Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bezsił1998

jestem CHYBA w ciąży!! ;(

Polecane posty

Gość bezsił1998

bardzo proszę o pomoc. mam 16 lat, kochałam się z moim chłopakiem 2 miesiące temu, robiliśmy to często bez zabezpieczenia nie zważając na konsekwencje, za każdym razem gdy dochodzić miał, to wyciągał go.... pierwsze co to miałam bóle pochwy, bardzo bałam się że to ciąża, jego mama o wszystkim wiedziała i zapewniała mnie że to nie to, tylko że po prostu jakas infekcja, dostałam okres, cieszyłam się strasznie! tydzień temu odkryłam że urósł mi brzuszek... co prawda przez jakieś pół roku zaczęłam więcej jeść, może to dlatego, ale strasznie się boję, mam bóle brzucha takie mniej więcej jak przed okresem, dzisiaj dopiero mam mdłości jakies, może to dlatego ze wczoraj zabalowałam? miesiączke miałam już 2,bądź 3 razy po stosunku, tylko ten okres mnie podtrzymuje na duchu, bo go miałam cały czas, czy to ciąża? ten brzuszek nie daje mi spokoju ;( proszę bardzo o pomoc, nie wiem co mam ze sobą zrobić, myślę o samobójstwie, albo o uczieczce :( moja mama gdyby się dowiedziała to by mnie zabła, proszę o pomoc osoby uczciwe ktore beda mi mogly sobie z tym wszystkim poradzic ;(

Gość gość
Szukasz osoby do rozmowy??!! Radzę wizytę u psychiatry bądź psychologa chociaż. I nie uprawiaj sexu bo nie dojrzałaś do tego.AMEN

jeśli w ciązy nie bedziesz to zacznij sie dziewczyno zabezpieczac! zreszta to twoje zycie, twoja sprawa...

Gość gość
Test ciazowy w aptece kosztuje 10zl. Rozumiem,ze dla takiej niedojrzalej malolaty jak Ty to kolosalny koszt?!

Gość gość
Tysiaa ona nie jest w ciąży!!!! Ty widzę wiekowo tak jak ona bo macie podobne myślenie

mam 21 lat a nie 16 więc wiekowo jestesmy baaaardzo zblizone haha... skad wiesz ze nie jest w ciazy? w wieku 16 lat moze nie miec regularnych miesiaczek. zreszta co za problem kupic test i go zrobic? :) fajnie ze ty jestes najmadrzejsza na kafeterii i masz super myslenie. ulzylo ci ze probowalas komus dogryzc a ten ktos to olal? :D milego wtorku ;)

Gość gość
gościu osoby ktore uzywaja trzech wykrzyknikow sa zaburzone emocjonalnie wiec sie opanuj :p albo psycholog malolatooo

Gość bezsił1998
szukam osoby która mi pomoże, licze że są takie osoby na tym świecie jeszcze, a nie głupie gadanie, ze nie dojrzałam, albo ze głupio i nieodpowiedzialnie się zachowałam bo ja o tym wiem.

Gość gość
Ale ona miała 3 miesiączki to o czym ty piszesz? Tysiaa nie wnikajmy już w twój wiek...Ale jesteś jeszcze młodziutka.

Gość gość
Podejrzewam że jestem starsza od ciebie moja droga...umiesz liczyć tylko do 3? Bo ja tam widzę więcej niż 3 wykrzykniki.

Gość gość
jak wiecej niz trzy wykrzykniki to jeszcze gorzej... :D malolato :D

Gość bezsił1998
możecie sie nie sprzeczać o to kto jest starszy? każdy jest dojrzały na swój sposób. Potrzebuje porady, a nie kłótni tutaj, Tysiaa stara mi się pomóc, dajcie jej spokoj z tym wiekiem, na pewno jest dojrzalsza ode mnie, proszę tylko o jakąkolwiek pomoc :(

Gość gość
Niech ci będzie-mam zaburzenia na tle emocjonalnym staruszko (!!!) I dobrze mi z tym :D

