Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

saam

filtrowanie wstępne ogólnodostępne

Polecane posty

Celinko :) wygląda na to że jeszcze praktycznie nie korzystalaś z ABS. To że jest w aucie nie znaczy że działa przy każdym hamowaniu. Ale prawdą jest że czuwa. Natomiast jeśli chodzi o drogę hamowania to nie zawsze ABS ją skraca. Zimą na śliskiej nawierzchni trzeba się liczyć z tym że ją wydłuży. l A teraz bez zbędnego hamowania ruszam do domowej roboty. Dzisiaj między innymi lakierowanie małych powierzchni. l l

Celinko :) wygląda na to że jeszcze praktycznie nie korzystalaś z ABS. To że jest w aucie nie znaczy że działa przy każdym hamowaniu. Ale prawdą jest że czuwa. Natomiast jeśli chodzi o drogę hamowania to nie zawsze ABS ją skraca. Zimą na śliskiej nawierzchni trzeba się liczyć z tym że ją wydłuży. l A teraz bez zbędnego hamowania ruszam do domowej roboty. Dzisiaj między innymi lakierowanie małych powierzchni. l l

Ferdzi dalej za nim tęsknię chociaż z parę godzin z nim przez telefon rozmawiamjak nie jestem u niego w Wisle . Stan się poprawił jego na lepszy ale w dalszym ciągu chce już uciekać z niego, lekarka jest uparta i nie chce go wypuścić do domu. Sam siedzi na oddiele, nawet jakby ktos był to itak nie ma z nikim kontaktu bo to jest oddiał zakaźny. Zal mi go jest bo już za parę dni będzie jak jest juz miesiąc :(

Witaj Jolu 🖐️ Chlopak teskni bo sam przebywa na sali tak jak ja ostatnio w Poznaniu ,a mogliby podrzucic wowczas jakiegos pana :-p.Oni potraktowali mnie jak jakiegos Vipa ,he,he .Z jednej strony bylo to zle dla mojej psychiki ,ale gdybym lezala z pewna starsza pacjentka ,z ktora przebywalam na OJOMie to bym oszalala ,buzia jej sie nie zamykala ,a byla to zona psychiatry sp.Pielegniarki mialy z nia trzy swiaty . Cal ,rozmawialysmy miedzy innymi o bulkach wieloziarnistych czy podobnych ,a ja dzis bez obiadu i tak mi sie zachcialo takiej bulki z serem ,ze teraz jedziemy do sklepu .

Hej wieczorkiem, trochę popracowałam dziś w domku a popołudniu miałam prace w ogródku. Konkretnie likwidowałam basem małej, bo już raczej korzystać z niego nie będzie. Wody żal było wylać byle gdzie, więc podlałam wszystko co możliwe a później myłam basen, by był czyściutki na nowy sezon. Żonkil mówi że w przyszłym roku to już trzeba będzie jej zakupić większy, a według mnie powinien jeszcze jej wystarczyć. Praktycznie co roku kupuję nowy, bo albo mały albo kotek zrobi dziurkę i szukaj wiatru w polu, jak jej nie widać. Ten co ma teraz, kupiłam w zeszłym roku, czyli miała go dwa sezony. Pewnie tylko dlatego że tym razem kupiłam rozporowy i kocisko nie miało szansy się po nim wspinać :D No, ale basen złożony, czyli koniec lata, niedługo koniec wakacji i wreszcie powrót do normalności. Jolu, to przykro że on tam sam na oddziale, nie dziwię się że mu się nudzi. Przecież w takiej izolacji to można wścieklicy dostać. A nie pomyślałaś żeby wynająć coś w pobliżu i pobyć tam choć z tydzień? Myślę że w Istebnej kwatery nie są drogie a i knajpki są dobrze karmiące. Teren piękny na spacery a powietrze balsamiczne, eh chciałabym tam być. Saam, no to dziwne, miałeś auto w naprawie a tu już usterka ? Mam nadzieję że zgłosiłeś reklamację. Teraz pewnie wszystko już pomalowane i delektujesz się towarzystwem żonkili. Oby tylko nie wpadła na pomysł, że w czasie jej kolejnej nieobecności znów masz coś remontować. Myślę że na ten rok już bardzo dużo zrobiłeś i czas byłoby wreszcie odpocząć :D Calinessa, a to wstrętni mechanicy. Dobrze że ja mam sprawdzonych, znajomych a raczej nie ja mam, tylko żonkil i zawsze do nich zawozi. Syn też ma swojego stałego mechanika i tylko u niego naprawia. Daa, odpoczęłaś już ? Gołąbka dostałam, tym razem z linkiem, ale jeszcze nic nie czytałam z braku czasu. Teraz też czuję się już zmęczona, więc pewnie zaraz wezmę prysznic i położę się, bo jakoś siły mi opadły. Dobrej nocy Wam więc życzę, miłych, kolorowych snów👄

