Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość99999

Molestowanie dziecka przez dziecko

Polecane posty

Gość gość99999

Dzień dobry, Jestem rodzina zastępcza, mam pod opieka troje chlopacow. 13 lat (jest u mnie dwa lata), 9 lat(jest u mnie rok) 4 lata (jest pol roku u mnie). 13-nasto latek był w dzieciństwie ponoc molestowany, ma problemy z słuchaniem, myśleniem, zapamiętywaniem i nauką. Ale problem polega na tym ze kiedyś zobaczyłam jak ocieral sie o 9-latka w samych slipkach, podczas rozmowy (mówienie jak do sciany) powiedzial ze mu tak dobrze, wytłumaczyliśmy mu role pary, małżeństwa płci itp, teraz zostawiłam na 15 minut wychodząc powiesić pranie 13 latka z 4 latkiem po przyjściu 4 latek mial źle założone spodnie, po rozmowach krzykach i podejściach okazalo sie ze 13 latek próbował wsadzić ptaszka 4 latkowi w pupe, odpowiedzi jego; nie wie dlaczego, bo mu dobrze itp. Pedagodzy i psycholog sprawę olewają od samego poczatku sadzac ze wszystko jest ok, jeździmy po lekarzach neurolog- zdrowy, słuchowo-zdrowy, teraz mamy wizytę u psychiatry. Nie wiem juz jak mam postepowac, co zrobic z tym chłopczykiem. Boje sie ze psychiatra tez bedzie niekompetentny.

Gość gość
oddać zboczka i nie narażać młodszych dzieci!

Gość gość
tu na kafe nikt ci nie pomoze, trudna sprawa, biedne to4letnie dziecko,tak nie moze byc,przeciesz on go kiedys zg*****.pewnie tego drugiego tez molestuje.

Gość gość99999
Oddam go i juz nikt mu ne pomoze bo wiekszosc podchodzi materialnie a nie z pomocą. Juz napewno ich samych nie zostawię. Chcialabym mu pomóc tylko juz sama nie wiem gdzie szukac pomocy.

Gość gość
Ciężka sytuacja ja bym puki się problem nie rozwiąże nie zostawiała go samego z młodszymi dziećmi nawet na chwilę.

Gość gość9999
Ten drugi jest teraz za cwany, i za bystry zeby dac sobie cos zrobic. A 9 latek rozumie ze to źle w przeciwieństwie do 13 latka.

Gość gość
kurde, to nie jest prosta sprawa. takie odpowiedzi 13 latka świadczą o opóźnieniu w rozwoju emocjonalnym... nigdy nie słyszałam, żeby taki duży chłopak udzielał takich infantylnych odpowiedzi. chyba, że infantylizm mu się opłaca, to może tak robić. ciśnij psychologów. chłopiec MUSI iść na terapię.

Gość gość99999
Nie zostają sami, zawsze jest z nimi ktoś, a ja wyszłam na nie cale 15 min na piętro z praniem, a temu odbiło i wykorzystał okazje. Procz molestowania kiedy zdazylo mu sie ze ich bil, podduszał, wyzywał, a jak to zglaszam do instytucji (za to odpowiedzialnych poniekąd )to mnie lekewaza mowiac ze to ten trudny wiek.

Gość gość
Niemożliwe żeby PCPR to olewał. U mojej cioci w rodzinie zastępczej juz za złe oceny i totalne odlewanie opiekunów w tym temacie była interwencja, wzmożone kontrole i psycholog. Gdzie jest ta placówka? Jaki rejon kraju? Przecież to jest straszne... Nie możecie z tym zostać sami...

Gość gość
Wykastrowałabym Ludzi którzy rodzą i porzucają dzieci badz robia im krywde. Zawsze ciezko pozniej im wyjsc na prosta.

Gość gość
to smutne ale masz zboczeńca w domu i to się odbija na młodszych dzieciach, skoro go takie rzeczy interesują w tym wieku to już nie ma nadzieji możesz go jedynie wykastrować i przywiązać do drzewa...

Gość gość9999
W środę ide prywatnie do psychiatry dziecięcego, moze on nam pomoze. Pcpr oczywiscie nas wysluchal ale pedagog stwierdzil ze wszystko jest ok, (poprostu to wynika ze w rodzinie u 13 latka byli chorzy psychicznie,on byl wczesniakiem a matka pila w ciazy) wiec jest obciazony i coz z tym zrobic. a badania dla dzieci sa raz na iles tam, po awanturze maja nam zrobic ponone wczesniej, ale w dalszym ciagu czekamy na telefon od nich.

Gość gość
Nie mieści mi się w głowie takie podejście PCPR-u. Przecież chłopak, oprócz pomocy, powinien ponieść pewne konsekwencje swojego zachowania. A jeśli jest chory, to czy jesteście rodziną specjalistyczną, macie uprawnienia, żeby zajmować się chorymi dziećmi?

Gość wifigdańsk
ale zglosilas to wogole do osrodka? niemozliwe zeby to olali. moze całej prawdy nie powiedzialas. oni sa przeczuleni na cokolwiek złego co się dzieje,wogole bardzo trudno "dostac dziecko" , ludzie czekaja latami. zxrob cos z tym bo sie skonczy jak w Pucku,badz co badz blisko mnie. musisz odseparowac tego 13latka,skoro nie sa rodzenstwem,ja bym go oddala a zajela się dwojka mniejszych. nie dasz rady tego sama ogarnac,czsami trzeba zostawic na chwilę dzieci same,chocby jak idziesz wziac prysznic. niestety czsami trzeba wybrac mniejsze zło.

