Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kiedy wasze niemowlaki zaczęły siadac same?

Polecane posty

Gość gość

Proszę o odpowiedzi.moj synek ma 10 mcy i jeszcze sam nie siedzi ani nie przewraca sie z pleckow na brzuch ani odwrotnie ani nie gaworzy:( Czy cos z nim nie tak?Lekarze (pediatra i neurolog mówią ze wszystko z nim ok. Powinnam sie Martwic?

Gość gość
moja mala zaczela sama siadac bez pomocy jak miala 7msc. przewracac jej sie nie chcialo i tego tez nie robila. Moze Twoj tez leniuszek ale ja bym sie przeszla do drugiego lekarza dla pewnosci. A jak sie maluch zachowuje? jest apatyczny,pogodny,kiedy sie urodzil tzn czy byl wczesniakiem,bo to tez bardzo wazne

Gość gość
Poważnie? Kurcze nie znam się na tyle ale w wieku 10 mcy nie gaworzy? Nie przewraca się z pleckow? Mój synek miał 6 mcy jak siedział sam. A 3 miesiące jak się przewracal z pleckow

Gość gość
dodam jeszcze ze corka meza kuzynki ma 8,5msc i tez sama nie siada,nie pelza i nic innego nie robi. ale to dziecko wgl jest spokojne i powolne. taki typ

Gość gość
do gosc 14:50 moja corka tez nie gaworzy,raczej krzyczy ale tez nie zawsze. jest pogona,bystra swietnie sie rozwija ale mruk wiec to zalezy od dziecka

Gość gość
Moja zaczela sie przewracać z pleców na brzuch jak skończyła 4 mce.usiadla sama mając skończone 6 mcy i wtedy też zaczela podnosić sie na nogi.wiem ze wcześnie ale nie miałam na to wpływu.ogólnie bardzo *****iwa jest i jak juz cos zakuma to probuje do skutku :)

Gość gość
Mój siadać sam zaczął jak miał niecałe 10 miesięcy. 10 miesiąc to ostatni dzwonek. Przewracać powinno się już daaawno. Powinnaś udać się do rehabilitanta i to jak najszybciej bo terminy rehabilitacji są zazwyczaj odległe...

Gość gość
Mój sam usiadł jak miał 7 miesięcy

Gość gość
"10 miesięczne dziecko powinno być już na tyle silne aby stać trzymane za dwie rączki"- Czy Twoje to potrafi? Moje nie umiało i to zdziwiło pediatrę. Sam usiadł jak miał jakieś 9,5 mies, czyli też późno. Lekarka nie kierowała nas nawet do neurologa tylko odrazu na rehabilitację. Syn rozwinięty był na 7 mies niemowlę a miał wtedy już 12 (gdy pierwszy raz byliśmy na rehabilitacji). Nie potrafił klęczeć (Twoje dziecko potrafi?) nie mówiąc już o pełzaniu, raczkowaniu. Rehabilitantka też nie wysyłała nas do neurologa. Po zajęciach syn postępy robił w ciągu kilku dni, wystarczyła odpowiednia stymulacja, pokazanie jak co ma zrobić.

Gość gość
Mój jak miał 5 MSC to juz mówiła baba/ dada/ tata/papa oczywiście mama na końcu za to sam usiadł około 10 msc, nie raczkowal wcale,pelzal , ale w 11 wstał i nagi i poszedllll, na swój toczek to juz biegal

5 miesięcy. Skoro byłaś u neurologa i pediatry i oni nie widzą powodów do obaw to pewnie wszystko ok :). A ćwiczysz jakoś z maluchem? Stymulujesz?

Gość szalona młoda mama
Moja córka miała 6,5 miesiecy jak zaczęła siadać, a przewracać się z brzuszka na plecki i odwrotnie jak miała 8,5 miesięcy. Raczkować nigdy się nie nauczyła, chodzić zaczęła jak miała 12 miesięcy. Gaworzyć jak miała 7 miesięcy.

Gość gość
Siadać przed 9 mcem. Trochę wcześniej zaczął raczkować. Chodził sam na 11 miesiąc. Gaworzyć nigdy jakoś specjalnie nie gaworzył. Teraz ma 14 mcy i mówi mama, tata, nie i kilka dźwiękonaśladowczych. Ale mówić zaczął dopiero konkretne słowa, a nie tak jak inne dzieci powtarzają sylaby bez znaczenia. Byliśmy z tym u logopedy ale nic sensownego nie doradziła.

mój miał 10 msc jak chodził.ale kazde dziecko inaczej,ale ze 10 msc malec i sie jeszcze nie przewraca co troche dziwne:/

Gość gość
8 miesięcy siadał tylko z podparciem, zaczął chodzic po 14 miesiącu. Bardzo mało mówił. W 17 miesiącu coś pękło i zaczłą powtarzać słowa...teraz ma 29 miesięcy gada jak najety,pełnymi zdaniami, czasami nawet mnie zaskakuje swoją wiedzą

moja córka zaczęła siadać całkiem sama na przełomie 10-11 miesiąca, w ciągu tygodnia sama usiadła, sama wstała przy wózku i sama zaczęła łazić przy meblach. Bylam w szoku, bo juz sie trochę obawiałam, że coś jest nie tak, tak leżała tylko i siadała posadzona. Ale poradziła sobie ;)