Napiszę więc jeszcze, bo Calinessa pytała o telefon. Owszem mam nowy, ale stacjonarny. Napisałam wypowiedzenie z dotychczasowego stacjonarnego i z dniem 1 września miałam już nie mieć tego grata. No, ale zadzwonili z propozycją :P że zmniejszą mi abonament, dodadzą mi 100 minut i telefon za 1 zeta. No to się zgodziłam, tylko dlatego że wypowiadałam umowę, bez porozumienia z żonkilem a dla niego stacjonarny to punkt honoru :D że musi w domu być choć zupełnie z niego nie korzystamy. Dla świętego spokoju podpisałam więc nową umowę, ale telefon jej inny niż ten stary i już zgrzyty były:D Najważniejsze jednak że numer będzie taki sam jak był, a z resztą pogodzić się musi :D A może jak miną dwa lata, zrozumie że w sumie to po co mu ten stacjonarny, skoro i tak korzysta wyłącznie z komórki...zobaczymy.

Ferdzi ja w górach kiepsko sie czuję i nie moje zdrowie do chodzenia po górach nie pozwala, Kwater jest pełno i nawet ten ośrodek ma swój hotel , ale na dzień dzisiejszy nie jest mnie stać na to

Ferdzi ,Ty to masz powod do odpoczynku ,okna wypucowalas ,firanki pewnie powiesilas ,basen wyczyscilas itd ,ło mamcia :-),tyle roboty odfajkowalas . Wlasnie zjadlam tak upragniona bulke wieloziarnista z serem zoltym i kawalek papryki pomaranczowej ,najadlam sie jak bąk :-) Od czasu do czasu ,po tych waflach kukurydzianych czy ryzowych ,chce mi sie takiej odskoczni :-)

Fajnie Daa, że jeszcze o tej porze udało Ci się taką bułkę kupić :) o Ferdzi :) mam podobnie z tym telefonem stacjonarnym i M. Ale to dobry sposób na zmniejszenie rachunku i nowy aparat :D trzeba coś zadziałać ;) Wypowiedzenie osobiście zanosiłaś czy wysyłałaś pocztą? o Saam :) co wiedziałam o ABS to powiedziałam :D dużo z tego blokowania koła i tak nie rozumiem ale w testach trzeba było tylko wiedzieć jaki układ jest wspomagany systemem ABS. o Jolu :) masz ciekawą nazwę dzielnicy ;)dużo zdrówka Tobie i synowi życzę :) o ABS to również nazwa serii ćwiczeń na mięśnie brzucha ale już nie będę wklejać mięśniaków :D bo te z przesadą mnie przynajmniej nie kręcą. Albo wkleję umiarkowanie wyrzeźbiony damski brzuszek bo pewnie Saam będzie zamykał filtrownię to niech pocieszy oko :P https://thechive.files.wordpress.com/2013/05/girls-abs-17.jpg o trzeba już w pościel bo jednak o 5 pobudka😭 spokojnej nocy wszystkim :)

Cal ,bulke kupilam w T :-) Ja nie musze wstawac o swicie ,ale tak mnie dzis ciagnie do lozka ,ze chyba zaraz sie poloze .Dla mnie to jeszcze mloda godzina ,ale mecze sie dzis siedzac .Jesli jutro obudze sie o swicie ,to trudno . Tak wiec Dobrej Nocy Mili 🖐️

Dzień dobry wszystkim Niektórzy późno idą spać i muszą wcześnie wstać, a ja chodzę wcześnie spać, po to by spokojnie wcześnie wstać, no ale nie o 5 :D Pospałam spokojnie do 6,30, więc jestem wyspana. Dziś mam w planie trochę popracować na działce. Muszę zlikwidować plantację truskawek, posiać gorczycę jako poplon, powyrywać trochę buraków, może jutro je przerobię, i muszę koniecznie sprawdzić czy są ogórasy, bo nie chcę by za duże znów urosły. Na pranie czeka dywan, który miałam wyprać kiedy było gorąco, a teraz pewnie będzie miał problemy z wyschnięciem, więc pewnie pójdzie do pralni, ale jeszcze się zastanowię. Za oknem piękne słoneczko, wreszcie nasz piękny sierpień z ustabilizowaną pogodą, to lubię :D Saam skromnie się wczoraj pożegnał, pewnie zmęczony był odbieraniem raty wypłaty :D:P Calinessa, już dziś w pracy, ciekawe czy będzie dziś nawał klientów. Jeśli chodzi o wypowiedzenie to wysłałam pocztą, priorytet polecony. Jeśli chcesz to podeślę Ci wzór z adresem, bo to nie tam gdzie wysyła się rachunki. Warto wypowiedzieć, bo dają lepsze warunki, zresztą w Polsacie zrobiłam to samo i teraz mam dużo lepsze warunki niż miałam, choć trochę okrojony program, ale co tam i tak mało oglądam. Daa, mam nadzieję jeszcze śpi, sąsiedzi już nie budzą, bo nie wychodzą na balkon, teraz poranki są jednak chłodne. Jolka dziś też pewnie odpoczywa, wiec może kuknie do nas z jakąś fajną muzą. Ciekawe czy Olivier nadal w Poznaniu, czy już się przemieścił, bo znów się nie pokazał i nie opisał co mu się w Poznaniu najbardziej podobało,może Koziołki ?

