Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ona_bez_endu

OSZCZĘDZANIE

Polecane posty

Jak efektywnie i systematycznie oszczędzać ? Zarabiam 2,000 PLN na rękę, mieszkam z rodzicami, jestem dziewczyną, więc dużo wydaję na kosmetyki i ubrania. Pracuję od 2 lat a jeszcze nic nie udało mi się odłożyć . :(

Gość gość
no skoro 2tys miesięcznie wydajesz na ciuchy i kosmetyki to co mamy ci powiedziec?

Gość gość
Można ładnie wyglądać bez wydawania kasy na zbędne kosmetyki. Jeśli naprawdę chciałbyś coś odłożyć to już dawno miałabyś kilka tys na koncie. Ja przez 2 lata zaoszczędziłem prawie 20 tys przy zarobkach 2,5 tys

nie tylko na ciuchy i kosmetyki. Mam swoj samochod , place ubezpieczenie, przeglad, paliwo , jakies drobne naprawy . Dokladam się do domu... Jakos te pieniadze same uciekaja też , że z każdym miesiącem wychodze na 0.

Gość iskaiska23
Taka brzydka i odrażajaca jestes że musisz az 2 000 wydawać na kosmetyki i ubrania? Ja wydaję max 150 zł /mc w lepszych miesiącach i mam w czym chodzić i nawet klienci się mnie nie boją :P Własnie, co Ci poradzić? Przestań trwonić kasę, po prostu

Gość gość
no to skoro "jakoś" ci uciekają, to mamy je łapać? Jesteś niegospodarna i tyle.

Gość iskaiska23
Jaki masz samochód? Rocznik?

Ale przyczepiliscie się tych ciuchów i kosmetykow, nie napisałam , że wydaję TYLKO na to ! Ale , że idzie na to spora część wypłaty średnio 400-500 zł.

Gość gość
no to z 500 dajesz rodzicom, 500 na ciuchy i kosmetyki (po co tyle??? co ty kupujesz?) to gdzie jest te 1000zł? Przecież nie naprawiasz auta co miesiąc

Gość gość
przeglad i ubezpieczenie sa raz w roku wiec nie pitol :O

Gość gość
To ogranicz to do 200 zł i już zaoszczędzone , ale jeśli jesteś naprawdę rozrzutna to pójdzie Ci na coś innego :)

Gość iskaiska23
To takie auto nie psuje się co chwilę... Pewnie jakieś pierdoły kupujesz i tyle NIe umiesz myśleć samodzielnie, przeanalizować swój budżet? Masz pretensje, że wmawiamy Ci ze wszystko na ciuchy wydajesz, sama tak napisałaś. Jeju

No wlasnie nie wiem gdzie i na co ta kasa idzie. Postanowilam sie w koncu ogarnąc , bo ileż można tak trwonić kasę...

Zawsze da się coś zaoszczędzić, wystarczy tylko mądrze do tego podejść :). Mnie na przykład bardzo pomaga zapisywanie tego ile pieniążków i na co wydaję każdego dnia. Poza tym ograniczyłam również zakupy ubrań czy kosmetyków, wole poczekać na wyprzedaże i promocje i nabyć daną rzecz taniej. Poza tym polecam przejrzeć ten tekst - https://www.mini-credit.pl/madre-oszczedzanie Mówi on o mądrym oszczędzaniu, więc coś dla nas :).