Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

saam

filtrowanie wstępne ogólnodostępne

Polecane posty

kum, kum, i już na wizji:) idę ścielać wyrko bo weekend pracujący na 8, koszulki pracowe już uprasowane, trzeba jeszcze zrobić kanapki sobie i M bo on też na rano.

Też chciałbym mieć na ósmą do pracy. Niestety muszę być co najmniej godzinę wcześniej. Trzeba więc tradycyjnie wstać o piątej. Jutro pracuję nietypowo i nie wiem czy będę mógł coś skrobną. Pozyjemy zobaczymy. l dobrej nocy wszystkim :) l kolorowych murowanych ... l l

Dzień dobry wszystkim U mnie nadal pada, jest pochmurno i chłodno, ale nie zimno. W nocy sprawdzałam to było prawie 15 st , to jak na jesienną noc, całkiem ciepło było. Calinessa juz w pracy, oj mimo że na ósmą do pracy to jednak i tak zapewne wstała koło 7 a ja się przewracałam jeszcze na łóżeczku. Saamuś też na nogach już od 5 :O oj ciężko chyba się wstawało i w dodatku , dziś powinien być wolny dzień od pracy a Saam poszukał sobie dodatkowego zajęcia....to jest dopiero pracuś. Daa, mam nadzieję jeszcze trenuje oko, bo w sumie jak nie ma potrzeby wczesnego wstawania, to najfajniej o tej porze jest w łóżeczku. Jednak jak znam Daa, to na sobotę zawsze sobie zadaje najwięcej zadań do wykonania, ciekawe czy dziś też tak będzie ? Calinessa, jeśli chodzi o japońca, to szczerze mówiąc nawet nie zaglądałam na inne przepisy. Pierwszy raz jadłam to ciasto w Nałęczowie z cukierni blisko Pałacu Małachowskich. Później, byłam u tej mojej koleżanki i ona mnie poczęstowała tym ciastem. Nie wiem, czy to że skojarzyło mi się z Nałęczowem, czy rzeczywiście był cudownie smaczny, ale nie odpuściłam i poprosiłam o przepis. Muszę tu napisać że mama koleżanki, była właśnie taką weselną kucharką, i ona odziedziczyła po mamie wszelkie stare przepisy. Piekła ciasta na wesela obydwóch synów i wszyscy bardzo chwalili jej ciasta. Dlatego o tym piszę, że ten przepis jest z gatunku wiekowych, czyli naprawdę doby i sprawdzony wielokrotnie a te które znajdują się w necie, to najczęściej są przepisy zmodyfikowane , a czasem wydumane na potrzeby bloga czy innych portali. Ja sama najczęściej piekąc coś czy gotując daje na oko, ale jak mnie ktoś prosi o przepis, to muszę to jakoś ubrać w gramaturę i nie zawsze to co podaję zgadza się z tym co zastosowałam. Jeśli ktoś trzyma się sztywno przepisu, to w takim przypadku może mu wyjść wtedy zupełnie inna potrawa. No, ale wracając do tego przepisu, zaręczam że tu trzymając się ściśle przepisu, ciasto wyjdzie rewelacyjne. Zawsze na niego kładłam polewę czekoladową z rumem i aromat rumu, bardzo podkreślał wyborność i smak ciasta. Daa, szczerze mówiąc nie kupowałam nigdy zmielonego maku, ale rzeczywiście może to jest fajny sposób by nie kręcić przez maszynkę. Bardzo jestem ciekawa jak Ci wyjdzie. Ojejkuś, ale się rozpisałam na temat ciasta :D już dosyć :D Mamy dziś 25 września Imieniny obchodzą: Cyprian, Damian, Justyna Przysłowie: „We wrześniu, gdy tłuste ptaki, srogo się zima da ludziom we znaki” Obserwujecie ptaki ? U mnie rzeczywiście są piękne, grubiutkie. Wczoraj nawet widziałam 4 sójki, a sroki gniazdowały w pobliżu i teraz jest sporo, a takie są piękne, czarno białe. Ciekawe czy rzeczywiście zima będzie mroźna? Świętować to dziś mamy co , do wyboru do koloru :D Światowy Dzień Rzek Ogólnopolski Dzień Aptekarza Światowy Dzień Królika Europejski Dzień Języków (Międzynarodowy Dzień Języków Obcych) Światowy Dzień Antykoncepcji I tu ciekawy cytat dnia ; Nie myśl o szczęściu. Nie przyj­dzie - nie zro­bi za­wodu; przyj­dzie - zro­bi niespodziankę.” - Bolesław Prus Dlatego ja nie oczekuję szczęścia, nie myślę, nie pragnę, ale lubię niespodzianki :D:D zapraszam na kawusię, a że przy sobocie to można trochę słodkości przy tym http://img3.garnek.pl/a.garnek.pl/022/380/22380871_800.0.jpg/poranna-kawa-i-ciasto-drozdzowe.jpg I zielona herbatka; http://tipsforwomen.pl/wp-content/uploads/2013/08/zielona-herbata-kosmetyki.jpg zapraszam... wszystkich serdecznie pozdrawiam i życzę pięknego dnia🌼

