bo nie wiem co mysleć o pewnej sytuacji, mianowicie miesiączki jak nie było tak nie ma, dzis zrobiłam test , wyszła jedna kreska... jednak po jakiś 20 minutach do 1 godziny spojrzałam na test jeszcze raz i pokazała się druga kreska (słabo widoczna). Na teście pisze, że po 10 minutach nie zwracac uwagi na jakies zmiany nie mniej zaczęłam się bać :D Bo okres się ciągle spóźnia... co o tym sądzicie?

Gość Fantemma
Witam! To ponownie ja , bo nie wiem co mysleć o pewnej sytuacji, mianowicie miesiączki jak nie było tak nie ma, dzis zrobiłam test , wyszła jedna kreska... jednak po jakiś 20 minutach do 1 godziny spojrzałam na test jeszcze raz i pokazała się druga kreska (słabo widoczna). Na teście pisze, że po 10 minutach nie zwracac uwagi na jakies zmiany nie mniej zaczęłam się bać :D Bo okres się ciągle spóźnia... co o tym sądzicie?

Gość Fantemma
Podnoszę :)

Gość gość
Tak samo mialam w drugiej ciazy, kolejny test wyszedl pozytywny. Co nie oznacza ze u Ciebie tak bedzie , musisz za kilka dni zrobic ponownie test..

Gość Fantemma
Nie strasz ! ;) tzn po 20 minutach na tescie pojawiła się 2 kreska i faktycznie byłaś w ciąży?

Gość gość
myślę że to ciąża, ja tak miałam na jednym z testów, bo robiłam chyba 3, dwa od razu wyszły pozytywne a trzeci dopiero po jakimś czasie załapał. Zrób test innej firmy może, choć ja myślę że to ciąża

Gość gość
Tak bo robilam test po popoludniu a powinnam z porannego moczu i byl to poczatek ciazy zaledwie 4 tydz..

Gość gość
to ja z 15:55, u mnie ten test który załapał później też nie był robiony rano.

Gość Fantemma
No ale mi wyszedł negatywny dopiero po kilkudziesięciu minutach pojawiła się ledwo widoczna kreska... nie wiem już sama, oczywiście powtórzę za kilka dni test i wtedy zobaczymy. Tak czy inaczej też własnie o tym czytałam i jeszcze nie spotkałam się z tym , że druga kreska po tak długim czasie oznaczała ciąże... :D

Gość gość
rany, ile jeszcze takich durnych lasek będzie pytać o stosunek przerywany i o to czy po 20 minutach i dwóch godzinach test jest wiarygodny ? autorko, przeczytaj jeszcze raz instrukcję testu, wyraźnie jest napisane po ilu minutach odczytuje się wynik czy sądzisz że stężenie hormonu w moczu zmienia się po tym jak nasikałaś na test ? czy wg ciebie 20 minut później jesteś bardziej w ciąży niż byłaś gdy ten test wykonałaś ?

Gość gość
Boże jaka idiotka

Gość Fantemma
Za kilka dni powtórzę test to dam znać co mi wyszło, mam jednak ciągle nadzieje, że to nie ciąża :D I w sumie niezwykłe z Was przypadki dziewczyny bo naprawdę pierwszy raz się z tym spotykam :D

Gość Fantemma
Ja nie rozumiem po co te nerwy, jeśli kogoś denerwują tego typu tematy to po co na nie wchodzi? Po co obrzucac kogoś wyzwiskami?! Niektórzy zapominają o zasadach dobrego wychowania, do czego to doszło :D

Gość gość
Ja na stosunku przerywnym zaszłam w ciążęw 6 dniu cyklu ( tzn wtedy jeden jedyny raz w miesiącu uprawiałam seks ). Też wtedy brałam antybiotyk i wszystko mi się poprzesuwało, chociaż zawsze miałam regularne, 28-dniowe cykle. Byłam w mega szoku, ale już sie oswoiłam tym.

Gość Fantemma
A już urodziłaś?

Gość gość
tak jak pisałam robiłam 3 testy, dwa od razu pozytywne, jeden po jakimś czasie. nie wiem od czego to zależało.. ale tak było. zrób test jutro z "pierwszego moczu " :P heh

Gość Fantemma
Uf to dobrze , że dwa pierwsze pozytywne a nie na odwrót, jeszcze jest nadzieja ;) Jutro nie dam rady bo świeto i pozamykane wszystko ale za kilka dni na pewno powtórzę albo najlepiej zrobie test z krwi i już, myślę, że kilka dni po terminie spodziewanej miesiaczki powinno byc wszystko jasne.