Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

alergia bez wysypki?

Polecane posty

Gość gość

Czy miala ktoras z Was doswiadczenia z alergia u niemowlaka, gdzie objawy byly tylko "brzuszkowe"? Moja 3miesieczna corka ma problemy z brzuszkiem praktycznie od urodzenia - gazy i brzydka zielona, sluzowata, smierdzaca kupa. Skora jest za to bez zarzutu, zero pokrzywki czy nawet suchych policzkow. Przybiera tez ladnie. Miala ktoras podobne doswiadczenia?

Gość gość
Oczywiście , że jest to możliwe.

Gość gość
to nie musi być alergia,a nadwrażliwosc9niedojrzałosc jelit-mija :)

Gość gość
albo nietolerancja laktozy

Gość gość
tez myslalam o tej niedojrzalosci jelit ale corka ma juz prawie 3,5 miesiaca, powinny juz chyba dojrzec? No i ten straszny zapach...

Gość gość
dieta bezmleczna nic nie dala, teraz testujemy gluten i jaja

Gość gość
może ma jakąś bakterię zawleczoną ze szpitala,zrób badanie kału

Gość gość
A dziecko jest karmione mm czy piersia?

Gość gość
3 m-ce-gluten? jaja? to chyba sobie robisz

Gość gość
posiew nic nie wykazal, za to zelazo za niskie i inny test kalu wskazuje na lekki stan zapalny

Gość gość
dziecko jest na piersi, zadnych jaj z glutenem sobie nie robie, tez moze uczulac przechodzac przez mleko matki

Gość gość
ten stan zapalny to w jelitach oczywiscie, stad mysle wlasnie o alergii, zadna mama nie miala podobnych problemow?

Gość gość
Ja ci powiem tak. Moja siostra miala to samo ze swoja corka. Jezdzila po poradniach, robili badania ktore nic ni wykazywaly, kazali karmic piersia, siostra byla doslownie o chlebie i wodzie a poprawy zadnej. Potem po 7 miesiacach kazali dawac nutramigen bodajze. Dziecko wyroslo, do dzis nie ma alergii.

Gość gość
mojej koleżanki córka miała zielone kupy ze śluzem i krwią i stanem zap.i powiedzieli,że to skaza białkowa ,piła nutramigen,a jak na piersi-to zero nabiału,w tym również jajek(tylko przepiórcze),cielęciny

Gość gość
jeśli masz podejrzenia, watro zdiagnozować czy to alergia. Zgłoś się do jakiegoś dobrego laboratorium jak np tutaj - http://www.apc-analizy.pl/badania - wykonają wszelkie niezbedne badania i bedziesz miała czarno na białym czy z Malutką wszystko ok.

Gość gość
moje córki miały alergię na mleko i objawy głównie jelitowe,straszne kolki, wzdęcia,śluz w kupie.U starszej wystarczyło że przeszłam na silną dietę bezmleczną i zaczęłam podawać Latopic, u młodszej niestety dieta nie pomogła. też dostawałam probiotyki.Zaczęło się uspokajać w 4tymm-cu, ale nowe pokarmy wprowadzałam bardzo ostrożnie i te mleczne na końcu.

Gość wiki_i
Mój syn takie miał objawy jak był mały i córka też...obecnie syn dalej diagnozowany... zielone kupy miałąm po ryżu i kaszach gryka jaglana..obecnie jem chleb k.manne gotowane jablko marchewka zmieniak...dynia to nie szkodzi... corka 3/4miesiace od czasu do czasu pozwalam sobie na brokul kalafior buraka spzianka w bardzo malych ilosciach. Alergolog od syna twierdzi że ma problem gastrologiczny..jest starszy i dalej dużo pokarmow nie toleruje...a gastrolog z nfz ze to problem alergiczny..syn pozniej przeszedl na nutramigen pomoglo.