Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

młodaMama123

stawianie brzuszka

Polecane posty

Hej! od jakichś 2 tygodni bardzo często stawia mi sie brzuszek, najczęściej już w nocy i dzieje sie to po kilka razy, czy to normalne? a może to coś innego? maluszek sie rozpycha? dodam że wizyte u lekarza mam nie ustaloną bo jestem w trakcie zmieniania lekarza. właśnie zaczełam 26 tc.

Gość gość
no ale skąd my mamy wiedzieć co ci się dzieje w tym "brzuszku" czy to skurcze, stawianie się, czy rozpychanie dziecka

Gość gość
Gość 18.54. Jak nie wiesz co to może być to nie odzywaj się. Nikogo nie interesuje że ty mówisz że nie wiesz co to może być..... Wyjdź z kafe i tyle. Nie psuj nerwów

Gość gość
U mnie skurcze brakstona-hicksa zaczęły się w 28 tygodniu. Na początku pojedyńcze, a teraz w końcówce kilka w ciągu dnia

Gość gość
18.54 właśnie nie umiesz odpowiadać to nie odpowiadaj kretynko

Gość gość
Ja jestem w 25 tygodniu i od tygodnia mam takie "stawianie" zwlaszcza wieczorem jak się klade, brzuch jakby się podnosi, napina, robi się taką twardą kulą i czuję ciagniecie... A w dzień przy zmianie pozycji jak np dłużej siedzę i chce wstać to ciężko mi się wyprostować bo mnie ciągnie wbpodbrzuszu... wizytę mam e przyszłym tygodniu, mam nadzieję że to normalne choć w pierwszej ciąży tak nie miałam

Gość gość
Jakich nerwów. To ze zadaje durnowate pytanie to ma taka sama odpowiedź. Nikt nie ma pojęcia co tej babie sie dzieje w brzuchu a ta jeszcze wymienia kilka opcji żebyśmy wybrały a c czy c? Debilizm

Gość gość
Jeśli chodzi autorko o skurcze podbrzusza trwające kilka minut, to ok 4 miesiące przed porodem się zaczęły. Im bliżej było porodu, tym były częstrze i dłuższe. Ale nie wiem czy dokładnie o to pytasz.

Gość gość
Hej ja jestem w31tygodniu. Miesiac temu pytalam o twardnienie brzicha mojego ginekologa. Najpierw opisze jak to wyglada u mnie. Brzuch twardnieje punktowo,tzn nie caly tylko robi sie twarda kulka z jednej strony,czuje ciagniecie, mija po kilku sekundach. W niektore dni nie mam tych skurczy wcale, w inne po kilka razy,a jak cos ,,przezywam,, to nawet i po kilkanascie razy na dobe. Nie sa u mnie bolesne, nie czuje bolu jak na @. No,wiec moj lekarz powiedzial,ze jesli te skurcze wystepuja sobie ot tak,nie sa regularne i nie towarzysza im pobolewania,nie skraca sie szyjka itp to jest to normalne. Macica cwiczy sobie do porodu, jest miesniem i napina sie przez cala ciaze tylko nie kazda z nas to czuje.