Póki co nie mam koncepcji jak dziś wyreżyserować sytuację w której antykoncepcja mogłaby być wykorzystana 😭 przyjdzie mi świętować Dzień Języka lub Królika. l macham szybko z nietypowej pracy bo bateria czerwona a najbliższa ladowarka w aucie. l dzień dobry l cześć Ferdzi 🌻 dzięki za kawkę i ciasto :) l udanej soboty wszystkim :) l l

Dzien Dobry 🖐️ Wiecie ,ze ja w soboty mam sporo zajec ,nie wiem jak to sie dzieje ,ale saama tego chce .Bylam juz na sklepach ,a teraz sie martwie ,bo nie moge pomiescic wszystkiego w zamrazarce i lodowce .Zachowuje sie tak jakbym miala przez miesiac nie chodzic po sklepach .,ot durnota :-) U mnie pogoda przecudnej urody :-)i niech zostanie jak najdluzej . Pieke juz karkowke i piore i zastanawiam sie czy dzis ciasto piec czy jutro ,bo na dzis jestesmy zaspokojeni (nawet ja :-) )jesli chodzi o slodkosci ,syn kupil paczki ,jableczniki i serniczki w swojej ulubionej cukierni . Pije juz druga kawusie ,bo przy kazdym wstawaniu mam karuzele w glowie ,spadlo mi cisnienie ,mam 117/60 ,a jak na mnie to za niskie .Moze kielicha by strzelic ,he :-) No nic ,ide kroic koperek do zamrozenia . Udaanej soboty Mili 🌻

Gość Zuzanna Amelia ææ
Witam sobotnio. U mnie piekna pogoda. Idealna na wycieczke. Jest tu kto ?

Gość gość
zuza spadaj:P

Dzień dobry ;) o Fajrant ! :classic_cool:ale jeszcze trzeba skoczyć na sklep bo dzisiaj akcja ,,podziel sie posiłkiem,, i coś pewnie wrzucę do kosza wolontariuszy. o miłego popołudnia ;) do później

