Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Domiśśśś

Pomocy! Problem z włosami

Polecane posty

Gość Domiśśśś

Witajcie ! Kłopoty z włosami zaczęły się jakoś 3 miesiące temu. Moje włosy, dotychczas mocno skręcone-dosłownie burza pięknych spiralek zrobiły się proste z tyłu,natomiast po bokach nadal były skręcone. Jednak w ostatnim czasie stały się jedynie lekko falowane.. Udałam się do fryzjerki, która skróciła włosy i zrobiła mi degażowanie. Poleciła kosmetyki z firmy Golldwell. Zakupiłam je i rozpoczełam pielęgnację. Byłam pewna,że gorszy skręt wynikał z przesuszenia lub z dużego ciężaru włosów. Jednak skrócenie ich niestety niczego nie zmieniło, a wręcz pogorszyło. Dodam,że nigdy nie rozjaśniałam włosów, jedynie farbuję co jakiś czas na ciemniejszy kolor. Jeśli chodzi o prostowanie to bardzo rzadko i raczej u fryzjerki. Drugim moim problemem jest przetłuszczanie się włosów ale tylko z tyłu głowy ! Już dzień po umyciu włosy z tyłu są płaskie, przyklejone do głowy Jestem załamana ponieważ zawsze miałam piękne ,puszyste włosy, nie przetłuszczały się. Teraz żadne pianki ,suszenie suszarką z dyfuzorem,tapirowanie niewiele pomaga. Dodam,że od ponad 2 lat biorę tabletki Diane 35. Do tej pory nie miałam żadnych problemów-gładka skóra ,dobre samopoczucie i to utrzymuje się nadal za to pojawił się problem z włosami. Czy to możliwe żeby dopiero po takim czasie organizm doświadczył jakieś burzy hormonalnej? Dziewczyny może macie jakieś godne polecenia szampony,odżywki które są dobre dla kręconych ale i szybko przetłuszczających się włosów ?

Gość gość
Olejowanie włosów, ale tutaj sama musisz dobrać olej pod swoje włosy, powinnaś rzucić okien na listę olei dla włosów wysokoporowatych. olej z wiesiołka olej z orzechów włoskich lniany olej z pachnotki słonecznikowy sojowy olej z pestek dyni olej z nasion truskawki sojowy konopny olej z kukurydzy olej z dzikiej róży olej z pestek winogron olej z pestek arbuza olej z ogórecznika Myj Skalp delikatnym szamponem bez sls, a od ucha w dół odżywką. .http://www.wiedzmabloguje.com/2012/05/o-myciu-wosow-odzywka.html

Gość gość
Spróbuj sobie używać tej maski kjkosmetyki24.pl/pl/loreal-absolut-repair-cellular-maska-500ml.html - mi bardzo pomogla ogarnąć moje wlosy :)

Gość Domiśśśś
Moze to kwestia złego odżywiania? Od jakiegoś czasu mam straszny problem z trawieniem. Ogólnie wygląda to tak że czuję dziwny ból w lewym boku, oprócz tego mam gazy ;-(. To nie jest przyjemne. Odczuwam to po tłustym jedzeniu i nawet małej ilości alkoholu . Często zbdarza mnie sie pierdnąc , nwet głośno w towarzystwie :(

Gość gość
Złe odżywianie ma również na to wpływ, zmień dietę na bardziej lekko strawną i unikaj używek. Bierzesz Diane 35 z powodu problemów z androgenami? Czy lekarz tak ci je przepisał? To nie są zwykłe tabletki i nie powinno przepisywać ich bez potrzeby, co lekarze często ignorują. Przestań męczyć włosy tapirowaniem, piankami, suszarkami itp

Ja również uważam, że naprawę trzeba zacząć od środka, czyli przede wszystkim zmienić złe nawyki żywieniowe. Czasami nie zdajemy sobie sprawy z tego, jak wielki wpływ ma nasza dieta na stan całego organizmu...

Gość Domiśśśś
nie chodze do lekarzy, ufam radom mojej Babci :)