Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kłopot z cerą

Polecane posty

Gość gość

Od lat walcze z bardzo wrażliwą skłonną do przesuszeń na czole i nosie cerą. Od czasu do czasu jakis wyprysk sie pojawi. Może zna ktoś jakieś dobre nie uczulajace kosmetyki chodzi o codzienna pielegnacje. Kosmetyki firm garniere, lirene,aa, avonu, oriflamu, ziai, iw rosze (nie wiem jak się to pisze) odpadają właśnie wywaliłam kolejne mleczko jednej z tych firm bo czoło mam jak by mi kto żelazkiem rozgrzanym przywalił :( Słyszałam że kosmetyki MIXA są ok

Gość gość
Mycie: płyn micelarny Bioderma czerwony albo olejek myjący (Biochemia Urody albo składniki np. z Mazideł) albo Physiogel. Krem: Physiogel albo podobne do cery atopowej. Jak już cerę opanujesz to powyższe do mycia zachowaj, i stopniowo możesz spróbować wprowadzać: Tonik: Fitomed do cery suchej, doprawiony ewentualnie liposomami na naczynka (Naturalis, Zrób sobie krem i kto tam jeszcze je robi) Krem na dzień: Sylveco rokitnikowy lekki, albo Fitomed tradycyjny nawilżający, albo Biochemia Urody z lukrecją. Na noc: tonik Biochemia Urody z kwasami PHA, plus ich serum odbudowujące czy np. krem Ziaja Ulga. Ale ogólnie najlepiej byłoby przeanalizować składy tego, co ci szkodzi, i znaleźć winowajców (to może być 1-2 składniki, których wystarczy unikać).

Gość gość
tez miałam taki problem z cera i nic nie pomagalo. od kilku lat uzywam OEPAROL z apteki. w lecie wiosna krem kondycjonująco-nawilżajacy, a na zime biostymulujacy półtłusty. to kremy ktore zawieraja olej z wiesiołka. jestem bardzo zadwolona i polecam nie sa drogie okolo 15zl a bardzo skuteczne nie tak jak drogeryjne. i moze zacznij łykac tran czy cos w tym stylu bo moze masz nie dobor kwasów omega.. od środka tez trzeba wspomagac skóre. mam nadzieje ze na cos sie przydałam. pozdro ;)

Gość gość
..a do mycia ziaja kuracja lipidowa chyba najmniej podraznia.. tylko makijaz trzeba wczesniej jakims mleczkiem machnac bo ten plyn jest nieco za delikatny zeby sam sobie stu procentowo dal rade..

Gość gość
przeciez pisałam że kosmetyki ziai to ja se moge w ...e wsadzic a nie myc nimi buzie

Gość gość
Spróbuj dermokosmetyki Cetaphil.

Gość gość
Wszystkie? Jak szkodzą ci wszystkie kosmetyki iluś tam firm, to nie pozostaje ci nic innego, jak robić własne z półproduktów, testując każdy jeden składnik przed użyciem go.

Gość gość
Na Twoim miejscu zainwestowałabym w kosmetyki profesjonalne, które doradzi specjalista w salonie kosmetycznym. Możesz nawet iść na bezpłatną poradę kosmetyczną. Poszukaj salonu na stronie www.dobrakosmetyczka.pl

Gość gość
Nic co rosyjskie nie moze byc dobre. Ostatnio mialam farbowane włosy niby cudownymi farbami rosyjskimi. Koler wyszedł rewelacyjny, ale po 2 myciavh prawie caly kolor zszedł. Zapłaciła, prawie 200 zł więc nie mało. Nigdy więcej rosyjskiej produkcji. Kosmetyki kupię tylko francuskie lub amerykańskie.

Gość gość
Musisz znaleźć kosmetyki o bardzo dobrej jakości,które podpasują Twojej cerze :) Spróbuj poszukać na www.hurtowniakosmetyczna24.pl , mają szeroki wybór produktów i niewygórowane ceny ;)

Gość kamilek22
albo pójdź za sprawdzoną radą i zajrzyj na cetaphil.pl świetna linia kosmetyków do twarzy.