Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość julietttta

zdecydowalismy sie na dzidziusia, czy to mozliwe ze od razu moge zajsc w ciaze?

Polecane posty

Gość julietttta

Witam. Mam jedno pytanko ponieważ nie umiem znalezc podobnego tematu w internecie. Od 2 lat biore tabletki antykoncepcyjne w piatek zaczelam nowe opakowanie, dzis postanowilismy je odlozyc i starac sie o dziecko. Czy gdy nie wezme dzis (trzeciej) tabletki z blistra a byl dzis stosunek, moze czyms zaowocowac? Pozdrawiam :)

Gość gość
Będą bliźniaki lub trojaczki.

Gość gość
Boszzz... A może zanim zaczniecie starania pójdziesz do ginekologa i jego o wszystko zapytasz, a przy okazji zrobisz sobie badania typu cytologia czy posiew żeby ew. ciąża była bezpieczna i zdrowa?

Gość Orlando Plum
a dlaczekurz by niet?

Gość gość
Może zaowocować. To zależy kiedy dojdzie do owulacji. Łatwo ją sobie wyznaczysz np mikroskopem owulacyjnym

Gość gość
Najpierw się zapytaj gina czy po twoich tabletach zajscie w ciąże jest bezpieczne dla dzidziusia.

Gość gość
Najpierw zrób sobie chociaż podstawowe badania. Poczekalabym choć żeby cykl się unormowal po antykoncepcji hormonalnej.

Gość gość
Niestety musiałam odstawić tabletki po dwóch dniach ich brania (zaczęłam nowy blister) i wczoraj dostałam miesiączki, tak więc jest to pierwszy dzień cyklu. Zobaczymy :)

Gość gość
jak wam nie szkoda zdrowia... nie lepiej brac juz do konca to opakowanie a starania zaczac po nastepnym okresie? albo trzeba bylo nie zaczynac tego opakowania :/ ludzie to sa hormony, nie witamina C

Gość gość
Robiłam badania. Wszystko okej

Gość gość
Hmm gdybym tylko wiedziała że mój partner powie mi że chce dzidziusia dwa dni później to oczywiście że bym nie zaczynała kolejnego opakowania. To był dla mnie szok, pierwsze co to wyrzuciłam tabletki do śmieci. Nie myślałam w tamtym momencie realnie ;)

Gość gość
bezpośrednio po odstawieniu tabsów jest większa szansa na ciążę mnogą

Gość gość
pytanie tylko czy on wtedy myślał "realni" czy tylko ot tak rzucił hasło a potem się zdziwi gdy faktycznie urodzisz bliźniaki :-(

Gość gość
Ciąża mnoga, jak najbardziej. Tak, ponieważ temat ten był omawiany już od około roku, jesteśmy ze sobą 5 lat. Tak więc to nie były rzucone słowa na wiatr.

Gość gość
ehh, dużo czytałam o ciąży mnogiej po hormonach. To wcale nie jest takie pewne. Niektórzy lekarze uważają to za mit, w który wierzy dość spora liczba kobiet. No ale nie jest nic wykluczone.