Gość gość
Hej. Mam 17 lat 18 rocznikowo. W wieku 16 lat zaszlam w ciaze . Okres odrazu mi się zatrzymał miałam bolesność piersi no i mdlosci. Dziewczyno ! Nawet jakbyś byla w ciąży to hm 2 msc ciąży wiec brzuszka widac by nie bylo bo u mnie pojawił sie w 5 msc. Wiesz jezeli jednak jesteś w ciąży .. Może idź do laboratorium i zrób badania na test ciążowy z krwi kosztuje to zaledwie 13 zl tto nie majtek! Jeśli będziesz w tej ciąży to sie nie załamuj bo czym ? Jesteś praktycznie w moim wieku wiedzialas co robisz i jakie to będzie miało konsekwencje mala dziewczynka nie jesteś tylko zazdroszczę ci bo jesli ta ciaza jest to jesteś farciara ja nie donosilam ciąży i poronilam . Porozmawiaj z mama na spokojnie przecież cię nie zabije. Tez tak myślałam oczywiście bez krzyku i gadania sie nie obejdzie ale to twój mama no i ty może tez będziesz mama. Pozdrawiam

no to ci napisalam zebys zrobila test! ;d ale skoro mialas 3 miesiaczki (nie doczytalam) to w ciazy nie jestes

Gość gość
Na pewno w ciazy nie jestes ale dla pewnosci kup test ciazawy. Uspokoisz sie.

Gość gość
Ale autorko-ja ci radzę wybrać się do psychologa i na jakiś czas zaprzestać współżycia bo ewidentnie do dojrzałaś do tego żeby rozpocząć życie seksualne. I wybierz się do ginekologa na badania

Gość gość
zrob test , nic nie wymyslisz

Kochana ! Nie panikuj . Twoje objawy nie wskazuja na ciaze , ale byc moze to inny problem - ginekologiczny. Powiedz mamie co Ci jest i odwiedz ginekologa.

Gość gość
Wiedziała co robi tak?. Chłopak chyba tez. Jestem rok starsza i w jej wieku tez zaszlam w ciaze. To jest wielka odpowiedzialność i wyzwanie dla tak młodej dziewczyny tak jak i mnie. Zrób test na krew czyli beta HCG i będziesz wiedziała badz dotatni czy ujemy. Mam 17 lat i za tydzień tez idę na badania.

Twoj brzuszek to nic innego jak nagromadzona woda - to normalne zwlaszcza przed zblizajaca sie miesiaczka :) Na pewno to nie ciaza.

Gość bezsił1998
nie mogę o tym wszystkim powiedzieć mamie, ona jest bardzo sroga, naprawde.. moja rodzina jest bardzo poukładana, nie przyjęli by tego.. objaw ciąży miałam dużo, jedynie ten okres do wszystkiego nie pasuje, ale czytałam, że zdarzają się takie przypadki, że kobieta może miec ten okres podczas ciąży nawet do 6 miesiąca. Ja zawsze miałam strasznego pecha, nigdy nic mi nie wychodziło, ten chłopak zostawił mnie dla innej, w sumie po mnie miał 3 dziewczyny, nieodpowiedzialny czaseniak! gdybym miała tylko to 18 lat, to ja wychowałabym to dziecko, w wieku 17 lat (rocznikowo) nie dam rady, jeszcze ta cała rodzina, to mi cale zycie zrujnuje, miałam kiedyś depresje, nie chce przechodzić tego drugi raz, mam tylko mame, i nie moge jej powiedzieć, jak ona przez tydzień krzyczała na mnie ze zrobiłam sobie kolczyk w wardze, krzyczała to mało powiedziane :( żyć mi się nie chce, całymi nocami Palacz i czytam rozne fora, caly czas pije i pale bo w taki sposob sie może tego wszystkiego pozbede, zrobie ten test i tu nie chodzi o pieniądze że mnie nie stać, po prostu sie boję. :(

skoro tak bardzo upierasz sie przy tej ciazy to zrob ten test... jaki problem? ;d

Gość bezsił1998
problem w sumie jest taki że się boję strasznie, miałam tą depresje przechodziłam ja strasznie ciężko, a gdy ja tylko zobacze że wynik jest pozytywny to ja nie wiem co z sobą zrobię, a chce żyć i to wszystko, nie chce tylko tego dziecka, bo sobie z tym nie poradze

Gość gość
Nic się nie martw. Czas wszsytko rozstrzygnie. Myślę, że do wszystkiego można dojrzeć. Matka, żona i pani domu - www.MartynaG.pl

Gość bezsił1998
Tysia bardzo Ci dziękuję za wszystko, bardzo miło spotkać tutaj osoby które się zainteresują tym wszystkim i będą się starać pomóc. Jutro zrobie test.