Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ciśnienie i puls 33 TC.

Polecane posty

Gość gość

WItajcie. Od jakiś 3 dni źle się czuję, co raz robi mi się słabo, kręci w głowie. Sprawiłam sobie ciśnieniomierz do domu żeby mierzyć ciśnienie i zobaczyć czy to to jest problem czy synek na coś uciska i okazało się, że mam puls non stop wyższy niż 100, a prawidłowy to między 60, a 80 i ciśnienie raz 107/50, a raz np. 168/98 w momentach właśnie jak źle się czuję. Czy ktoś może mi powiedzieć co to jest? (lekarz w piątek dopiero)

Gość gość
Pulsem az tak bym sie nie martwila. W ciazy jest fizjologicznie podwyzszony. Ja mam zawsze ok 100-120. Nie panikuje jesli nie ma dusznosci. Jesli sa to od razu na IP. Bardziej martwiloby mnie to Twpje wysokie cisnienie. Ja zawsze mam niskie 100 na60. Lekarz mowil mi,ze cisnienie powyzej 140 na 80 zawsze jest do kontroli i obserwacji. Moze byc to zatrucie ciazowe. Ale nie musi. Sprawdz to.

Gość gość
ale to jest tak, że np. w momencie kiedy robi mi się słabo czy duszno mam tak wysokie ciśnienie, a np. po 30 minutach już jest w normie około 120/60. Czy ciśnienie nie powinno być ciągle wysokie jakby coś się działo ?

Gość gość
To ja gosc z postu wyzej.Jak mialam puls 130 i zlapaly mnie dusznosci, to gin kazal mi jechac natychmiast na IP,bo powiedzial,ze to moga byc problemy z watroba. Na IP wyszla infekcja nerek i dostakam antybiotyki dozylnie. Cisnienie mialam w porzadku. Nie wiem jakie jest cisnienie przy zatruciu, moze faktycznie caly czas wysokie,ale takie nagle skoki cisnienia i najwazniejzze - to,ze robi Ci sie slabo tez jest moim zdaniem niebezpieczne. Najlepiej sprawdzic z czego to wynika. Wysoki puls moze byc tez przy nadczynnosci tarczycy jak mnie poinformowali na IP.

Gość gość
ja mialam zatrucie ciazowe i cisnienie nie zawsze bylo wysokie. to byly wlasnie skoki jak u ciebie i tetno tez wtedy szalalo

Gość gość
dzięki wielkie za odpowiedź .

Gość gość
najlepiej jedz niezwlocznie na izbe przyjec. takie skoki cisnienie moga nawet prowadzic do odklejenia lozyska

Gość gość
Wszystko dobrze u Ciebie autorko?