Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aniulka1990

Ciągłe parcie na stolec jelito drażliwe

Polecane posty

Gość aniulka1990

Witam. Bardzo proszę o pomoc. Otóż mam IBS w postaci mieszanej. Wszystko mogłoby by być ok, gdyby nie poranne dojazdy do pracy. Otóż zanim wyjdę z domu, muszę wypróżnić się z 2-3 razy, ale niestety i tak w autobusie czy samochodzie mam ciągłe parcie na stolec. Przez to wstydzę się jeździć autobusem i boję się, że te ciągłe parcie zaraz zmieni się w biegunke i że za przeproszeniem popuszczę w autobusie i każdy będzie się ze mnie śmiał. Jak jadę autem i w po drodze pójdę do wc na stacji benzynowej, bo przez to parcie myślę, że zaraz będę musiała dokonać defekacji, to albo nie wychodzi nic, ale wylatują same gazy. Espumisan niewiele pomaga. Dlatego zwracam się do Was o pomoc, co pomogło Wam pokonać ciągłe parcie na stolec? Tabletki uspokajające niewiele pomagają a wręcz poprawiają perstaltykę jelit i przez to więcej czasu spędzam w łazience i w ostatniej chwili zdążam na autobus.

Gość gość
:(

Gość gość
IBS już się tak nie przejmuję, tylko jedynie boję się tych defekacji, bo nie wiadomo w którym momencie naprawdę będzie mi się chciało a te parcia to są ciagłe, przez cały dzień, aż nie dojadę do domu :(

Gość ffinka
Pomoże np przyjmowanie węgla leczniczego ,popijanie gęstego kiślu z mąki ziemniaczanej ,glinki ....

Gość gość
jak czuje parcie to... wkładam palca w tyłek/jak jestem w domu wibrator i kupa wychodzi i nie mam parcia na dzień lub dwa