Gość Zuzanna Amelia ææ
A tu slowa. Ladne ? X X Mowia ludzie ze ksiezyc cos wrozy Gdy z prawej to szczescie gdy z lewej zly los Kiedy skryl sie i noc nam sie dluzy Niech piesni wrozebnej rozlegnie sie glos Milonga chwila szczescia i bez piesni Chocbys chciala najbolesniej Ty o innym szczesciu nie snisz Milonga lzy radosci i podzieki Za czarowne twoje wdzieki Za wieczysty cud piosenki Milonga odpowiada szeptem los Kto nie zna piesni Niechaj o milosci nadaremnie nie sni A kto nie kocha W tym sie nigdy zadna piosnka nie rozszlocha Milonga sercem mowi los Ze od piesni drzy serce dziewczynom I wzbiera tesknota lza oko sie szkli I upaja melodia jak wino Posluchaj dziewczyno jak slodko to brzmi Milonga milosc ogniem plonie w piesni I choc rani najbolesniej Ty o innym szczesciu nie snisz Milosci lzy radosci i podzieki Za najslodsze Twoje meki Wczarowane w dzwiek piosenki Milosci odpowiada szeptem los Kto nie zna piesni Niechaj o milosci nadaremnie nie sni A kto nie kocha W tym/nim sie nigdy zadna piosnka nie rozszlocha Milosci sercem bywa ..... Od piesni drzy serce dziewczyno I wzbiera tesknota lza oko sie szkli I upaja melodia jak wino Wiesz teraz dziewczyno jak slodko to brzmi

Hej Mili :-) ,leniwa sobota czy zapracowana ? Przed dalszym spedzaniem wieczoru przy TV powiem dowcip :-) Dzdzownic do narzeczonej - Jesli za mnie nie wyjdziesz ,rzuce sie pod kure ! :-)

hejka za oknem plucha ale to nie przeszkadzało moim gościom do mnie wpaść, tylko jakoś wypaść nie mieli ochoty :D No ale to moje wina :D Częstuję czym się da i wszystko smakuje a jakbym zaproponowała tylko kawę ,albo herbatę i na tym koniec to nie siedzieliby tak długo :D Szczerze, to jestem już zmęczona tym częstymi odwiedzinami.:O Chociaż z drugiej strony, to tak sobie myślę, że siedziałabym albo przy kompie albo oglądała tv bo na jakieś zajęcia domowe ochoty nie miałam za grosz:D więc było alibi :P że nic nie robię :D W takich dniach to najbardziej brakuje mi zmywarki, eh...chyba się jednak na nią zdecyduję ...ale kiedy ? chyba wtedy kiedy Calinessa podeśle mi trochę swojego fartu w wygrywaniu :D

dobry wieczór :) l witam topikowe koleżeństwo 🌻 l W pracy dzisiaj nie było lekko choć prawdę mówiąc tempo narzucałem sobie saam. A po pracy musiałem spieszyć do domu co by całego przygotowanego obiadu nie zostawić na pastwę gości :p Ale teraz już cisza w domu ..... i niech tsk zostanie choć na kilka dni l l

Daa, cieszę się że od rana masz dobry humor :D Tu wyznanie, tu żarcik, fajnie, tak trzymaj👄 Mnie jakieś przesilenie jesienne dopadło chyba, bo nastrój raczej kiepski i rozmowna za bardzo dziś nie byłam, prym wodził żonkil:D Podobno jutro ma być trochę lepsza pogoda, więc może się wkurzę sama na siebie i wezmę d**encję w troki i sama gdzieś wyjadę, bo już mam dość siedzenia w domu. Mój wypad całodniowy pewnie przypadnie w przyszłym tygodniu, no więc jeszcze muszę trochę poczekać na jakieś odstresowanie. jednak stres mnie nie będzie odstępował bo już we wtorek żonkil idzie do kliniki i zobaczymy co będzie dalej. On jest teraz o wiele spokojniejszy niż przed pierwszym terminem, no ale jest na lekach uspokajających, to mu łatwiej, może i ja zacznę brać :D

Widzę że Ferdzi miała podobne dolegliwości :D l l

idę oglądać "Mam talent", przyjmę wreszcie pozycję horyzontalną:D Wszystkim życzę pięknej, dobrej,spokojnej nocy 👄

dopiero teraz zobaczyłam wpis Saam, który pisał w tym samym czasie co ja :D czyli nałożyliśmy się na siebie :D :P

Mam nadzieję Saam że od dziś będziesz miał już spokój i ciszę w domu, czyli to co lubisz najbardziej, czyli lubisz to co ja :D