Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pigułka a drugi dzień cyklu

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny, może któraś doradzi. Od pół roku biorę pigułki- Daylette. Dziś powinnam zażyć pierwszą z nowego opakowania( obecnie trwa krwawienie z odstawienia). Problem w tym, że receptę będę mieć dopiero jutro w okolicach południa. Tabletki biorę o 17. teraz dylemat-czy jutro zażyc pierwszą z opakowania jak najszybciej i drugą o 17 czy tylko tą pierwszą? wiem, że dodatkowo muszę się zabezpieczyć przez min tydzień.Czy wpłynie to na termin następnego krwawienia?

Gość gość
Weź dziś tabletkę, a drugą jutro, gdy go wykupisz. Nie musisz się dodatkowo zabezpieczać.

Gość gość
ale ja tej tabletki dzis nie mam ;-> w tym problem

Gość gość
aha teraz doczytałam. Ja bym wzięła jutro jak najszybciej tabletkę, a drugą wzięłabym później około 19. Myślę, że na krwawienie nie będzie to wpływu. Jednak mozesz pyschicznie bądź fizycznie się (lekkie z awroty głowy - oczywiście niekoniecznie tak będzie) gorzej czuć. Jednak można to przejść.

Gość gość
Weź się dziecko lekarza zapytaj, a nie radzisz się na forum dla gimbazy.

Gość gość
po to jest forum by móc się zapytać, doradzić.

Gość gość
Na forum, to możesz zapytać się o przepis na piersi z kaczki albo ciasto, a nie o zdrowie. Jeeez, skąd się takie tumany biorą.

Gość gość
nie obrażaj mnie, pytam bo może któraś miała taką sytuację

Gość gość
up

Gość gość
Popytaj mamy kiedy będziesz mogła dać duopy.

Gość gość
idioci...

Gość gość
doradzi ktoś?

Gość gość
"Zapomniana tabletka antykoncepcyjna 12 godzin spóźnienia Jeśli pominięcie jednej tabletki antykoncepcyjnej wynosi mniej niż 12 godzin, trzeba jak najszybciej połknąć pominiętą tabletkę. 12-24 godziny spóźnienia Niepołknięta pigułka antykoncepcyjna po upływie 12 godzin wymaga dłuższego zastanowienia. Jeśli pominięcie tabletki zaszło w pierwszym tygodniu przyjmowania pigułki antykoncepcyjnej, należy połknąć zapomnianą tabletkę, nawet gdy to oznacza połknięcie dwóch pigułek. Przez kolejny tydzień trzeba zrezygnować ze współżycia lub używać dodatkowego zabezpieczenia, np. zabezpieczenia mechanicznego. Nawet gdy pominięcie przytrafi się w 2 tygodniu, należy przyjąć tabletkę i dokończyć opakowanie. Zawsze po zapomnianej pigułce (mimo przyjęcia jej w późniejszym terminie) należy stosować dodatkowe zabezpieczenie oprócz tabletki antykoncepcyjnej. W 3 tygodniu – trzeba zażyć pigułkę, o której zapomnieliśmy i dokończyć opakowanie."