Gość gość
nie można zapominać o mniejszych dzieciach, ale ten najstarszy potrzebuje pomocy... nie wiem autorko czy podołasz, czy wiedziałaś co bierzesz na swoje barki. resocjalizacja i praca z dzieckiem z zaburzeniem osobowości posttraumatycznym trwa lata, może kilka lat jak ma 3-5... ale jak ma 13? do 20stki się nie wyrobicie... a tutaj jest potrzebna ciężka intensywna praca... podaj maila albo jakiś kontakt do ciebie podam ci imię i nazwisko człowieka, z którym powinnaś się skontaktować.

Gość wifigdańsk
ja poznalam pewne starsze malzenstwo ktore "wzieło" sobie 5 dzieci mieszanych, wtm tez wcesniej było jedno znich molestowane a inne z ADHA ale ona nie ukrywala ze ma z tego kase,latwo policzyc : panstwo placi rodzinie zastepczej po 1000 za kazde dziecko plus 2 tysiace "pensji" czyli ona łacznie miala 7 tys. miesiecznie a za dziecko z zaburzeniami wiecej i mozna zrobic za darmo remont,wyjazdy i wiele innych przywijejow , mało kto o tym wie,ludzie mysla o rodzicach zastepczych ze sa szlachetni bo pomagaja takim dzieciom ale mało się mowi ze dostają za to niemała kase, mam nadzieje ze nie patrzysz tylko przez pryzmat pieniedzy i ochronisz ta młodsza dwojke.

Gość wifigdańsk
a co to za osrodek? az mam ochote zadzwonic i zapytac sie czy taka sytuacja jest wogole mozliwa zeby ze strony starszego dziecka ktore jest juz silne jak na 13 latka zeby nic z tym nie robic,przeciez te dzieci trzeba odseparowac natychmiast a nie czekac na 'jakis telefon'.!

Gość gość
podaj kontakt do siebie autorko

Gość gość
Przecież ten nastolatek ewidentnie jest osobą z jakimś odchyłem psychicznym. Na Twoim miejscu w te pędy coś bym z nim robiła. On rośnie, pomyśl, że niedługo będzie miał 16 lat i będzie już kawał chłopa, jak Tobie coś zrobi to sie nie obronisz kobieto. Wywiozłabym go do jakiegoś ośrodka i tyle. On jest niebezpieczny.

Gość gość
halo jestes autorko? czyzbys sie czegos wystraszyla??

Gość gość
Autorko jeśli to prawda to szybko coś zrób z ta sytuacja bo stanie się tragedia! Przecież 13 latka nie jesteś w stanie non stop pilnowac a krzywdę może zrobić również jakiemuś obcemu dziecku.

Gość gość9999
Tak mam 3 tys za troje dzieci nie jestem zawodowa wiec nie mam tych 2 tys pensji, mam swoje pieniądze i mialam przed utworzeniem rodziny, kursy robilam i jezdzilam kawal drogi i chce pomoc wiec nie na kasie mi zalezy. Patrzac pod kontem utrzymania tych dzieci zeby mialy ubrania, zabawki, tablety ksiazki plus liczac jedzenie prad woda itp uwierzcie ze duzo dokladam miesiecznie bo chce zeby mieli normalne dziecinstwo. sami lekarze prywatnie polowe z tego kosztuja bo na kase chorych czeka sie dluugo a oni choruja.

Gość gość
tablet dla 4 latka?? i tak dostajesz wiecej niz niejedna matka biologiczna w trudnej sytuacji. nie wierze ze nie patrzysz pod kątem zarobku i nie chcesz stracic zrodłą utrzymania od tego 13 latka bo pewnie jako psychiczny dostaje wiecej.

Gość gość99999
Jutro rano jade do pcpr zglosic ponownie sprawe, zobaczymy co powiedza i jak nie u nich to bede szukac pomocy dalej. Nie chce na forum podawac swoich danych czy skad jestem, bo nie chce rozglasniac tego w tym momencie, jak znow mnie zignoruja to bede myslala dalej.

Gość gość
podaj nazwe co to za osrodek.

Gość gość99999
Ale 13 latek nie jest psychiczny nie ma stwierdzenia, a ja nie jestem rodzina specjalistyczna, wiec na niego tez mam tyle co na poostalych ale to nie kwestia pieniedzy, bo jak by mi na nich zalezalo to nie szukalabym pomocy. Nie wszyscy sa tacy jak stereotypy mowia.

Gość gość9999
Nie bede pokazywac na forum gdzie to jest.

Gość gość
Rosnie z niego zbok -przygarnac chlopaka z takiej patologii no to niestety ale jesli noworodkiem nie byl to ciezko bedzie,a raczej niemozliwa praca nad nim,ale to juz nie wy a inni tym powinni się KONSEKWENTNIE zająć, oddajcie go koniecznie!!!!

Gość gość
chcesz kontakt do znanego terapeuty zajmującego się z sukcesami takimi dziećmi w rodzinach zastępczych, czy jednak nie? po co tutaj piszesz? chcesz pomocy czy jest ci to obojętne?

Gość gość99999
chce ale jak mi go podasz, nie zostawi tu swojego prywatnego meila. chba ze na szybko cos zaloze