Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

6 miesiac dziecka

Polecane posty

Gość gość

mam pytanie dla mam, czy w 6 miesiacu dawalyscie jogurciki swoim pociechom czy lepiej nie dawac ze wzgledu by nie dostalo skazy bialkowej? i kiedy zaczeliscie dawac miesko ze sloiczkow?

Gość gość
mieso ze sloikow nigdy, sama gotowalam krolika, indyka albo cielecine i wprowadzilam wlasnie w 6mcu. Co do jogurtow to w 8mcu zaczelam dawac naturalny miksowany z owocami.

Gość gość
dzieki bardzo:) no ja tez mam zamiar dac normalne miesko ale kupilam kilka sloikow na sprube . a jakie warzywa lub owoce jeszcze mozna dac takiemu dziecku bo w intrnecie duzo roznych opini wiec wole na forum pisac

Gość gość
moj synek w 6mcu jadl w zupkach marchewke, pietruszke, ziemniaka, dynie, brokula, cukinie, kalafior, kalarepe, pora, selera, zielony mrozony groszek. Przewaznie gotowalam zupke na bazie 3-4 warzyw. Co do owocow to jablka, gruszki, brzoskwinie, morele, mango i banany. Pamietam to dosyc dobrze bo ja przechodzilam przez to 4mce temu :) Aha! no i uprzedzam ze ja za bardzo na tabelki nie patrzylam :)

Gość gość
Marchew, dynia, brokuły, szpinak, ziemniaki, pietruszka, padternak, zielony groszek, kalafior

Gość gość
ja popieram mamy ktore daja dziekcu cos nowego wciaz oczywiscie z umiarem ale gdyby kazdy mial patrzec na tabele to dziecku gdy juz bedzie bardzo sprytne i jego kuki smakowe rozwina sie dobrze bedzie odpychalo duzo warzyw i innych rzeczy takze gratuluje mama ktore nie patrza na teorie ksiazkowe:)kiedys byly inne czasy dzieciam dawalo sie bardzo duzo rzeczy do jedzienia i bylo ok. pamietajcie dzieci rodza sie wciaz takie same tylko to ludzie sie zmieniaja i maja swoje opinie bezsensowne

Gość gość
My dajemy od 7. Kupiliśmy z Nestle. Polecam, je z ochotą. Ale poleciłabym te, które nie mają owoców - zamiast gotowców lepiej dodać rozmrożone owoce z własnych zbiorów lub te dostępne w sklepach. Jeśli chcesz dowiedzieć się czegoś o przebiegu ciąży, porodzie i wczesnym macierzyństwie zajrzyj na blog: www.MartynaG.pl Matka, żona i pani domu w jednym!