Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość od Edka

imię EDWARD

Polecane posty

Gość od Edka

Mam termin na 15 marca. Jeśli wyrobię się do 18go chcę nazwać syna tym imieniem. Wiem, że niepospolicie. Pewnie tak nazwę, ale jakie są wasze skojarzenia? Żadnych filmów o wampirach nie widziałam (ktoś mnie w realu o to spytał), po prostu imię to brzmi w moim odczuciu tak szlachetnie, godnie :)

Gość gość
Edi, Edzio Pedzio, Edzio Listonosz, Edek spod monopolowego,Pan Edzio hydraulik,tynkarz,malarz itp... Takie sa moje skojarzenia :I

Gość od Edka
Z zdrobnieniu nie, ale mówię o oficjalnej formie. Tak samo myśle np. o imieniu Elżbieta, które tak postrzegam, a nie "Ela, Elżunia". Dziękuję Ci jednak za wpis.

Nie rozumiem tej glupiej mody na imiona dla starych pierdzieli, znalam jednego Edwarda Cibe i dzieciaki sie z niego nabijaly. Chyba za duzo zmierzchu sie naogladalas. To twoje dziecko i twoj wybor ale mi sie nie podoba

Gość gość
u mnie w podstawówce był Edward, wszyscy na niego mówili Edek z krainy kredek, bo ciągle był zamyślony. Imię ok jak każde inne, ważne że Tobie się podoba. Też mam termin na marzec i też szukam męskiego imienia :)

Gość od Edka
Rozumiem. Dodam jeszsze że mieszkam w mieście pow. 500tys mieszkańców. Jeśli urodzę 19go nazwę syna Józef (nie musicie komentować;-) ).

Gość gość
To już Józek lepiej niż edzio

Gość gość
Ładnie, ja chciałam

Gość flakonikperfumik
Dla mnie ładne. Też mam taki gust. Lubię takie imiona, tobie to imię się podoba, więc nie przejmuj się tym co piszą kafeterianki :). To imię jest fajne, nietypowe, rzadko się spotyka osoby o takich imionach. I jaka to jest moda na nadawanie starych imion? Przecież starzy ludzie też kiedyś byli dziećmi :)...

Gość od Edka
Oficjalnie w rodzinie na synka mówię Bąbel, Bąbelek;) Nie chcemy mówić o wyborze imienia, bo będą uwagi (zawsze będą, nawet jak nazwę Jan czy Jakub z absolutnego TOPu). Chciałam rozeznać się mimo to, jak pod różnymi szerokościami geogr. postrzegają to imię ;)

Gość gość
napiszę to co pewnie wile mysli: daj imię takie, jakie się Tobie i ojcu dziecka podoba. nam to zwisa, imie to imię, nie jest obraźliwe i to wystarczy. a nabijania się z imion/nazwisk dzieci ucza sie od rodziców

Edek jest spoko. Nie ma w ogóle porównania do jakiś Fabianów i tych innych dziwnych imion w stylu Oskar, Alan albo nie daj boże Ariel :O Edward brzmi męsko :)

Gość gość
mój mąż ma na imię Edek, syn Krystian, a wnuk Adaś. Nie dałabym tak dziecku na imię.

Gość gość
Edward nozycoręki Edzio pedzio Edek z krainy kredek słabo troche bo dziecko moze mieć w szkole ciężko ale imię Edward całkiem ok moze lepiej Edwin bedzie mniej głupich skojarzen

Gość gość
Edwin - Rywin

Gość kaszebka
Uważam, że brzmi sexy :-P

Gość gość
Edzio to super imię. Bardzo mi się podoba. Ja chodziłam do szkoły z Joachimem, Stanisławem, Bronisławem, Henrykiem, Irminą, Elżbietą (mogłabym tak dużo wymieniać) i nigdy ale to nigdy nie spotkałam się z tym, żeby którekolwiek z dzieci czy nastolatków wyśmiewało, przedrzeźniało powyższe osoby o takich imionach. Nie wiem do jakich szkół chodzą wasze dzieci i z kim się zadają. Jestem w szoku, że ktokolwiek mógłby się wyśmiewać z imienia.

Gość gość
Edward - jak dla mnie super :D Jakbym miała syna to bym to imię rozważyła. Bynajmniej nie dlatego, że jestem fanką Zmierzchu, tylko mam sentyment bo nazywał się tak bohater mojej ulubionej książki "Błękitny Zamek" (polecam). Może będą na niego wołać Edi :P

Gość malinoowka
mi tez sie podoba imie Edward. No ale najwazniejsze zeby podobalo sie Tobie i mezowi, a reszta sie nie przejmuj :)

Gość exdebill_rzuca okiem
właśnie, a o Edim nikt nie pamięta;)

Gość gość
Edek z krainy kredek a może lepiej Olgiert, Oskar, Ambroży czyż nie brzmi dostojnie;)

Gość gość
Edek z krainy kredek a może lepiej Olgiert, Oskar, Ambroży czyż nie brzmi dostojnie;)

Gość gość
Ja kiedy wybierałam imiona dla swoich dzieci zawsze były to imiona ktore z nikim i z niczym mi się nie kojarzyły. Jak pomyslalam o imieniu kogos kogo znam odrazu nasuwaly mi sie negatywne cechy tych osob i wyobrazalam sobie ze moje dziecko wlasnie takie bedzie bo sadze ze imie nadaje jednak charakter czlowiekowi i trzeba sie dobrze zastanowic nad ta decyzja.

Gość gość
Znalam edka ale się zapil i tylko tak to imie kojarze. Straszne jest. Gierek go przezwą...

Gość gość
Kojarzy mi się z moim ukochanym dziadkiem. Był bardzo dobrym i mądrym człowiekiem, zmarł dwa tygodnie przed narodzinami mojego synka. Imię ma właśnie po swoim pradziadku.

Gość gość
Bardzo mi sie podoba! Maly Edi i dorosly pan Edward. Brzmi elegancko, jest to normalne imie ale niezbyt popularne. Gdybym miala drugiego synka imie Edward byloby jednym z faworytow obok Konrada i Leonarda.

Gość exdebill_rzuca okiem
dziwne gościu, że postrzegasz ludzi przez ich cechy negatywne, a przynajmniej takie masz tylko skojarzenia, naprawde nie znasz nikogo pozytywnego?

Gość gość
Edward mi się bardzo podoba. Zanim zaszłam w ciążę to już wiedzieliśmy, że jak będzie syn to damy mu tak na imię.

Gość gość
Edek:) sympatyczne imie , w pracy mamy ekipe remontowa Edzia , z Edziem zawsze mozna kawke wypic