Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość problemzprezentem

jaki prezent dla 3letniej dziewczynki? Proszę o pomoc!

Polecane posty

Gość problemzprezentem

Niedługo będę musiała kupić prezent dla siostrzenicy męża. Jego siostra mieszka za granicą i mamy w związku z tym kontakt tylko mailowy i telefoniczny. Małą ostatni raz widzieliśmy ponad rok temu, a teraz przylatują do Polski i chcieliśmy kupić jej jakiś fajny prezent. Co można kupić fajnego 3latce? Z czego by się cieszyły Wasze dzieciaki? Ja nie mam wśród rodziny i znajomych takiego małego dziecka żeby się poradzić. Prezent tak do 200 zł

Gość gość
Moja corka ma prawie trzy latka i mase zabawek. Najbardziej lubi domek dla lalek, kolejke drewniana z domkami taki caly zestaw, arke noego ze zwierzatkami, klocki lego duplo i rozne gry-puzle, domino. W tym wieku pewnie juz mala oglada bajki wiec moze sie ucieszyc z zabawki z ulubionwj bajki np. Peppa Pig czy Tomek.

Gość gość
Nie ma właściwie nic co się sprawdzi zawsze, może podpatrz na zdjęciach co mała lubi, jakie ma zabawki, ubranka, pokój? Dzieci u nas w rodzinie w większości bawiły się w tym wieku ciastoliną, lubiły wszelkie prace plastyczne- farby, plastelina, wycinanki itd. Polecam maskotki które można samemu malować specjalnymi pisakami a potem prać. Przeważnie lubiły też figurki i różne zestawy do nich, np. farma ze zwierzętami i traktorem, remiza strażacka ze strażakami i wozami, parking samochodowy z windą i myjnią, domek dla lalek z różnym wyposażeniem- wanną, łóżeczkiem itd. Generalnie zabawki w których można inscenizować jakieś scenki, odgrywać coś. Sprawdzają się też zwykle klocki duplo. Wszystkie po kolei bawiły się kuchenką, w tej cenie można kupić fajną, tyle że jak już ma to bez sensu, a poza tym nie wiadomo jak z zabraniem jej do domu... Może być prosty tablet- laptop edukacyjny. Sama uwielbiam drewniane zabawki, polecam PlanToys, mają piękne, synek miał niewiele bo ceny raczej nie są niskie, ale ich remizę i kaktusa- równoważnię uwielbiał :) Kaktus zresztą nie do zdarcia. Poza tym każde dziecko miało jakieś swoje własne zainteresowania, lalka bobas z zestawem, dinozaury, pieski, jak mała jest strojnisią i można poszukać spódniczki baletnicy, fajnych spinek czy opasek bawełnianych. Fazy na bajki zwykle są przelotne, fakt że jak mała uwielbia teraz określoną bajkę to będzie wniebowzięta figurkami czy ubrankami z nią związanymi.

Gość gość
Moje córki w tym wieku uwielbiały się bawić lalkami bobasami z różnymi akcesoriami w tym wózek dla lalek. Kuchenka też była i nadal jest często używana. Potwierdzam również lego duplo i prace plastyczne, szczególnie te bardziej brudzące - farby klej glina. Moje dziewczyny zawsze były zachwycone sukienkami, ale zainteresowanie przeważnie szybko mijało.

Gość gość
polecam zestawy kreatywne djeco - np. do nauki kolażu albo z naklejkami wielokrotnego uzytku

Gość gość
Puzzle, ciastolina, zestawy do malowania, rysowania, farby do malowania rękami, znikopis, wycinanki, wyklejanki, lalki bobasy z wózkiem i wyprawką, zastawa dla lalek, kuchnia, rowerek, sanki , wielkie maskotki, zależy co dziecko lubi.

Gość gość
Mieszkam w uk, moja 4latka w zeszym roku zamarzyla sobie koło od peppy, ogólnie wszystko co z peppa. Radość była ogromną a figurkami bawi się do tej pory :-)

Gość gość
Zestaw lekarza byl chitem dla mojej corki. Tydzien dziecka nie bylo :)

Gość gość
Peppa pig. Sprawdzi sie na pewno. Sa fajne ksiazeczki z puzzlami. Edukacyjne bo ta akurat jest o kolorach. Prezent trafiony

Gość Boston100
Kupiłem kiedyś 3-latce samochód zdalnie sterowany. Ale musi mieć spełnione dwa warunki. Po pierwsze to nie może być jakiś sportowy bolid z czarnymi szybami tylko jakaś wywrotka, ciężarówka itp. Po drugie autko musi jeździć WOLNO, żeby 3,4,5latek nadążył nim sterować. Po co dziewczynce takie autko? Dobra odpowiem. Przez kilka lat niemaj codziennie jeźdzą na nim wszystkie Pepy, Pony, Hello kiciaki i inne monstery. Córa jest już w wieku szkolnym więc jeżdzą nim te (zapomniałem ), ale ale autko nadal w użyciu.

Gość Boston100
Pet-Shopy nim teraz jeżdżą :)

moja bratanica za miesiąc ma 3 latka i jest teraz na etapie lego duplo,najlepiej zwierzątka i wszelkie zestawy lego duplo, siostrzenica ma 4,5 roku i od 3 roku życia najbardziej lubi zabawki muzyczne typu perkusja,mikrofony.na gwiazdkę dostała zabawke coś typu konsola dj-a. Duplo też uwielbia

Gość gość
A może coś ładnego i praktycznego jednocześnie? :) Ostatnio siostrzenicy na urodziny kupiłam fajną porcelanę i sztućce w http://porcelana24.pl/ , mają niezły wybór takich rzeczy dla dzieci i fajne ceny.

Gość gość
Ja mojej 3 latce kupilam tablet. To byl strzal w 10.

Gość gość
albo zadzwon do niej i zapytaj jakie mala lubi bajki wtedy wejdz na allegro i wpisz tytul bajki. wyskoczy ci full z tego tamatu ubran i zabawek. np myszka minnie .....kuoilabym pizamke za ok 70 zl ze smyka i wielka pluszowa myszke minnie za 130 zl albo jakis inny gadzet. nke kuluj na sile niespodzianki. moja corka zawsze dostaje od jednej cioci drogie lalki i zabawki dziewczece a moja corka jest typem dziewczynki ktora kocha auta roboty konstrukcje itp szkoda wydawac pieniadze na cos czego dziecko nie bedzie uzywac.pozdrawiam agacia

Gość gość
no i tabletu nie kupuj bo to jest raczej decyzja rodzicow czy dziecko moze miec juz taki sprzet.....agacia

Gość gość
napewno matka sie nie obrazi tylko uciezy ze sie interesujesz jej dzieckiem mowie ci zrob jak mowie teraz sa przepiekne gadzety z danych bajek. np teraz hitem sa minionki kup malej pizamke z minionkami i maskotke minionka ucieszy sie buba na bank :-) pozdrawiam agacia

Gość gość
a i jeszcze jedno :-) jak kupisz malego lekarza albo inna rzecz ktora ci tu podpowiadaja na szybkiego to mozesz zrobic malej powtorke rzeczy ktora juz ma bo to podstawowe zabawki.....a tu masz oryginalny prezent i napewno sie nie powieli...agacia

Gość gość
Plecak do przedszkola.

Gość gość
Czy w dalszym ciągu szukasz prezentu?... To przecież było w styczniu? Ale gdyby ktoś jednak szukał, to ja polecam dla dziewczynki 3 letniej rzeczy kreatywne. Moja uwielbia zestawy aquarellum...