Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość do mieszkajacach dluzej pozaPL

Czy mieszkając za granicą wciąż głosujecie w polskich wyborach?

Polecane posty

Gość do mieszkajacach dluzej pozaPL

Mieszkam za granicą od 6 lat, wczesniej w Niemczech a teraz w Australii i tak jak w poprzednich parlamentarnych czy wyborach prezydenckich (jak zginal Kaczynski) jeszcze bralam udzial, to teraz sie zastanawiam....... Mniej i mniej mnie obchodzi polityka, mam wrazenie,ze kogokolwiek by sie nie wybralo,to w PL niewiele sie zmieni, no a pzoa tym nie planuje powrotu do PL na dluzej niz odwiedzic rodzicow raz do roku. Samo glosowanie za granica jest dla mnie troszke problematyczne (tzn nie wiem jak w innych krajach,ale tu najpierw musze sie zglaszac do list wyborczych i głosowanie jest w odleglej ode mnie dzielnicy).

Gość gość
Zawsze glosuję, nawet w innym miście ( 12 lat poza Polską)

Gość gość
Nie, dlaczego mieszkajacw innym kraju mam decydowac o losie ludzi zyjacych w innym? Zyje w UK i glosuje tylko w wyborach brytyjskich. Uwazam, ze emigranci zyjacy poza Polska nie powinni miec prawa wyborczego. Pamietam do dzisiaj jak polonia amerykanska glosowala w wyborach na Walese czy Kwacha, a niektorzy z nich nigdy nie byli w PL, albo dawno temu. Posilkujac sie tylko propaganda medialna mieli znieksztalcony obraz kandydatow w wyborach...

Gość gość
Co do ostatniego zdania mojej poprzedniczki: To samo mozna by powiedziec o obecnych wyborach , nie tylko tych z lat 90 i amerykanskich polakach. Ale nasi rodacy w Polsce tez posiłkują sie jedynie propagandą medialną, Myslisz,ze znaja osobiscie kandydatkow i prawdziwie ich przekonanania?

Gość gość
Tak wiem. Polscy politycy z Tuskiem na czele to zlodzieje i szubrawcy a Cameron to cudotworca i kochajacy swoj narod maz stanu hahahaha

Gość exdebill_rzuca okiem
tak, ale oddaję nieważne głosy

Gość gość
Cameron to $%***@ więc dlatego głosuję w tutejszych wyborach przecie torysom, przeciwko UKIP, a polskie wybory w sumie mnie od dawna nie obchodzą

Gość gość
Z pewnoscia miliband- zyd ci dibrze zrobi...

Gość gość
Po wyniku "NIE" w szkockim referendum i tak już nie będzie tak dobrze, jak mogło być cieszę się, że jednak nie kupiłam mieszkania - łatwiej będzie wyjechać jakby co. choć szkoda bo praca całkiem fajna. i miejsce piękne.

Gość gość
gość dziś Z pewnoscia miliband- zyd ci dibrze zrobi... xxx a wiecie, że matka Milibanda pochodzi w Warszawy a ojciec z Częstochowy

Gość gość
Nie głosuję.

Gość gość
jaki milliband,co go jest ,o czym wygadacie? czy to w ogole na temat wątku?

Gość gość
Jak z pochodzenia Polak tot bardziej nie powinno sie na niego glosowac, bo Polak jak rzadzi to wszystko potrafi doprowadzic do ruiny, i znowu trzeba bedzie gdzies uciekac za godnym zyciem...

Gość gość
nie dość że Polak to jeszcze Żyd!

Gość gość
Jasne i mam ubaw jak Polakom w PL znowu bedzie gorzej :D

Gość gość
Przez pierwsze lata, kedy jeszcze nie wiedzialam czy bede wracac czy zostane, glosowalam. Teraz,od kilku lat juz nie glosuje. Polska polityka mnie juz nie dotyczy.

Gość gość
kto glosuje w majuu? wpisujecie sie na listy juz?

Gość gość
nie , ja glosuje w tutejszych wyborach oczywiscie ze interesuje sie co dzieje sie w Polsce ale nie uwazam ze powinnam glosowac

Gość gość
nie mieszkam w Polsce, to nie chcę tym, co tam zostali swojego zdania na temat, kto nimi powinien rządzić, narzucać.

Gość gość
Głosuje, bo to mój kraj i jego sprawy nie są mi obce. Pozdrawiam.

Gość gość
Do tej pory głosowałam, bo mam w Polsce rodzinę, przyjaciół i chcę dla nich dobrze, także politycznie. Ale w nadchodzących wyborach pierwszy raz świadomie nie zagłosuję, bo zwyczajnie nie mam na kogo...

Gość gość
Głosuję tak by Polaczkom żyło się najgorzej czyli na Bronka i na PO

Gość z antypodow
ja wlasnie wrocilam z glosowania i nie wiem,czy nie poszlam na wybory ostatni raz. bo naprawde nie wiem na kogo mam glosowac, zadnej partii nie popieram w 100%, boje sie ze ktokolwiek nie zostanie prezydentem to nic sie nei zmieni w polsce. smutno mi jak do polski przylatuje, jak patrze jak zyja moi znajomi,rodzina,ile tam problemow, bieda, nienawisc,strach, a i mam wrazenie ze zadnej wybory nic nie zmienia,politycy dbaja raczej o wlasne wybory niz dobro wspolne i nic w Polsce sie nie zmienia od lat..

Gość gość
Bo ty z biedy pochodzisz. Moi znajomi w PL maja sie dobrze. Poza tym smieciu emigracyjny, to nie politycy tworzą dobrobyt kraju tylko jego społeczeństwa. Twój kraj nie jest bogaty dzięki politykom, tylko wyzyskowi biedniejszych i słabszych krajów przez kolonizatorów, oraz ropie i nowym technologiom. Pyerdolnieta pisda śmierdząca kapusta. Biedę to masz w tym zawszawionym łbie a nie w PL. Polska jest juz ponad trzykrotnie bogatsza niz 25 lat temu. Jakieś 30 lat i będziemy tacy jak Niemcy. Tylko, ze choćbyśmy szczali do złotych kibli, to i tak znajda sie takie niemoty jak ty, ktore bedą ciagle narzekać. Wykurfiaj emigracyjny przygłupie od PL i szoruj kible tam gdzie do tej pory szorujesz.