i kolejna kartka z kalendarza, jakby kto zapomniał to przypomnam że dziś środa 19 sierpnia Imieniny obchodzą: Ezechiel, Juliusz oraz Agapiusz, Alfred, Andrzej, Bolesław, Donat, Emilia, Jan, Julian, Ludwik, Luiza, Magnus, Marian, Sebald, Wiktor Przysłowie: „Jeżeli w sierpniu gorąco będzie, to zima w śniegi długo zasiędzie” Ciekawe czy to porzekadło się sprawdzi. świętujemy dziś ; Światowy Dzień Pomocy Humanitarnej światowy Dzień Fotografii

Dzień dobry 🖐️👄 Uff...ale sie nachodziłem wczoraj po mieście ...:) stare miasto naprawdę jest piękne, tyle pięknych i kolorowych kamienic... byłem też nad jeziorem Maltańskim i też jestem pod wrażeniem tej wody w środku miasta ...:) Ferdżi :D dziewczyny też mierzyłem wzrokiem (a może i One mnie :P :D ) piękne piękne ...ale uroda nie w moim typie ;) ale usta to piękne mają ;) Pogoda była i jest super! Piękne słońce i temp. idealna...:) Dzis juz stąd wyjeżdżam ...na Szczecin :D Dobrego i ciekawego dnia :)

A ja zasiadam do opóźnionego śniadania. Kawa nieco później. Dzisiaj długo w pracy więc zdążę. Dziękuję za topikowe poczęstunki :) l dzień dobry! :) l cześć Ferdzi 🌻 l hej Jolu 🌻 l witaj Olivier l Na wstępie chciałbym sprostować że na razie biorę zaliczki :p Do całkowitego odbioru jeszcze daleko. Samo malowanie schodów i poręczy w dół zajmie mi co najmniej dwa dni bo przecież trzeba tak malować by wyjście było możliwe l Przy okazji Dnia Fotografii opowiedzcie coś o najstarszym swoim zdjęciu. Ja siedzę u taty na kolanach w czapeczce zawiazanej na sznureczki pod brodą. Znajdujemy się na ławce w parku. Mam około trzech lat. To jedyna fotografia z okresu przedkomunijnego. l udanego dnia wszystkim :) l

mam chwilę przerwy, więc zaglądam na topik i widzę że pokazał nam się Olivier Cieszę się że podobał Ci się Poznań, szkoda że poznanianki nie bardzo. Myślałam że polki wszędzie piękne a tu okazuje się że regionalnie ładne są tylko usta:D Mówisz Olivier, że piękne bo namiętne, chętne do całowania ?:P Joluś, nie wiedziałam że dzielnice Twojego miasta mają damskie imiona :D Kiedy znów jedziesz do Wisły? Pisałaś że ostatnio w Wiśle padało, dla Ciebie pewnie to miłe nie było ale dla reszty świata pewnie tak. Hydrolodzy biją na alarm, woda w Wiśle wysycha, a po mocnym deszczu u jej źródeł, może i w dalszym jej biegu coś się poprawi. Szczerze mówiąc nawet nie byłam nawet popatrzeć jaki stan jest u mnie, ale pewnie też malutko wody:( Saam, no, no, sporo tych zaliczek będzie :D jeszcze tyle pracy zostało? A jaki kolor tych schodów? Masz tam schody betonowe, czy drewniane ? Dlaczego znów dziś dłużej w pracy ? Ojej całe mnóstwo pytań...Czy nie lepiej byś się sam od siebie trochę rozpisał ? U mnie wieje, ale jest słonecznie. Co zaplanowałam to zrobiłam, a nawet więcej, pozostał tylko ten nieszczęsny dywan :O W międzyczasie jeszcze podejmuję gości :D Jak się co niektórzy zwiedzieli że żonkila nie będzie w pracy we wrześniu, to robią pod siebie i już zaczęły się pielgrzymki :D Zostałam dziś wycałowana i po rękach i policzkach:D, jeszcze czuję na sobie zapach "mężczyzny" :D:P mimo że się już umyłam:D Teraz zbieram się do kuchni, żonkil jeszcze nie jadł, więc trzeba obiad podać a później będę przerabiać buraczki, bo przytachałam całe wiadro. Jeszcze słowo do Calinessy. Nie wiem czy mam rację, ale Ty chyba masz z Tepsy, czyli z Orange telewizję i internet. Jeśli tak, to chyba nie warto likwidować telefonu, zresztą nie wiem czy by się w takiej sytuacji dało. Przecież masz wszystko w pakiecie, pewnie na dobrych warunkach.Przemyśl więc sprawę jeszcze raz. Daa, no jak tam u Ciebie? Wyspałaś się dzisiaj ? Pokażesz nam swoje uśmiechnięte oblicze? Uciekam, całuski dla wszystkich👄