Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malinkowa955

czy udac sie z tym do lekarza?

Polecane posty

Gość malinkowa955

Moze mam jakas przeczulice na tym punkcie. Rok temu nagle stracilam na wadze dostc duzo bo az prawie 20kg, zaczelam miewac dusznosci ktore ustapily po leczeniu. Chorowalam rowniez na mononukleoze, plulam przy niej zakrzepami krwi...mialam w zyciu rowniez okres gdy mialam totalna niechec do miesa, bylo mi niedobrze jak je widzialam...teraz nie wiem co sie dzieje, nie jestem przed okresem, a mam wilczy apetyt, dusznosci... niby badania krwi jakie mialam ostatnie wszystkie byly dobre, wszystkie inne rowniez dobre...czy ktos uwaza, ze powinnam przejsc sie do poradbi onkologicznej? Bo te niektore objawy mnie przerazaja...

Gość malinkowa955
Ciagle jestem tez zmeczona..

Gość gość
Czemu straciłaś 20kg to po pierwsze. Samo z siebie czy nie jadłaś? Z tym okresem to normalne. Normalnie nie jem wiele, ale tak na tydzień przed (właśnie mam dostać za parę dni) masakra - ciągle jestem głodna niezależnie co bym zjadła czy śmieci czy konia z kopytami. Hormony, tutaj raczej nie masz co się przejmować. Miałam również z jakieś 3-4 mc temu dokładnie to samo - zawsze jestem mięsożerna, a miałam taki okres czasu, parę tygodni czy miesiąc, że totalnie nie mogłam przełknąć mięsa. Ziemniaki, surówki, wszystko ok, ale totalnie nie mogłam żadnej formy mięsa przełknąć. Zaskoczę cię, że miałam jakieś 4 lata temu też mono i podczas choroby oprócz tego, że prawie nic nie jadłam, bo nie miałam apetytu i po chwili wstawałam od stołu i szłam spać, bo taka byłam wykończona, to też totalnie byłam anty na mięso. A smażone to już tym bardziej. Może tutaj kwestia wątroby? Bo mono jakoś tam wpływa na nią. Nie pamiętam już. Organizm sam nam mówi czego potrzebuje, a czego nie.

Gość gość
A z tym pluciem to nie wiem... Byłaś pod obserwacją? Bo niekiedy mono prowadzi do powikłań narządów.

Gość malinkowa955
Mono mialam w sierpniu. To plucie bylo pierwszym jej objawem jak powiedziala doktor no i oczywiscie spuchniete mwga migdaly, objawy jak przy grypie i bylam w szpitalu. Samo przeszlo, bo na to lekow nie ma. Oprocz tego nie wiem czemu schudlam, jadlam normalnie, nie mialam zadnej diety. Denerwuje mnie moja sennsoc, bo tak nie mialam i ten apetyt, okres mam dopiero za jakies dwa tygodnie, dlatego to mnie dziwi.