Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nauczyciele to najbardziej narzekajaca grupa zawodowa

Polecane posty

Gość gość

jest to trochę irytujące jak ciągle narzekają jak to maja złe, a teraz np mieli 16 dni wolnego, w lutym ferie,potem z okazji Wielkanocy tez chyba z tydzień wolnego i tak do wakacji. i teksty "trzeba było się uczyć " są wręcz śmieszne a nawet świadczące o ograniczeniu umysłowym. Wcale im nie zazdroszczę,bo dzisiejsze dzieci,mlodziez a takze rodzice sa trudni więc to praca wcale nie latwa.ale przeciez inni tez ciezko pracuja bądz umysłowo albo fizycznie i tak nie narzekaja i tyle wolnego nie maja. Przeciez nikt ich w szkole nie trzyma,mogaskonczyc ekonomie,prawo, budownictwo,architekture i co tam jeszcze i szukac pracy gdzie indziej.

Gość gość
up

Gość gość
Zgadzam się- każdy ma swoje przeboje w pracy, ale ci to już przesadzają... I jeszcze jedno- znajoma nauczycielka narzekała jakiś czas temu, że ma np. dodatkową pracę w domu bo musi np. sprawdzać klasówki- tak, tylko jak chciałyśmy się umówić na kawę i wyciągnęła swój grafik to okazało się, że w danym dniu (uczy w liceum) prowadzi np.3,4 godziny, kolejny 5 godzin, następny znów 3 godziny, ale ojojj jeszcze 2 wychowawcze dochodzą... to się w pracy nasiedzi...

Gość gość
dokladnie kazdy ma jakies cyrki w pracy ,ale malo kto tak jeczy jak nauczyciele. ja np po 8 h pracy musze jeszcze uczyc sie w domu roznych ustaw,przepisow,rozporzadzen bo jest mi to potrzebne do dobrego wykonywania pracy(w pracy nie ma nawet pol godzinki czasu aby sobie to spokojnie przeczytac),a i szefostwo lubi nas odpytywac .

Gość gość
a i kokosow nie zarabiam ,bo 1400 na reke

Gość gość
up

Gość gość
Z tymi dniami wolnymi to nie do końca ... ja jestem nauczycielem i jeździłam na dyżury codziennie niemal, dziś też byłam w pracy. 16 dni to mają dzieci, nie nauczyciele. Ja swoją pracę kocham, nie narzekałam i nie narzekam, ale faktem jest że w szkole jest coraz więcej pracy i coraz mniej wolnego. W każdym zawodzie są ludzie zadowoleni i narzekający - to od człowieka zależy, nie od profesji.