Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ropień,wrzód?

Polecane posty

Gość gość

na wewnetrznej stronie uda zrobił mi się duzy,twardy guz.jest bardzo bolesny,nie mogę chodzić,siedzieć,dotknąc go nawet,jest gorący i jakby z niewiem,ropą w srodku? jestem w domu sama z dzieckiem małym,nie znam na tym osiedlu nikogo,niedawno się wprowadziłam.nie bardzo mam jak pojechac do lekarza. miał ktos cos podobnego?co to moze byc,czym to smarowac?

Gość Kasia44
Witam serdecznie.Z Twojego opisu wynika że zrobił Ci się czyrak.Faktycznie to bardzo bolesne i jest temperatura od tego.Pamiętam że mnie lekarz zlecił maść ichtiolową.Kup w aptece tą maść i gazę sterylną.Na gazę wyciśnij z tubki nie wielką ilość maści.Zawiń nogę bandażem , ale plastrem.Następnego dnia trzeba powtórzyć.Po pewnym czasie powinien pęknąć.

Gość gość
dzięki,od czego to się robi?jest to tak bolesne,az wyc się chce...a tu malutkie dziecko jeszcze...masakra,chodzic nie mogę

Są apteki ze leki dostarczają do domu.Spróbuj może Ci dostarczą? Pozdrawiam.

Są apteki ze leki dostarczają do domu.Spróbuj może Ci dostarczą? Pozdrawiam.

Zazwyczaj czyraki robią się z przeziębienia. Wiem jak to bardzo boli.Doświdaczyłam na sobie.Miałam na plecach.

Gość gość
wczoraj miałam wysoką temperaturę wieczorem.Dzis tez mam,to jest bakteryjne ?czy bedzie nawracac?

Nie sądzę żeby się powtarzało.Jednak, gdy będzie po wszystkim należy pójść do lekarza żeby wypisał Ci coś osłaniającego. Mnie lekarz powiedział że mi zrobiło się z przeziębienia.Wiesz, każdy organizm jest inny, ale taki ropień jest z zimna. Na noc wez sobie coś przeciw bólowego.Nawet zwykła Apap 2 tabletki. Życzę Ci szybkiego powrotu do zdrowia.Pozdrawiam serdecznie.

Gość gość
wspolczuje ci bo wiem jaki to bol.ja mialam miedzy posladkami.on sie zbiera kolo tygodnia,potem peka i wycieka ropa z krwia.potem sie zagoi.ja mialam 2 razy,raz bralam leki a drugi raz tylko masc ichtiolowa.

Gość gość
Dzięki za wyczerpujące odpowiedzi,KASIU.zaraz wezmę te tabletki.