Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zakrzepica?

Polecane posty

Gość gość

Witam. Od 10 miesięcy biorę tabletki antykoncepcyjne. Po 3 miesiącach brania miałam robione badania krwi i wszystko było w porządku. Od dwóch dni czuję ucisk w lewej łydce. Nie jest silny, nie boli ale jest niepokojący. Noga jest normalnych rozmiarów, kolor się nie zmienił. W mojej rodzinie są przypadki żylaków. Dodam, że lubię wyszukiwać sobie choroby. Czy mam lecieć na badania czy uspokoić się i nie panikować?

Gość gość
Ja wlasnie przy zazywaniu anty dostalam zakrzepicy. Moze u ciebie jeszcze nie zakrzepica ale zapewne poczatki niewydolnosci zylnej. U mnie to tez rodzinne bylo. Raczej pigulki nie sa dla ciebie. Ja musialam zalozyc wkladke miedziana,tylko taka dla mnie.

Gość gość
Myślę, że jutro umrzesz. Skrzep się oderwie i koniec.

Gość gość
jak bierzesz tabletki antykoncepcyjne to warto też brać jakiś suplement do nich typu harmonella, chroni przed zakrzepicą, chroni też wątrobę, myślę że to może jakiś skurcz, może niedobór magnezu, jeśli się martwisz idź do lekarza i wykonaj badania

Gość gość
Nie ma co straszyć dziewczyny, trzeba to sprawdzić, lekarz po obejrzeniu nogi może zalecić usg żył i wtedy będzie wszystko jasne. Podobnie jak moja przedmówczyni również stosuje harmonellę, gdyż chroni serce i wątrobę a zdrowie jest przecież najważniejsze.

Gość Migea
Też jestem za osłoną przy antykoncepcji, zwłaszcza jeśli jesteś obciążona skłonnościa do żylaków to powinnas monitorowac stan zył i krzepliwość krwi. Wspomniana harmonella chroni przed powstawaniem zakrzepicy, wspomaga pracę nie tylko żył ale też serca, wątroby i całego organizmu. Kontrola u lekarza czy choćby konsultacja telefoniczna jak najbardziej wskazana.

Gość gość
Idz na rente , zakrzepica to choroba do konca zycia

Gość gość
Niestety też nabawiłam się zakrzepicy przez tabletki. Juz nigdy nie wrócę do hormonów, planuję teraz kupić komputer cyklu

Gość gość
Jestem już po badaniach i wszystko w porządku. Bardzo dziękuje za odpowiedzi. Również zastanawiam się nad komputerem cyklu.

Gość gość
Ja tez mialam schize z tego powodu, bol łydki itp. Poszlam do przychodni i prywatnie zrobilam ddimery. Koszt ok 30 zl. Wynik bardzo niski wiec o tej chorobie nie moze byc mowy. Usg dopplerowskie rownuez mozesz zrobic, ale to juz wieksxy koszt.

Gość gość
Tylko nie dawajcie nabierac sie na harmonelle i inne jakies niby oslonowe. Nic cie nie osloni przed szkodliwym dzialaniem hormonow. To tylko reklama i chwyt na wydanie dodatkowej kasy.

Gość gość
Też nie wierzyłam w takie suplementy, szczególnie że wcześniej stosowałam asekurelle i żadnej poprawy nie widziałam. Miałam robione próby wątrobowe pół roku temu, zażywam harmonellę od pięciu miesięcy, po badaniach które nie były zadawalające zalecił mi to ginekolog. W tym tygodniu byłam na badaniach, wyniki nieco się poprawiły, jak dla mnie to wystarczający dowód. Nikt nikogo nie zmusi do kupienia i stosowania danego preparatu, ja uważam że spróbować warto.

Gość valgperrgapo1981dlwiw
Ja tez mialam schize z tego powodu, bol łydki itp. Poszlam do przychodni i prywatnie zrobilam ddimery. Koszt ok 30 zl. Wynik bardzo niski wiec o tej chorobie nie moze byc mowy. Usg dopplerowskie rownuez mozesz zrobic, ale to juz wieksxy koszt. Jasne http://imx.tw/bKT9

Gość staphalinno1979cocqf
Idz na rente , zakrzepica to choroba do konca zycia Jasne http://k2s.net/nb0z

Gość fioflortenma1987toqog
Myślę, że jutro umrzesz. Skrzep się oderwie i koniec. Jasne http://xib.me/19