Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Miejsca intymne u dziewczynki

Polecane posty

Gość gość

Mam pytanie do mam dziewczynek. Czy to prawda że przy pielęgnacji miejsc intymnych trzeba rozchylac wargi sromowe mniejsze przynajmiej raz dziennie by się nie wzrosły. Przeczyralam coś takiego dzisiaj i aż mnie zmrozilo bo tego nie robiłam a mam córkę.

Gość gość
Ja tez pierwsze o tym słyszę a tez mam córkę

Gość gość
Że co? ;) Musiałaby tam być przecież rana żeby się zrosło cokolwiek :S Przecież myjesz dzieci dwa razy dziennie, więc wiesz co i jak.

Rozchyla się podczas mycia ale tylko dlatego, żeby dobrze umyć. Tak zalecił nam pediatra.

Gość Bajka1612
Hej. Jestem mamą 4-Latki. U noworodków/niemowląt po zrobieniu kupki, trzeba starannie wymyć te miejsca, żeby kał tam nie pozostał. Niestety, kupka lubi się tam wcisnąć i wtedy trzeba się namozolić, żeby wypucować srom (i pupcię rzecz jasna). Poza tym wg mnie nie ma co przeginać, bo wymywa się naturalną florę,która nie jest jeszcze mega bogata. Nigdy nie używałam samych mokrych chusteczek po kupce. Zawsze miałam garnuszek z ciepłą wodą (jak Córcia miała kilka m-cy zaczęłam stosować Lactacyd) i płukałam te mokre chusteczki w tej wodzie. Tylko nowa chusteczka trafiała do garnuszka, rzecz jasna.

Gość gość
A sama nie rozchylasz jak się myjesz??? To takie rzeczy ma c***ediatra uświadamiać? O matko! Sodoma i Domoria! :D

Nie musiał mi uświadamiać pediatra. Po prostu przy pierwszej wizycie wspomniał o tym co wiedziałam. Ale też bez przesady, bo można zaburzyc florę bakteryjną.

Gość gość
Gomoria* bah!