Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

boje sie ze znieczulenie podpajeczynowkowe nie zadzlala

Polecane posty

Gość gość

mam miec cc w znieczuleniu podpajeczynowkowym, bardzo sie boje ze ono nie zadziala. Orientujecie sie moze jakie moga byc przyczyny nie dzialajacego zp? Wiem ze sporo kobiet tak mialo:(

Gość gość
może źle dobrane znieczulenie do masy. Ja miałam przy porodzie naturalnym,wywoływanym (przebicie pecherza + duze ilosci oksytocyny) właśnie tego typu znieczulenie i szczerze? Uratowało mi ono życie :) bardzo szybko zadziałało mimo,że przez kilka godzin miałam ogromne skurcze i jak mi podali to leżałam dosłownie jak na wakacjach :)

Gość gość
przecież jak nie zadziała nie będą cię cieli, podadzą większą dawkę i zaczną dopiero jak przestaniesz czuć

Gość gość
zdaza sie ze w trakcie przestAJE dzialac....podobno bol niesamowity:(

Gość gość
poród musi boleć :P

Gość gość
to są chyba bardzo rzadkie przypadki. nie wkręcaj sobie takich rzeczy, pomyśl, że niedługo będziesz miała swojego skarba przy sobie. wszystko będzie dobrze :)

Gość gość
Większe ryzyko, że ci coś zj..bią i wyjedziesz na wózku. Byłem na oddziale urologicznym, jeden gość mi opowiadał ze gościowi spieprzyli i został inwalidą. Nie opowiadał mi natomiast o tym że nie zadziałało.

Gość gość
Raczej słaba szansa na wózek, musieliby uszkodzić Ci rdzeń kręgowy, a on konczy się powyżej miejsca wkłucia ( chyba ze był wybrykiem natury albo lekarz idiota go operował;))

Gość gość
Pisze co słyszałem, mi robili kamienie nerkowe (kruszyli), wszyscy to mieliśmy takie znieczulenie robione, kamienie i prostata. Wszystkim działało. Po była straszna padaka, bo nóg się nie czuje i trzeba leżeć plackiem.