Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość I co dalejj

Pięciolatka nie chce widzieć sie z dziadkami

Polecane posty

Gość I co dalejj

Zawsze bardzo chętnie do nich jeździła, tęskniła. Teraz wpada w panikę kiedy ma jechać. Kiedy pytam o powód mówi że tam na nią krzyczą i ją biją. Kiedy pytam jak biją, mówi że po głowie. Najpierw twierdziła że dziadek ją uderzył w głowę ręką Potem że zrobił to miotłą... Potem powiedziała że mam im o tym nie mówić ani ich za to nie karać bo, oni wiedzą co zrobili i będą się złościć. Kiedy próbowałam się czegoś dowiedzieć więcej, dowiedziałam się że, oni się złoszczą i mówią źle o mnie. Brać na poważnie takie info?

Gość gość
up

Gość I co dalejj
up

Gość gość
Znasz swoje dziecko spróbuj ją jakoś podejść, na pewno zorientujesz się czy to prawda. Moja też 5 lat, mówiła że do szkoły nie chce iść bo nie i się okazało że ją jedna dziewczyna bije, ale też upewnialam się kilka dni kto zaczyna i czy to prawda

Gość gość
Ty najlepiej znasz swoje dziecko i wiesz czy ma skłonności do zmyślania czy nie. Ja bym swojemu dziecku na pewno uwierzyła bo ufam jej i wiem że nie ma w zwyczaju kłamać a jest w podobnym wieku.

Gość gość
moja 4 latka ostatnio powiedziala mężowi - ja tego nie słyszałam, że widziala mnie w sypialni i był w łóżku pan nago... nie ma pojęcia skad ten pomysł

Gość I co  dalejj
No właśnie znam i wiem że gdyby naprawdę tak było to moja 5 latka sama zrobiłaby mi wykład o tym co się tam dzieje a nie musiałabym ją ciągnąć za język. Myślę że coś jest na rzeczy ale dla swiętego spokoju wyolbrzymia to, żeby tam nie jechać. Jak miała między 3/4lata to też nas wkręcała że zabieramy ją do drugiej mamusi i tatusia;) Ma wyobraźnię a im starsza tym ta wyobraźnia większa.

A czy teście mają inne wnuki ? Jeśli tak czy one odwiedzają ich chętnie ? Wiesz może być tak jak dziecko mówi , ale również może być inaczej. Często wystarczy dziecku raz zwrócić uwagę i jej obraza majestatu ;)

Gość Boston100
Mojej córce kiedyś coś tam babcia powiedziała przykrego na osobności i od tego czasu córka jej nie lubi i nie chce z nią kontaktu. NIech się stare baby zastanowią dwa razy zanim coś pierdną. Dzeicko też ma uczucia.