Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bez tragediii

może ktoś pomoże i odpowie na pytanie

Polecane posty

Gość bez tragediii

Witam mam pytanko. A więc w listopadzie urodziłam syna po porodzie gdy przestałam krwawić na początku grudnia ponownie pojawiło się 2 dniowe krwawienie od tamtej pory ni się nie działo dziś kochaliśmy się z mężem bez zabezpieczenia poniosło nas i skończył we mnie i tu pojawia się pytanie czy z tego może wyniknąć dzidziuś

Gość gość
Myślę że zawsze jest ryzyko! A karmisz piersią??

Gość gość
Poniosło nas...dobre dobre :-D Fajnie że masz udany seks z mężem po porodzie. Ryzyko jest mniejsze jesli karmisz piersia ale jest...

Gość bez tragediii
Niestety nie juz nie karmie dlatego stąd moje pytanko ☺ przy karmieniu piersią ze tak powiem jest mniejsze ryzyko zajścia

Gość bez tragwdiii
Jednym slowem czekać zrobić test albo odwiedzieć lekarza za jakiś czas

Gość gość
Jest spora szansa na ciążę, po porodzie płodność często rośnie, zrób test.

Gość gość
Ja myślę, że szanse są małe. Ale zawsze są :)

Gość gość
Tepe idiotki. Karmienie nie ma NIC do tego...

Gość gość
Pewnie ,ze karmienie nic nie daje,plodnosc jest taka sama .Co to za bujdy.

Gość gość
przecież to bzdury, że podczas karmienia piersią nie można zajść w ciążę. A autorce gratuluję udanego seksu i szans na drugie dziecko

Gość gość
To chyba nie do konca tak. Karmilam piersia i pierwszy okres po porodzie dostalam po 8 m- cach wiec wychodzi ze przez ten czas nie jajeczkowalam. Mowi sie ze karmienie nie jest antykoncepcja poniewaz nie wiadomo czy akurat plodnosc nie wrocila i mozna zajsc.

Gość gość
moja siostra też karmiła i zaszła w ciążę 2 m-ce po poprzednim porodzie...

Gość gość
Bzdury to Wy piszecie. Wiecie co to prolaktyna? Trudne słowo, wiem. Podpowiem Wam. Wpiszcie w google haslo: metoda LAM poczytajcie co to i oszczędzcie sobie wstydu.

Gość gość
moja koleżanka tak zaszła w ciążę z drugim dzieckiem czyli jedno po drugim dosłownie bo się nie chciało iść gumki kupić

Gość gość
Jestem 10 miesięcy młodsza od brata, więc da się zajść tak szybko w ciążę. Dodam że mama go karmiła piersią.

Gość gość
Moj gin uważa ze kp moze hamować owulacje ale nie jest tak zawsze takze różnie moze być. Co do autorki ja tak miałam ten po pologu znow zaczęłam krwawić. Karmilam piersią ale mimo to moje jajniki ruszyly do pracy zbyt szybko tak to lekarz określił i brałam jakies tabletki dla kp ale po tym krwawilam czesto miedzy cyklami i odstsailam. Plodnosc wrocila mi szybko takze sa szanse zawsze na zajscie w ciążę mimo ze nie wystąpił jeszcze normalny okres itd

Gość gość
Ja pisalam wyżej o LAM. Oczywiście nie należy tego traktować jako antykoncepcji...choć niektorzy to robią. Jedynie dowodze Wam że kp jak najbardziej wpływa na płodność i ją zmniejsza.

Gość gość
Oczywiscie, przeciez najpierw sie jajeczkuje a potem ma sie okres wiec dlatego nie mozna kp traktowac jako zabezpieczenie bo nie wiemy czy to akurat nie ten miesiac.

Gość gość
W normalnym cyklu najpierw się jajeczkuje. Ale przy kp jest inaczej. Zwykle pierwsza miesiączka NIE jest poprzedzona jajeczkowaniem. Są liczne badania dostepne na ten temat. Tylko znow rozbijamy sie o procenty. Mozna byc tym jednym przypadkiem na ileś i akurat mieć owulacje przed pierwszym okresem :-D

Gość gość
Ciekawostka: nawet po powrocie miesiaczek płodność może być niewielka bo prolaktyna skraca fazę lutealna.

Gość bez tragediii
Dzięki za odpowiedzi